Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Έλα Μιχάλη… φτιάξε το χάλι…


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Επί των θητειών του στο ΥΠΡΟΠΟ, έχουν εξαρθρωθεί τρεις τρομοκρατικές οργανώσεις και σε γενικές γραμμές η ασφάλεια λειτουργούσε ικανοποιητικά. Έχει κι ένα μειονέκτημα: Πάει στο συγκεκριμένο υπουργείο και φεύγει, αντί να είναι ισόβιος.

Κάνει κάτι ιδιαίτερο που δεν κάνουν οι άλλοι υπουργοί στο συγκεκριμένο υπουργείο; Δεν μπορώ να

γνωρίζω, μα τα αποτελέσματά του μιλάνε μόνα τους.

Η ουσία είναι ότι σε μια στιγμή που η Ελλάδα έχει σοβαρό ζήτημα με την ανομία, δεν θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική η μαλθακότητα. Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι οι επιλογές του Μητσοτάκη δεν τραβούσαν στην ανηφόρα… Ούτε ο Μηταράκης, ούτε ο πολύ καλό ς ως κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η χώρα δυστυχώς βρίσκεται στον αστερισμό της βίας. Πρώτα απ’ όλα από μια υπόκωφη ένταση που διαπερνά την κοινωνία. Όλοι μας είμαστε με λυμένα ζωνάρια για καυγά. Καυγά για μια θέση στάθμευσης, για μια προσπέραση, για ένα σπρώξιμο στον συνωστισμό, για μια θέση στο μετρό, για… για…  για…  Εσχάτως είχαμε τη δολοφονία του νεαρού οπαδού του Άρη από οργανωμένους χούλιγκαν, είχαμε την αδιανόητη δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη, τον θάνατο άλλου αστυνομικού στην καταδίωξη των κλεφτών της …ευπαθούς ομάδας, τη δολοφονία τρίτου αστυνομικού σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, την απόπειρα δολοφονίας των Κρητικών στο Γκάζι από Αλβανό κακοποιό που είχε απελαθεί αλλά ήταν εδώ και … τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ από … παρανοϊκούς  εγκληματίες που αποφάσισαν να …επαναστατήσουν το …2023! Είχαμε-έχουμε αμέτρητες δολοφονίες γυναικών, εγκλήματα ακόμη και μέσα σε οικογένειες, συμμορίες εφήβων και ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών, πάλι από …ευπαθείς ομάδες! Είχαμε/έχουμε κι 120 χιλιάδες χρήστες κοκαΐνης, μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής, όπως διαφάνηκε μέσω των λυμάτων!

Είχαμε/έχουμε λοιπόν, μια αναμφισβήτητη έκρηξη βίας και ανομίας κι εν πολλοίς «ανώνυμη εγκληματικότητα» που αιτιολογείται από τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και την ατιμωρησία.

Αυτή σε γενικές γραμμές είναι η μεγάλη εικόνα.

Μπορεί να τα αντιμετωπίσει αυτά όλα ο Χρυσοχοΐδης;  Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Μα το βέβαιο είναι ότι ξέρει το συγκεκριμένο «μαγαζί» καλύτερα από όλους τους πολιτικούς, όλων των κομμάτων, ενώ έχει αποδείξει και τη διαχειριστική του ικανότητα μα και την αποτελεσματικότητα. Κι ήταν σοβαρό λάθος του Μητσοτάκη η απομάκρυνσή του για τις πυρκαγιές στην Εύβοια, που σε τελική ανάλυση δεν είχε ευθύνη.

Τώρα θα περπατήσει σε αναμμένα κάρβουνα και το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε ως κοινωνία, είναι να τον εμπιστευτούμε και δη σε βάθος χρόνου… Ότι και να μαζέψει, όφελος θα έχουμε.

 

 

 

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου