Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η Κεφαλλονίτικη ανταρσία, ο Τέλης κι ο γίγαντας Συμπιλίδης!


Ανανέωση κατά 60%, λένε, ότι υπάρχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν ξέρουμε όμως, αν σ’ αυτό το ποσοστό περιλαμβάνεται και ο αξιότιμος Συμπιλίδης, ο οποίος ήταν ο ύστατος εαρινός αποσκιρτήσας που γκρεμοτσάκισε την κυβέρνηση το 1993!
Όπως δεν ξέρουμε αν περιλαμβάνεται σ’ αυτό το ποσοστό ο σπουδαίος πολιτικός ανήρ Σάββας Τσιτουρίδης, ή ο Ευάγγελος Μπασιάκος, ο αποκαλούμενος και κουμπάρος (του Καραμανλή ντε).
Πάντως, μέσα είναι πολλά
 καλόπαιδα.
Κι ο Αδάμ, ο Ρεγκούζας κι ο Πάκης (εκ του Προκόπης) που επιμένει να μας ξανασώσει κι ο Τάσος ο Μητρόπουλος (να εξασφαλίσουμε και τους γαύρους μη πάνε σούμπιτοι στον Ανατολάκη του Καρατζαφέρη,στη Β’ Πειραιώς) κι ο Αντώνης Αντωνιάδης (εαρινός και κάργα «βάζελος») κι ο Ρένος Χαραλαμπίδης για να αναδειχθεί και η κουλτούρα του κόμματος.
Φυσικά και οι γόνοι και απόγονοι.
Κι αν δεν μας πιστεύετε δείτε την Καρδίτσα που πάνε δυο δυο σαν τους Χιώτες, ή την Κορινθία, ή τη Φθιώτιδα…
Κι έξω δεκάδες άξιοι και ικανοί που είχαν εκδηλώσει πρόθεση να ασχοληθούν με τα κοινά για πρώτη φορά.

Η πρώτη ανταρσία «έσκασε» στην Κεφαλλονιά.
Τέσσερις υποψήφιοι απέσυραν την υποψηφιότητά τους, επειδή αντέδρασαν στην τοποθέτηση ενός πέμπτου, στον οποίο καταμαρτυρούν τα χίλια μύρια.
Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Αλιβιζάτος, ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του με μια λιτή επιστολή του στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν πρόκειται να πουλήσω τις αρχές μου για δαύτον…».
Στο νησί του …Γιώργου Κουρή ακούγονται πολλά και λέγονται περισσότερα.
Προφανώς και κρίνοντες εκ του αποτελέσματος, στη Συγγρού δεν τα θεώρησαν σημαντικά.

Γκρίνια και μάλιστα μεγάλη υπάρχει και για την Εύβοια, όπου όπως λένε, με τις επιλογές τους την παρέδωσαν στον …Μαρκόπουλο και τον Καμμένο.
Δεν έβαλαν καν στο ψηφοδέλτιο τον Σταύρο Καρκαλέτση, ισχυρότατο πρόσωπο στον νότο του νησιού και στη θέση του προτίμησαν …μετεγγραφείσα από το ΠαΣοΚ και μέχρι προσφάτως υμνήτρια του Γιώργου Παπανδρέου.
Προφανώς, όμως, υπερεκτιμούν τον …Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο ή θέλουν να τον καταστήσουν…πολιτικό κεφάλαιο, κάτι που ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.
Γκρίνια και στην Πέλλα και στην Ημαθία και στη Μαγνησία.
Δυο χρόνια είχαν να βρουν τους άριστους, λένε, και τελικά παρουσίασαν τους ίδιους και τους ίδιους.
Στη Λέσβο, ο πρώην βουλευτής Ι. Γιανέλλης, εκ των ισχυροτέρων υποστηρικτών του Αντώνη Σαμαρά, περιόδευε στα χωριά του νησιού, όταν πληροφορήθηκε ότι δεν θα είναι…υποψήφιος.
Ακούστηκε ότι από θαύμα γλίτωσε το εγκεφαλικό, όπως και πολλοί υποστηρικτές του.
Τώρα, με επιστολές και διαμαρτυρίες του αναζητά την…χαμένη του αξιοπρέπεια, ενώ ακόμη και συνυποψήφιοί του (όπως ο τα, νομάρχης Π. Βογιατζής) ισχυρίζονται ότι αποδυναμώνεται το ψηφοδέλτιο!

Στην Άρτα, ανάλογη συμπεριφορά επιφυλάχθηκε και σε άλλο στέλεχος που στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά.
Αποκλείστηκε ο ιατρός και επί σειρά ετών πρόεδρος της Νομαρχιακής Γ. Παπαδημητρίου, ενώ προωθήθηκε άλλη μια γόνος, η Εύη Καραμπίνα (κόρη του τ. βουλευτή Κ. Καραμπίνα), η οποία ήταν η δικηγόρος των βουλευτών που ζητούσαν αναδρομικά από τη Βουλή, όταν όλοι οι Έλληνες έσφιγγαν το ζωνάρι και άνοιγαν σ’ αυτό νέες τρύπες!
Αποκλείστηκαν και τέσσερις δημοσιογράφοι.
Ο Φώτης Σιούμπουρας στα Γρεβενά, ο Διαμαντής Σεϊτανίδης στην Ηλεία, ο Σπ. Τρίψας (διευθυντής του περιοδικού «Επίκαιρα») στη Φωκίδα και ο Στέλιος Λεύκοβιτς (στενός συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου) στα Γιάννενα.
Κι οι τέσσερις είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα είναι υποψήφιοι κι είχαν αρχίσει περιοδείες στους νομούς!
Κι όπως λένε οι γνωρίζοντες…ας πρόσεχαν!

Εκτός από αυτά και πολλά άλλα, υπάρχει για μια ακόμη φορά μια σημαντική απουσία.
Του Αριστοτέλους Παυλίδη, του και Τέλη αποκαλούμενου.
Φαίνεται ότι εκεί στη Νέα Δημοκρατία δεν αντελήφθησαν πόσο φτωχότερη ήταν η Βουλή από την απουσία του στην τελευταία κοινοβουλευτική περίοδο κι έτσι δεν τον ξανάβαλαν στα ψηφοδέλτια.
Κι ας φώναζε ο Τέλης σε κάθε καφενείο της Πάτμου όπου ήταν τις ημέρες του Πάσχα, ότι ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα Σαμαρά για κομματική πανστρατιά.
Κι ας έβγαλε ανακοίνωση (χωρίς να κουνάει το δάκτυλο όπως κάποτε στη Βουλή) με την οποία καλούσε κι αυτός με τη σειρά του σε πανστρατιά.
Προφανώς θα μέτρησε, όπως λένε από τη Ρόδο, ότι πριν την …πανστρατιά είχε φλερτάρει και με τον Καρατζαφέρη και με τον Καμμένο, αλλά και με τη Ντόρα, που δεν θέλησαν καν να συζητήσουν.

Τελικά την Ελίζα Βόζενμπεργκ δεν την έσωσε ο Αβραμόπουλος.
Μάλλον δεν θα μπορούσε πια.
Μέσα και η Άρια Αγάτσα στη Βοιωτία.
Μετεγγραφή της τελευταίας στιγμής από το ΠαΣοΚ!

Και κάτι τελευταίο.
Αυτός ο γίγαντας της πολιτικής μας ζωής, ο Συμπιλίδης, είχε υποβάλλει αίτηση για να είναι υποψήφιος στις εκλογές, όπως ζητούσε η εγκύκλιος του κόμματος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου