Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Γι όλα φταίει ο νεοφιλελευθερισμός!

Ακούμε εσχάτως από τις δυνάμεις του ακραίου λαϊκισμού και της ουτοπίας ουκ ολίγα φληναφήματα για την αναγκαιότητα του δημοσίου τομέα, στην προσπάθειά τους να πείσουν την κοινωνία ότι η ευημερία και η …πρόοδος θα προέλθουν από τον κρατισμό και τη συνέχιση των τακτικών αλόγιστων παροχών.
Η μόνιμη επωδός των δυνάμεων του λαϊκισμού και της ουτοπίας είναι ότι δεν ευθύνεται ο κρατισμός για τα δεινά μας, αλλά το φάντασμα του …νεοφιλελευθερισμού.
Δεν υπάρχει μέλος, υποψήφιος, στέλεχος του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Καμμένων και πολλοί άλλοι ακόμη και από τη Νέα Δημοκρατία που μιλάνε για…νεοφιλελεύθερες επιλογές που μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε.
Όμως, πότε ο νεοφιλελευθερισμός ήταν
 πρακτική του ελληνικού Κράτους;
Πότε εφαρμόστηκε το παραμικρό από τις αρχές του στον τόπο μας;

Φυσικά, αποφεύγουν να αναφέρουν ότι όπου το Κράτος έγινε «εργοδότης» ή «πάροχος υπηρεσιών» υπήρξε πλήρης κατάρρευση των δημοσιονομικών από την ανεύθυνη διαχείριση (κακοδιαχείριση) και την επέκταση της διαφθοράς.

Όλα αυτά αποτελούν εικόνα μιας παρηκμασμένης κοινωνίας που επί δεκαετίες έχει διαποτιστεί από τον λαϊκισμό, τις λογικές της ήσσονος προσπάθειας και την επαναστατική γυμναστική που κάποιοι την υποβάλλουν καθημερινά για να ξεφύγει, τάχα μου, από τις δυνάμεις του καπιταλισμού!
Είπαμε.
Για όλα φταίει ο …νεοφιλελευθερισμός!
Ακόμη κι όταν όσα εφαρμόζονται επί δεκαετίες στη χώρα μας, ουδεμία σχέση έχουν με αυτόν, αλλά έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση.

Ο νεοφιλελευθερισμός πρεσβεύει ως βασική αρχή ότι οι φορολογικές επιδρομές χωρίς αντίκρισμα αποτελούν είδος κλοπής!

Κι όμως, καταγγέλλεται από τις δυνάμεις της ουτοπίας και της δραχμής ως… ανάλγητος, την ίδια στιγμή που οι ίδιες εμφανίζονται να είναι εναντίον των φόρων.
Μα, υπάρχει Αριστερή πολιτική χωρίς φόρους και μάλιστα βαρύτατους;
Ας μας πουν ένα παράδειγμα στην παγκόσμια κοινότητα.
Ο τραγέλαφος που ζούμε στην Ελλάδα, με τον καταπιεστικό και ανελεύθερο Κρατισμό να χρεώνει την αποτυχία του σε φαντάσματα, είναι ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό.
Σε τέτοιο σημείο που η Αριστερά να λέει ότι κάνει πολιτική Αριστερή καταγγέλλοντας τον …εφαρμοζόμενο νεοφιλελευθερισμό, αλλά η πολιτική των μη φόρων που επαγγέλλεται και υπόσχεται είναι άκρως νεοφιλελεύθερη!
Δηλαδή, μύλος!
Έτσι, τώρα που ο τόπος βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, ο κόσμος «ζαλισμένος» από τις συνέπειες της κρίσης που προκάλεσε ο κρατισμός στη χώρα μας, να μη ξέρει τι πρέπει να πράξει.
Σε συνδυασμό δε με την ελλιπή πολιτική του παιδεία και το επιφανειακό χάϊδεμα των ώτων του, παρασύρεται από εξωφρενικά συνθήματα και ετοιμάζεται να ενισχύσει όσους υπόσχονται ότι δεν θα αλλάξει τίποτα …
Ετοιμάζεται να ενισχύσει ακόμη και ναζιστικής προσήλωσης κόμματα!
Έτσι, θα προκύψει, πιθανότατα, το νέο βάθεμα των αδιεξόδων.
Κι όπως λέει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, αν δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου, τότε μπορεί να σε περιμένει μόνο η σκοτεινιά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου