Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Η ντροπιαστική ήττα του κράτους στα ΑΕΙ


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Γράφαμε εδώ και ημέρες για την αναγκαιότητα να «σπάσουν» οι καταλήψεις των Πανεπιστημίων με τις οποίες το ΚΚΕ και η Αριστερά, με την ανοχή του ΠαΣοΚ (Μάντζος τοποθέτησή του στο ΟΡΕΝ) αντιστέκονται στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Περισσότερες από 300 σχολές τελούν υπό κατάληψη, η εξεταστική χάνεται για χιλιάδες φοιτητές κι οι πρυτάνεις βαυκαλίζονται. Μικροί και ταυτισμένοι με το Αριστερό μπάχαλο. Με συνυπεύθυνη την κυβέρνηση που δεν «έσπασε» την πολιτική ανορθοδοξία της Αριστεράς.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω κι ένας πρύτανις που τήρησε τον νόμο και κάλεσε την ΕΛΑΣ να

ανοίξει το Πανεπιστήμιο του. Εκ του αποτελέσματος ουδείς. Άρα, πώς μπορεί να είναι πρύτανις κάποιος που δεν τηρεί τον νόμο;  Ποιος τον κρατά στη θέση του;

Μιλάμε για παράνοια. Μιλάμε για πολιτική αγυρτεία. Μιλάμε για θρασύτατη ανομία.

Προσέξτε: Οι Αριστεροί κλείνουν πανεπιστήμια και σχολές που φοιτούν για να… μη δημιουργηθούν άλλες, έξω από τα κρατικά ιδρύματα!  

Προσέξτε: Όλες ανεξαιρέτως οι ανακοινώσεις των μειοψηφικών συνελεύσεων από τις οποίες ουσιαστικά έκλεισαν τα πανεπιστήμια, ξεκινούν με την ίδια φράση: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»!!!! Ποια τρομοκρατία βρε «παιδιά»; Ποιος τρομοκρατεί ποιον;

Προσέξτε κι αυτό: Σε πολλές σχολές και συνελεύσεις τους –αν όχι σε όλες- όσοι φοιτητές επιχείρησαν να μείνουν μέχρι τέλους και να ψηφίσουν ενώ ήταν αντίθετοι στις καταλήψεις, εξεδιώχθησαν δια της βίας! Μόνο Αριστερές ξιφολόγχες δεν βγήκαν, ενώ στις σχολές μπαίνουν και βγαίνουν εξωπανεστημιακά γκρουπούσκουλα, σπάνε, καταστρέφουν και λεηλατούν γενικώς!

Η εξουσία της Αριστεράς και των μαχαλάκηδων, προφανώς είναι κατοχυρωμένη. Και το κρατικό πανεπιστήμιο αποτελεί το σχολείο εξεύρεσης και επώασης … επαναστατών!

Κάτι ακόμη: Υπό κατάληψη τελούν και πολλά σχολεία, συνήθως από 2-3-10 μαθητές υπό την συνεπικουρία εξωσχολικών! Με την ΟΛΜΕ να τάσσεται επίσης κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων. Τι κάνουν οι διευθυντές τους; Τίποτα!

Να πούμε και κάτι άλλο; Η εγκύκλιος Πιερρακάκη για να γίνουν οι εξετάσεις διαδικτυακά κι όχι στα αμφιθέατρα, αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία προκειμένου να σωθεί το εξάμηνο για χιλιάδες σπουδές που θέλουν να προοδεύσουν και τις οικογένειές τους που «ματώνουν» για να τους συνδράμουν. Όμως, δυστυχώς, αποτελεί και μεγάλη ήττα της ευνομίας και της Πολιτείας. Όπως και η Πανεπιστημιακή αστυνομία! Ντροπή του κράτους και παράδοσή του στις πάσης φύσεως εκφάνσεις της Αριστεράς.

Κι όμως, όλες οι έρευνες καταδεικνύουν ότι υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων τάσσεται σχεδόν το 60% της ελληνικής κοινωνίας, με συνεχή ανοδική τάση. Παρά τούτο, νικούν οι μειοψηφίες και επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις…. Κατηγορούν μάλιστα τους πολλούς ως …φασίστες και … τρομοκράτες!

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου