Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Ασύδοτη Αριστερή ανομία


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Εδώ και καιρό γράφουμε ότι η Κουμουνδούρου επενδύει στο σκληρό ροκ στους δρόμους. Από το περασμένο φθινόπωρο και μπροστά στην πρωτοφανή πολιτική της αδυναμία ν’ αρθρώσει σύγχρονο και πειστικό πολιτικό λόγο, άρχισε να δημιουργεί ένταση και να τη μεταφέρει στο δρόμο. Και δη σε καιρούς πανδημίας!

Μα αυτή είναι η Αριστερά. Εσαεί ανεύθυνη. Παράταξη του δρόμου, της πλατείας, με κουλτούρα διχασμού και διασποράς μίσους προς όσους δεν

ασπάζονται το λουμπεναριό και τον σοβιετικό ολοκληρωτισμό!

Από εκείνη την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσαν να υποσταλούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να σταματήσει η νομοθέτηση, λόγω της πανδημίας. Δηλαδή ζητούσε από τον Μητσοτάκη να σταματήσει να κυβερνά αφού η Αριστερά δεν μπορεί να κατανοήσει ότι οι όποιοι αγώνες δεν δίνονται στους δρόμους αλλά στο δημοκρατικό κοινοβούλιο! Όμως, στη Βουλή δεν μπορεί να στηθεί εύκολα το παιγνίδι της πολιτικής επιμελητείας, αφού υπάρχει αντίλογος, θέσεις, αντιπαραθέσεις!

Επιπλέον, είναι απίστευτο το γεγονός ότι στην κορύφωση των κρουσμάτων η Αριστερά μαζεύει κόσμο στους δρόμους και στις πλατείες λες κι επιθυμεί τη μεγαλύτερη μετάδοση του ιού, την κατάρρευση του ΕΣΥ κι ίσως θανάτους! Είναι θλιβερό το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συμπεριφέρεται ως γκρουπούσκουλο δίπλα σε κάθε περιθωριακή ομάδα ή δήθεν συλλογικότητα.

Ξέρετε ένα αντιφατικό γεγονός; Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας) επιθυμεί να διεισδύσει στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά από την άλλη συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο, που αποστρέφεται η πλειοψηφία της Κεντροαριστεράς. Όπως, επί παραδείγματι στην υπόθεση της Παιδείας ή  τις χυδαιότητες στην υπόθεση Λιγνάδη ή στην υπόθεση Κουφοντίνα.

Ακούστε: Στην Κουμουνδούρου δεν κατανοούν ότι τα ιδεολογικά απολιθώματα δεν συμβαδίζουν με την εξέλιξη της κοινωνίας. Δεν μπορούν να κατανοήσουν (κυρίως δεν θέλουν) ότι ο κοσμάκης που στέλνει τα παιδιά του στα κρατικά Πανεπιστήμια, είναι στην πλειοψηφία του ανήμπορος οικονομικά να τα στείλει στην ιδιωτική Παιδεία. Άρα από τις ανοησίες του Γαβρόγλου ή τις φαντασιώσεις του Φίλη πλήττονται τα πιο αδύναμα, τα λαϊκά στρώματα. Που δεν στέλνουν τα παιδιά τους να γίνουν μύστες της Αριστεράς αλλά να σπουδάσουν, να προοδέψουν, να προκόψουν.

Ακούστε κι αυτό: Όταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ακούνε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζουν επειδή το ΑΠΘ έμεινε υπό κατάληψη και αποχώρησε η αστυνομία που πήγε να επιβάλλει την τάξη, πόσοι πιστεύουν στην Κουμουνδούρου ότι οι γονείς θα γίνουν υπερασπιστές τους;

Αμ το άλλο; Νομίζουν ότι κάποιος σοβαρός άνθρωπος θα μπορούσε να υποστηρίξει τις παραλογίες του Κουφοντίνα; Πώς στα κομμάτια τάχθηκαν στο πλευρό του στυγνού φονιά; Και ποιοι νόμιζαν ότι θα τους χειροκροτήσουν πέραν μια χούφτας ιδεοληπτικών ανθρώπων;

Να μη πω και το σύνθημα περί… χούντας! Ποιον θέλουν να κάνουν ψηφοφόρο ή οπαδό τους όταν ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση είναι …χούντα;  Για ποια ώσμωση με την κοινωνία μπορούν να μιλάνε; Εκτός αν αυτά που λένε μεταξύ τους επειδή νομίζουν ότι ζούμε στη δεκαετία του εξήντα, θεωρούν ότι πρέπει να τα στοχάζεται κι η κοινωνία….

Προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ δια της νεολαίας του καλούσε τον κόσμο στη Νέα Σμύρνη! Τα γεγονότα που ακολούθησαν, με την απόπειρα δολοφονίας του αστυνομικού, τις λεηλασίες, τις κλοπές, τις καταστροφές περιουσιών από τους πολιτικούς απογόνους εκείνων που δια της βίας επιχείρησαν να εντάξουν την Ελλάδα στον ολοκληρωτικό σοβιετικό συνασπισμό, μάλλον ήταν ευνόητα.  Η… επανάσταση των  λούμπεν πολιτικών θρησκόληπτων συνεχίστηκε εις βάρος της προόδου αυτής της χώρας και της κοινωνίας της.

Σκέφτομαι ότι η Νέα Σμύρνη μπορεί ν’ αποδειχθεί το κύκνειο άσμα για την Αριστερά. Δεν θ’ αργήσει ο καιρός που στην κοινωνία θα υπάρξουν πλειοψηφικά ρεύματα που θα απαιτούν την παραίτηση του Χρυσοχοϊδη!  Επειδή αφήνει ασύδοτη την Αριστερή ανομία στους δρόμους…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου