Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Ακούστε Αριστερόπουλα…


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Άκουγα σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, ότι η εκπαιδευτική κοινότητα οργανώνει και συμμετέχει σε συλλαλητήρια, με αφορμή την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα.  Η δε εικόνα, παρουσίαζε τον επαγγελματικό στρατό του ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, να παρελαύνει στους δρόμους, διάφορους κνίτες και λοιπούς εξωκοινοβουλευτικούς Αριστερούς. Αυτοί ήταν όλη κι όλη η … εκπαιδευτική κοινότητα! Μέλη του ΚΚΕ και Αριστερα γκρουπούσκουλα που διαδήλωσαν και μετά κατέλαβαν το Πολυτεχνείο για να … συνεδριάσουν και ν’ αποφασίσουν πώς θα κλιμακώσουν την …επανάστασή τους. Κι όμως τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για… εκπαιδευτική κοινότητα, ως να είναι όλοι συντεταγμένοι στις θέσεις του ΚΚΕ και της Αριστεράς. Μπορεί να μιλήσει κάποιος και για συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Είναι αντίθετοι, λέει, στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, επειδή

έτσι θα υποβαθμιστεί … το Κρατικό Πανεπιστήμιο! Πόση ιδεοληψία; Πόση υποκρισία; Πόσο παραμύθι;

Σε μια χώρα που έχουμε ισχυρό ιδιωτικό τομέα στα πάντα, ο Αριστερός μεσαιωνικός  κρατισμός αρνείται την τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Κι όμως, έχουμε:

Α. ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Β. Ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Γ. Ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Δ. Ιδιωτικά Δημοτικά σχολεία.

Ε. Ιδιωτικά Γυμνάσια.

ΣΤ. Ιδιωτικά Λύκεια.

Ζ. Ιδιωτικά φροντιστήρια.

Η. Ιδιωτικά ιδιαίτερα μαθήματα.

Θ. Ιδιωτικά κολλέγια.

Προσέξτε: Όλες αυτές οι δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα ΔΕΝ ενοχλούν το ΚΚΕ και την Αριστερά. Άλλωστε πώς θα προπαγανδίσουν και πώς θ’ «αλιεύσουν» στελέχη και ψηφοφόρους στα μικρά παιδιά; Ενώ στα πανεπιστήμια της ασυδοσίας μπορούν και παραμπορούν και λογαριασμό δεν δίνουν…

Επιπλέον, όλος ο ιδιωτικός τομέας που ασκεί δραστηριότητα στην Παιδεία, ουδόλως υποβαθμίζει τον ρόλο των κρατικών σχολείων. Αντιθέτως οι έρευνες και τα μετρήσιμα δεδομένα (PISA κλπ) δείχνουν καθαρά το πρόβλημα.

Κατά τα άλλα, το ΚΚΕ και η Αριστερά αρνούνται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια γιατί θα υποβαθμιστεί, λένε, η Παιδεία και θα σταματήσει η παροχή γνώσης από τα κρατικά! Λογική… ρωσικής σαλάτας και πολιτικής κουλτούρας πουρέ…

Η ουσία είναι ότι οφείλουμε να υπερτονίζουμε με μέτρο και σύνεση, ότι η πολιτική κουλτούρα που επί δεκαετίες αναπτύσσει το ΚΚΕ κι η Αριστερά –στα πάντα όχι μόνο στην Παιδεία- αποτελεί ένα τεράστιο παραμύθι υποκρισίας. Ότι δηλαδή, είναι κάθε τι ιδιωτικό είναι καταδικαστέο και κακό. Βλέπετε έχουν αλλεργία είτε στο κέρδος είτε στον αναμφισβήτητο ανταγωνισμό κι αξιολόγηση που μοιραία αναπτύσσονται στον ιδιωτικό τομέα.

Όμως, ιδιωτικό δεν σημαίνει κάτι κακό. Όπως κρατικό δεν σημαίνει πάντα καλό. Κι αυτό η Αριστερά που αυτοαποκαλείται …προοδευτική δεν μπορεί και δεν θέλει να το αντιληφθεί… Η δε υποκρισία της κτυπάει ταβάνι, αφού ένα σωρό Ακαδημαϊκοί και καθηγητές –ακόμη και πρυτάνεις ή πρώην υπουργοί- που αντιστέκονται στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, διδάσκουν σε τέτοια στην Κύπρο ή αλλού, χωρίς αιδώ… Ενώ ουκ ολίγοι καθηγητές του κρατικού σχολείου –που αντιτίθενται κατά τα άλλα στην ιδιωτική εκπαίδευση- κάνουν… ιδιαίτερα μαθήματα (φροντιστήρια) και αμείβονται γι αυτά.

Το βέβαιο είναι ότι το ΚΚΕ κι η Αριστερά δεν θα μπορέσουν και πάλι να κρατήσουν τη χώρα πίσω. Η κοινωνία τρέχει, τα δεδομένα αλλάζουν κι εκείνοι ασπάζονται κάτι που δεν υπάρχει κι είχε αφετηρία πριν δυο αιώνες…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου