Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Τα …πάντα όλα και από το…ΚΚΕ!

Ο Βεσπασιανός ήταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας που έμεινε στην ιστορία επειδή επί των ημερών του κτίστηκε το Κολοσσαίο και το Φόρουμ, αλλά και επειδή ήταν ο μόνος πολιτικός στην παγκόσμια ιστορία που επέβαλλε φόρο για την…ούρηση.
Ο αντιφατικός αυτός αυτοκράτορας έλεγε ότι τα χρήματα δεν έχουν οσμή, κάτι που όπως φαίνεται ισχύει και για τις ψήφους.
Στην περίοδο των εκλογών που διανύουμε, ακούμε απίθανα πράγματα και υποσχέσεις των πάντων στους πάντες, τη στιγμή που πριν λίγες εβδομάδες δεν μπορούσαμε να βρούμε 350 εκατομμύρια για να μη μειωθούν οι συντάξεις και τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι αμέσως μετά τις εκλογές πρέπει να επιβληθούν μέτρα 11 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Η πλειοδοσία δεν έχει τελειωμό.
Μέχρι και το ΚΚΕ τάζει λαγούς με πετραχήλια σε
 κάθε πικραμένο.

Το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο λαϊκισμός, αποτυπώνεται εύγλωττα στο άρθρο του «Ριζοσπάστη» (18-4-2012) με τίτλο «Δυνατό ΚΚΕ και στον αυτοκινητιστή».
Έτσι επιχειρείται η προσέγγιση της κίτρινης φυλής του γνωστού Θύμιου, στην οποία για να βρει κάποιος κομμουνιστή είναι σαν να ψάχνει χιόνι στη Σαχάρα ή δημοκρατία στη Βόρεια Κορέα.
Φυσικά, στο άρθρο δεν υπάρχει καμιά αναφορά στην ουσία του ζητήματος, παρά μόνο στην… «κρατική καταστολή και την ιδεολογική τρομοκρατία (ψεκασμούς με χημικά από τα ΜΑΤ, συκοφαντία και ύβρεις από τα αστικά ΜΜΕ)»!
Προφανώς αναφέρεται στην περίοδο των θλιβερών κινητοποιήσεων των Λυμπερόπουλων.
Στο άρθρο, γίνεται (δια της πλαγίας οδού) και η πλήρης αποδοχή της παραοικονομίας, αφού υπάρχει μπόλικος θρήνος για την «κατρακύλα στις τιμές των αδειών τους, που στην Αθήνα μέσα σε δύο χρόνια έχασαν τα 2/3 περίπου της αξίας τους».
Βλέπετε, όπως είπαμε, τα ψηφάκια είναι άοσμα!
Ακόμη και για εκείνους που αν ποτέ επικρατήσουν δεν θα επιτρέπουν την ιδιοκτησία, ακόμη και τη μικρή του ταξιτζή…αλλά θα την …περάσουν σε κάποια κρατική εταιρεία…όπου όλα θα είναι αγγελικά πλασμένα κατά τη…θεολογία του Μαρξισμού –Λενινισμού και όπου όλοι…θα έχουν σίγουρο μεροκάματο…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου