Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

«Βήμα» & Τσίπρας για …νέο κόμμα!


 

 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το σκηνικό ήταν προδιαγεγραμμένο. Η εμφάνιση Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, η στήριξή του από την ομάδα του Τσίπρα στον δρόμο για την προεδρία και τελικά η εκλογή του, ήταν σχέδιο για την επιστροφή του πρώην προέδρου. Που θεωρεί ότι υπονομεύθηκε και δεν … νίκησε τον Μητσοτάκη! Κι επειδή ο ίδιος δεν μπορούσε να απομακρύνει τους… υπονομευτές, επέλεξε για να το πράξει ο ουρανοκατέβατος Κασσελάκης.

Σήμερα, με τους «επαναστάτες» της Νέας Αριστεράς εκτός Κουμουνδούρου και με τον Κασσελάκη να μη τραβά στην ανηφόρα, μα ούτε στην κατηφόρα ή στην ισάδα, αρχίζουν κι

εμφανίζονται κομμάτια από το παζλ που επιθυμεί ο Τσίπρας να διαμορφωθεί προσεχώς.

Προσέξτε: Την Κυριακή, κορυφαίο διευθυντικό στέλεχος του «Βήματος» (συμφερόντων Ευ. Μαρινάκη), έγραψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται  «Στον δρόμο της επιστροφής με νέο κόμμα», τονίζοντας ότι  «ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να ετοιμάζει νέο σχήμα εφόσον οι ευρωεκλογές δείξουν ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε αδιέξοδο»! Στο ίδιο δημοσίευμα απαξιώθηκαν πλήρως όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης. Κουτσούμπας!

Προσέξτε κι αυτό:  κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δη της επιρροής του Τσίπρα (Θεοχαρόπουλος, Ζαχαριάδης, Ραγκούσης), προχώρησαν ταυτοχρόνως στην πρόταση να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την ευρωομάδα της Αριστεράς και να μεταπηδήσει σ’ αυτή των Σοσιαλδημοκρατών! Θα μπορούσαν να ονομαστούν και «λαγοί» του παλιού προέδρου.

Ακούστε κι αυτό: Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης πιστεύει ότι ο Τσίπρας κάνει διακοπές ή αποσύρθηκε, εκείνος κάνει συστηματικές επαφές με οικονομικούς παράγοντες εντός κι εκτός Ελλάδας, πανεπιστημιακούς και γενικά πρόσωπα που έχουν ιδεολογικές ρίζες πέραν της Αριστεράς. Προβάλλει δε την εικόνα του … Σοσιαλδημοκράτη! Οι δε συνομιλητές και πρόσωπα του περιβάλλοντός του, ισχυρίζονται ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει στις ευρωεκλογές, θα εμφανιστεί ως ο συνεκτικός κρίκος κι εγγυητής της Κεντροαριστεράς, χωρίς τα βαρίδια που τον… υπονόμευσαν κι έχασε τις εκλογές.

Βεβαίως, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο Τσίπρας δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ίδιος αποτελεί το μέγιστο βαρίδι και τον κορυφαίο παράγοντα καταποντισμού του ΣΥΡΙΖΑ, αφού  έχει καταγραφεί πλέον στις συνειδήσεις της κοινής γνώμης ως αποτυχημένος! Το γεγονός ότι παρέδωσε ένα κόμμα στο 17%, δεν οφείλεται στην Αχτσιόγλου, στον Τσακαλώτο ή στους λοιπούς νεοκομμουνιστές συνεργάτες του, αλλά στις παλινωδίες και τα τερατώδη ψέματα του ίδιου, που τον απαξίωσαν πλήρως. Άλλωστε δεν έχασε μια φορά, αλλά συστηματικά από το 2016 και μετά.

Όπως και νάναι, θα έχουν ενδιαφέρον οι εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κασσελάκης δεν προτίθεται να κάνει στην άκρη, οπότε είναι πολύ πιθανό να βιώσουμε κορυφαίες επιθεωρήσεις ματαιοδοξίας, λαϊκισμού και υπερφίαλης παραμυθίας … 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου