Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ακούστε ζώα!

Οι πολιτικοί μας είναι σαφές πια ότι ομοιάζουν ως δυο σταγόνες νερό με όσα ο λαός αποκαλεί …παπαριές καμαρωτές. Το τι λέει ο στόμας τους και το τι τάζουν εν όψει εκλογών δεν περιγράφεται. Το πόσες μαλακίες εκστομίζουν εκείνοι που θέλουν να μας σώσουν δεν έχει προηγούμενο.

Άλλοι φωνάζουν, άλλοι αλαλάζουν, άλλοι διαμαρτύρονται, άλλοι αμολάνε τις αρλούμπες με τη συχνότητα που βάζει τα γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, άλλοι λένε λένε λένε χωρίς να λενε τίποτα, όπως κάποτε έκανε ο προφυλακισμένος Άκης.

Άκουγα το πρωί την Αλέκα Παπαρήγα στην τηλεόραση. Ο λαός, ο λαός, ο λαός και κάτω οι βιομήχανοι και έξω ο καπιταλισμός και έξω η ευρωπαϊκή ένωση αναμασούσε συνεχώς και φαινόταν ότι έρχεται από έναν άλλο κόσμο που ήταν Λένιν και Στάλιν γωνία και θέλει να ζήσει στο σήμερα χωρίς καν να προσπαθήσει.

Άκουγα μια άλλη από τον ΣΥΡΙΖΑ να αλαλάζει ότι για όλα φταίει ο νεοφιλελευθερισμός που εφάρμοσε το ΠαΣοΚ. «Τη φουκαριάρα» σκέφτηκα αναρωτώμενος. «Ποιος θα θυσιαστεί να συνουσιαστεί μαζί της, μπας και την ηρεμήσει;». Κι ύστερα σκέφτηκα να της στείλω ένα εγχειρίδιο του νεοφιλελευθερισμού να δει και να μάθει ότι όσα αποκαλεί νεοφιλελεύθερα έχουν τόση σχέση μαζί του όση ο Νταλάρας με τον Πανούση.

Άκουγα και τον ανεξάρτητο Έλληνα, τον Τέρενς Κουίκ, να μιλάει για… γερμανικές κατοχές με ύφος χιλίων καρδιναλίων και περισσή αυταρέσκεια. Κι ύστερα θυμήθηκα ότι ήταν…νονός! Νονός – στις δημοτικές εκλογές του 1982- της περίφημης φράσης «…το ΠαΣοΚ κι οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις…»!

Άκουγα τον Αντώνη Σαμαρά να τάζει όσα ήδη έχει κάνει ο Βενιζέλος και να πανηγυρίζουν οι χαχόλοι της αυλής και των δικτύων του. Άκουγα ένα κέρινο ομοίωμα (λέγεται Γιάννης Μιχελάκης και εκπροσωπεί τη Νέα Δημοκρατία (!!!)) να επιτίθεται εναντίον δικαίων και αδίκων με λόγο ξύλινο, παρωχημένο και ουδόλως ελκυστικό.

Άκουγα τον Βενιζέλο (θα τρίζουν τα κόκαλα του Ελευθέριου) να μιλά ως να μη έχει συμβεί το παραμικρό σε αυτή τη χώρα.

Άκουγα τον Καρατζαφέρη να αιτιολογεί τις συνεχείς κυβιστήσεις του, τον Τσίπρα να μην μπορεί να ξεπεράσει τις παιδικές του συνήθειες με το δεξί χέρι, τον Κουβέλη να είναι εντός εκτός και επί τα αυτά, συνοδεία ολίγου Μπέζου και λοιπών…διανοουμένων.

Άκουγα τη Ντόρα κι ομολογώ ότι στα περισσότερα λεγόμενά της συμφωνώ. Ύστερα, όμως, είδα πλάι της τον Μαρκογιαννάκη και τον…Κιλτίδη και βυθίστηκα στους προβληματισμούς μου.

Άκουγα τον Κουβέλη να μιλάει χωρίς να λέει τίποτα. Κι είδα πλάι του τους καιροσκόπους του ΠαΣοΚ. Ευχαριστώ, δεν μπορώ να πάρω.

Δεν άκουγα τους Χρυσαυγίτες αφού κανένας δεν τους δίνει λόγο, αλλά για δαύτους ξέρω.

Ακούω, ακούω, ακούω καθημερινά.

Πουθενά κουβέντα για την αιτία του κακού. Πουθενά κουβέντα για απολύσεις στο δημόσιο, μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις.

Κι απ΄ την άλλη πλευρά αναρωτήθηκα πώς πέρασαν το Πάσχα οι σχεδόν δυο εκατομμύρια (άνεργοι, απλήρωτοι και υπαμειβόμενοι) συμπατριώτες μας. Αναρωτήθηκα γιατί κανένα από αυτά τα ζώα που θέλουν να μας σώσουν δεν έχουν πει μια κουβέντα γι αυτούς; Αναρωτήθηκα γιατί λένε γενικότητες κι αυτές όταν μπαφιάσουν από την….αλληλοεξόντωση; Αναρωτήθηκα γιατί δεν υπάρχει ΕΝΑΣ συνάδελφός μου να τους ρωτήσει τα αυτονόητα;

Ακούστε ζώα που ζητάτε την ψήφο μου για να με σώσετε.

Κάποιοι από εσάς (εκ δεξιών και εξ αριστερών) θεώρησαν ότι με βρίζουν χαρακτηρίζοντας το grpost …ορθολογιστικό.

Όμως….

Ομολογώ στην Αλέκα ότι προτιμώ μια κάκιστη ελληνική κυβέρνηση, παρά μια κυβέρνηση τύπου Κάστρο ή Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Ομολογώ στα καμμένα μυαλά ότι προτιμώ μια κακή κυβέρνηση παρά να ακούω σήμερα μαλακίες περί ελληνικού αίματος και ...ελληνικής φυλής και άλλων λαϊκίστικων φληναφημάτων….

Ομολογώ στον μεγάλο ηγέτη Αλέξη, ότι δεν ποθώ την ουτοπία, έστω κι αν αυτή ήταν το υπέρτατο δώρο των Μουσών.

Ομολογώ στον Σαμαρά ότι δεν μπορώ να τον δω ως θεόπνευστο ηγέτη που θα φτιάξει έναν επίγειο παράδεισο. Πολύ περισσότερο όταν κουβαλάει μαζί του τους Πάκηδες, τους Μιχελάκηδες, τους Φαήλους και τις λοιπές μετριότητες.

Ομολογώ στον πολύ Βαγγέλα, ότι θέλει ακόμη πολλές μπουνιές. Πιο δυνατές από εκείνες που έφαγε από την τρόικα και τους ομολόγους τους υπουργούς Οικονομικών. Μόνο και μόνο επειδή είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του περίφημου νόμου περί ευθύνης υπουργών…Κι ο νοών νοείτο. Κι επειδή είναι ο κατ’ εξοχήν κρατιστής του κερατά…

Ακούστε ζώα.

Πλέον ότι είστε ανεπαρκείς, τώρα είναι αργά για δάκρυα.

Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις ότι όλοι σας θα είστε μπροστά μου και αύριο.

Το ξέρω θα σας ξαναφάω στη μάπα, αφού άλλα ζώα θα σας ψηφίσουν, είτε επειδή σας πιστεύουν, είτε επειδή τους εμπνέετε, είτε επειδή είναι θυμωμένοι με άλλους…

Όμως, επειδή θέλω να έχω την συνείδησή μου ήσυχη, προτιμώ να ψηφίσω …δραστικά…

Και φιλελεύθερα!

Ακούτε ζώα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου