Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Οι διαφωνούντες σήμερα, ήξεραν το πρόγραμμα της ΝΔ


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Είναι ξεκάθαρη και πάγια η θέση του γράφοντος, ότι για ζητήματα που προεκλογικά βρίσκονταν στην ατζέντα κάποιου κόμματος, δεν έχει κανένας δικαίωμα να διαφωνήσει εκ των υστέρων, ειδικά αν έχει εκλεγεί μ’ αυτή.  

Άρα, οι σημερινές αντιρρήσεις αντιδικαιωματιστών βουλευτών όλων των κομμάτων –κυρίως της ΝΔ- για τον πολιτικό γάμο ομόφυλλων ζευγαριών, αποτελούν απλώς παιγνίδια εντυπώσεων διαφόρων κομματαρχών.

Ναι, οφείλουμε να σεβόμαστε την άποψη όσων διαφωνούν. Μα όταν

την εκφράζουν την κατάλληλη στιγμή. Όχι όταν λουφάζουν για να επιτύχουν τον σκοπό τους (εκλογή τους) και μετά να κάνουν τους ήρωες στην εκλογική τους πελατεία. Ναι, οφείλουμε σεβασμό στην άποψη των διαφωνούντων, αλλά αφού ήξεραν και δεν είπαν τίποτα, δεν μπορούν να διαφωνούν. Μόνο να παραιτηθούν.

Η Ελλάδα κι η κυβέρνησή της δεν κάνει κάτι λιγότερο απ’ ότι έχουν κάνει 36 χώρες του κόσμου, εκ των οποίων 20 στην Ευρώπη, σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Επίσης, η Ελλάδα δεν κάνει τίποτα λιγότερο απ’ ότι έχουν κάνει 39 χώρες στον κόσμο και 22 στην Ευρώπη, αναφορικά με την  «τεκνοθεσία». Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα που κάποιοι βουλευτές αρνούνται! Κι αυτό από μόνο του αποτελεί ντροπή! Είναι άλλο να εκφράζει κάποιος και να λέει ότι θέλει η μάζα του καφενείου και του διαδικτύου κι άλλο τι οφείλει να πράξει ένας –υποτίθεται- βαθύς γνώστης των δεδομένων και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προσέξτε: Ο πρωθυπουργός έδωσε διέξοδο σε όσους θεωρούν ότι έχουν αξιακές ενστάσεις, δηλαδή μα μη πάνε να ψηφίσουν. Το είχε κάνει κι ο Αντώνης Σαμαράς το 2015, μαζί με κάποιους βουλευτές της ΝΔ από τη Δεξιά της πτέρυγα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε και ψήφισε το Σύμφωνο συμβίωσης.

Προσέξτε κι αυτό: Στην Ελλάδα, εδώ και  77 χρόνια, από το 1946, ένας άνδρας ή μια γυναίκα μπορεί να υιοθετήσει ένα παιδί και δη ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού τους. Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι άνθρωποι που διαθέτουν παιδιά και αυτά δεν μπορούν να αναγνωριστούν μέσα στις προσωπικές τους σχέσεις. Ε, αυτό είναι απάνθρωπο και άνισο έναντι άλλων.

Τι κάνει λοιπόν η κυβέρνηση, μια κυβέρνηση της Δύσης και του Πολιτισμού; Επεκτείνει ένα αστικό δικαίωμα αναφορικά με τον πολιτικό γάμο, που πρόκειται για μια συμφωνία/σύμβαση στην οποία δεν χωράνε ανισότητες και διακρίσεις. Δίνει λύση και υλοποιεί μια προεκλογική της εξαγγελία. Κάτι που βρισκόταν στο πρόγραμμά της ΝΔ. Αν και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν γνωρίζουν κομματικά στεγανά. Ούτε θρησκευτικά… Ούτε λογικές κομματαρχών…

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου