Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ με δανεικά από τον πρόεδρο και Σπέτσες με… προοδευτική φορολόγηση!


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στα πολιτικά και δημοσιογραφική γραφεία κυκλοφορεί μετ’ επιτάσεως η πληροφορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην ίδρυση νέου κόμματος, με χρονικό ορίζοντα μετά τις ευρωεκλογές. Απαλλαγμένος μάλιστα από εκείνους που μετά βεβαιότητας θεωρούσε ότι τον υπονόμευσαν και έχασε τις εκλογές.

Αυτό ήταν, αυτό είναι το σχέδιο, από τη στιγμή που ο Τσίπρας και το περιβάλλον του εμφάνισαν τον Κασσελάκη και τον στήριξαν για να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κι ουσιαστικά να διώξει εκτός της μίζερη αριστερίλα….

Όμως, ο Κασσελάκης μπορεί να κατρακύλησε ακόμη

περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον έχει καταστήσει δημοσκοπικά τρίτο κόμμα, αλλά μόνο με μια εκλογική συντριβή θα ξεκολλήσει από την προεδρική καρέκλα.

Προς το παρόν, αργά μα σταθερά μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε προσωπικό κόμμα και κάνει πλάκα με τους βουλευτές του, αναγκάζοντάς τους να κάνουν πράγματα παρά τη θέλησή τους. Όπως έγινε με τις Σπέτσες, όπου συγκεντρώθηκε η ΚΟ και ο καθείς έλεγε ότι ήθελε να ακούσει ο κλάδος που εκπροσωπούσε. Όπως ο Πολάκης που ζήτησε αυξήσεις στους γιατρούς και με τη γνωστή κρατικίστικη πολιτική κουλτούρα έκανε λόγο για κρατική τράπεζα και επαναφορά στο δημόσιο της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ! Ο δε  Αποστολάκης ζήτησε αυξήσεις στους στρατιωτικούς, ενώ έγινε λόγος για  μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, καθώς και σε μια πατριωτική υπερήφανη εξωτερική πολιτική. Δηλαδή αναμασήματα του παρελθόντος. Α, έχει σημασία να τονιστεί ότι ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη θέσπιση της προοδευτικής φορολόγησης φυσικών και νομικών προσώπων. Ουδείς όμως τον ρώτησε τι σημαίνει… προοδευτική φορολόγηση!

Την ίδια στιγμή έχουν ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια εκ των οποίων έχουν διαδρομή στην Αριστερά, όπως του Σωκράτη Φάμελλου που μίλησε για…  πυκνή πολιτική συζήτηση, με 20 ώρες εργασίας!!! Θαύμα! Δούλεψαν 20 ώρες, ξεπέρασαν και τον Τσίπρα που κάποτε είχε δουλέψει 17! Χώρια που δεν έβγαλε κανένας έρπη! Τον Φάμελλο επιβεβαίωσε κι ο Γιαννούλης, που αναφέρθηκε σε σκληρή πολιτική δουλειά! Η δε Θεοδώρα Τζάκρη –αναπληρώτρια τομεάρχης εξωτερικών- αναφέρθηκε σε συγκέντρωση με πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις.

Εν τω μεταξύ, πήγαν όλοι. Κι η Έλενα Ακρίτα (που αρχικά είχε εξεγερθεί στην πρόσκληση των Σπετσών) αλλά και η Κυριακή Μάλαμα που έλεγε δεν θα πάει επειδή την πειράζει η θάλασσα. Πήγαν κι είπαν κι ένα τραγούδι.

Η ουσία είναι ότι πιο πολύ είχε ενδιαφέρον το κοσμικό ρεπορτάζ παρά το πολιτικό. Πιο πολύ είχε ενδιαφέρον ο σύζυγος του προέδρου που έβγαλε βόλτα το σκυλάκι τους, παρά ο μπρουτάλ Πολάκης. Πιο ενδιαφέρον είχαν  το μενού ή τα ποτά από οτιδήποτε πολιτικό.

Η ουσία, επίσης είναι ότι ο αρχηγός έχει φέρει το κόμμα στα μέτρα του. Όπως ο πρόεδρος ή ο ceo μιας πολυεθνικής εταιρείας  συγκεντρώνει τα στελέχη ή τους εργαζομένους σε …bonding,! Δικό του είναι πια το μαγαζί κι όλοι οι επαναστάτες συντάσσονται πίσω  του αδιαμαρτύρητα.

Ποιος ξέρει; Οι ίδιοι μπορεί να αγαπήσουν πάλι τον Τσίπρα. Ή και όποιον τους εγγυηθεί ότι θα νικήσει τον Μητσοτάκη επειδή μιλάει καλύτερα … Αγγλικά.

Προς το παρόν μιλάμε για ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ, με δανεικά από τον πρόεδρο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου