Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Τα πολλά κακά της μοίρας μας


 Γράφει η Λένια Λιώση

 Φέρτε τώρα την πατέντα, δεν σηκώνουμε κουβέντα

Ο Τσίπρας έβγαλε  συμπεράσματα για τον τρόπο που κυβερνάει ο Μητσοτάκης κι εμείς θυμηθήκαμε γιατί  βρίσκεται στην  αντιπολίτευση ψάχνοντας πατέντα να ανεβάσει τα ποσοστά του. Όταν γίνει κυβέρνηση, να μου το θυμηθείτε θα καταργήσει τον κορονοϊό με ένα νόμο κι ένα άρθρο

Γαβρόγλου λαλάει, Φίλης  σκούζει

Μας είπε το δίδυμο της εκπαιδευτικής συμφοράς ότι , είναι  μια «μέρα ντροπής» και μια μέρα «βαθιάς θλίψης»  το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο! Κι ότι η

νέα κυβέρνηση με ένα νόμο και ένα  άρθρο θα σκίσει το επάρατο  εκπαιδευτικό μνημόνιο. Πάντως την πατέντα του λαϊκισμού την έχουν κατοχυρώσει

Ξύδι, να πάνε οι πίτσες κάτω.

Εγκεφαλικά μοιράζει η Κεραμέως στους  διαδηλωτές  πασπαρτού του ΠΑΜΕ  και του ΣυΡιζΑ που παίρνουν τους δρόμους,  πότε σαν «ρωμαλέο» μαθητικό  ή  φοιτητικό κίνημα , ανάλογα με  τις  ανάγκες του επαγγέλματος, μαινόμενοι κατά του νομοσχέδιου  αστυνόμευσης των ΑΕΙ και του ορίου φοίτησης. Έρχεται πίτσα! Δύσπεπτο το νομοσχέδιο συντρόφια κι  έκατσε στο στομάχι. Η αύρα δεν πρέπει να πετάει νερό στην πορεία, ξύδι, πρέπει να τους πετάξει  για τη χώνεψη.

Καθηγητές στα δίχτυα του συνδρόμου  της Στοκχόλμης

Βγήκαν  και οι γνωστοί αναρχογλείφτες καθηγητές  των  ΑΕΙ, με πρώτους τους Παντειακούς, να κρατάνε την παντιέρα στα εκπαιδευτικά sites. Στηλιτεύουν  με την ρητορική τους, την σημερινήχούντα, που  φιμώνει τις … ελεύθερες ιδέες  των  φοιτητών και «φοιτητών» κι υπερασπίζεται  το δικαίωμα στην εγκληματικότητα!

Μαζόχες και είλωτες του αριστερισμού τους! Σαράντα χρόνια όμηροι του φόβου του κουκουλοφόρου, έχουν μάθει να απολαμβάνουν τα βασανιστήρια τους. Άλλωστε, άλλος σπάει, άλλος πληρώνει. Αρκεί τα σπασμένα να  μην βγουν απ’ την δική τους τσέπη.

Η επανάσταση της σκατοψυχιάς

Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές για την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων αναστοχασμού και ανατροφοδότησης· όχι για την προβολή και υπεράσπιση χυδαιοτήτων και εγκληματικών πράξεων σαν τα πανό που ανέβασε το  «Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι» του  ΠΑ.ΠΕΙ  που ειρωνεύεται την δολοφονία του Π.Μπακογιάννη  με την ανοχή των πρυτάνεων του. Καμιά  ανοχή στην χυδαιότητα, καμιά  ανοχή στην εγκληματικότητα και σε όσους την υποστηρίζουν. Υποθέτω ότι αν αυτό είχε συμβεί σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο του κόσμου, θα είχε κατέβει αστραπιαία από τις αρχές, θα είχαν συλληφθεί οι δράστες –συμπαραστάτες του τρομοκράτη και θα είχαν παραιτηθεί οι πρυτανικές αρχές.

Και λύσσα η κυρία ρε παιδάκι μου

Λύσσα κακιά η Φώφη με αφορμή την  πρόθεση του Λοβέρδου, να βάλει υποψηφιότητα για το πασοκοκινάλ. Ξεμεσιάστηκε  η  γυναίκα να κουβαλήσει την καρέκλα  της αρχηγίας  απ’ το σπίτι της. Έχει το κληρονομικό δικαίωμα στην δυναστεία της και θα έρθει  ο χθεσινός αυλικός να κάτσει πάνω; Η Φώφη ονειρεύεται να γίνει ΑΝΕΛ  στην θέση των ΑΝΕΛ. Σαν άλλη Αλέξις  λοιπόν, τον κάλεσε  στο γραφείο και σε δυο λεπτά, του… το σφύριξε και έληξε. Αμ πώς!

Στρώνει  το χαλί

Ετοιμάζει τον χώρο για να στρώσει το πράσινομπορδοροδοκόκκινο χαλί  Πρέπει να έχει  τα ηνία, αν θέλει να  κρατήσει τον ηγετικό ρόλο που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚοΚινάλ στην κυβέρνηση έστω και  σαν δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ . Τι δηλαδή, ο Καμμένος  ήταν καλύτεροι;  Άσε που δεν θέλει να τα σπάσει και με  τον Γκόρτσο, του Πασοκοκιναλ που  κρατάει τους ψηφοφόρους  νααααααα  στην χούφτα του. Να μου το θυμηθείτε στις εσωκομματικές του Πασοκινάλ, της Φώφης θα γίνει εκεί μέσα. Πόπ κορν να προμηθευτείτε.

Όχι άλλες  στάμνες

Ο Βερύκιος σε ρόλο εθνικής προξενήτρας, βάζει λέει τα δυνατά του να συνενώσει  την Ν.Δ. με τον ΣυΡιζΑ!  Μου ήρθε η στάμνα του σφοντύλι!   Σιγά σιγά τις πετάει ο κόσμος τις στάμνες… Άνθρωπε μου, κυκλοφορούν  και εγκεφαλικά. Όσες χήρες επέζησαν, θα τις ξεκάνει τώρα.

Και η Παγώνη το μίνι  τς

Η άχρηστη πληροφορία της εβδομάδας: Η Παγώνη  από τα 17 της βαφόταν και φορούσε μίνι και όταν πήγαινε σχολείο σήκωνε την ποδιά  κάτω  από την ζώνη για να φαίνονται τα πόδια της. Δόξα τω Θεώ που έχουμε την Ελεονόρα  και το έμαθα γιατί η γυναίκα,  δεν θα μπορούσα να φάω. Με αυτό το  ερώτημα  ξυπνούσα και κοιμόμουν:το φοράει το μίνι τς η Παγώνη ή δεν το φοράει.

Μπαρουτοκαπνίστηκε η  μάχιμη  δημοσιογραφία

Βάλανε, λέει, εμπρηστικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του Φουρθιώτη!  Ξέρετε  του… μάνατζερ της Τζούλιας, γιατί κατά δήλωση του, ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και μάχιμη πολιτική δημοσιογραφία. Ανατσουτσούριασα μόλις το’μαθα. Τρομοκρατικό  πλήγμα στον Πρέκα, στην Μπουμπουλίνα της ενημέρωσης; Πώς δεν βγήκε να  τους επικηρύξει ο Χρυσοχοΐδης για το χτύπημα στον εθνικό μας δημοσιογράφο που χτυπά την διαπλοκή στην ρίζα της; Τι θα ακούσω ακόμα απ’ την TV μου η άμοιρη; Τι;

Με τη Σοφία

Είμαι με τη Σοφία! Με όλες τις Σοφίες! Όχι από γυναικεία αλληλεγγύη αλλά από ανθρωπιά. Είμαι, είμαστε με όλες τις Σοφίες!

Όπως είμαστε κι ενάντια στους καρεκλοκένταυρους της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας που αντί να  ζητήσουν μια συγγνώμη, της ζήταγν να πει το όνομα αυτού που την κακοποίησε! Διερωτώνται κιόλας «γιατί το θυμήθηκε τώρα, 22 χρόνια μετά»… Επειδή, βρε ανόητοι 22 χρόνια βασανίζεται. Επειδή 22 χρόνια έχει ένα βράχο στην ψυχή της! Επειδή 22 χρόνια δεν έχει ξεχάσει! Επειδή η ερώτηση δεν είναι «γιατί το είπε τώρα;» αλλά «πώς μπόρεσε να ζει τόσο καιρό μ’ αυτόν τον κόμπο στη ψυχή;»…

Στα γρήγορα

@ Πήγαν να σακατέψουν τον σταθμάρχη και μετά πήραν τηλέφωνο τη μαμά τους! Εκείνη αφού τους ρώτησε αν έχουν πάρει ζακέτα, πήρε τηλέφωνο τον φίλο της αστυνομικό να ζητήσει βοήθεια! Κλασσική ελληνίδα μάνα….

@ Ενώ τα δυο lockdown στη χώρα μας ήταν εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά οι μεταφορές έγιναν το μεγάλο εμπόδιο. Οι παραδόσεις ήταν αδικαιολόγητα χρονοβόρες αφού οι ταχυμεταφορές δεν επένδυσαν σε ανθρώπινο δυναμικό και συστήματα. Τουτέστιν, οι ταχυμεταφορές δεν είναι «ταχύ»…

@ Η Ζωζώ εμβολιάστηκε άραγε μαζί με τη σειρά της; Ή θα περιμένει τις νεάνιδες;

@ Μη ξεχνάτε ότι τα όνειρα, η μουσική, η θάλασσα, η βροχή και η αγάπη δεν έχουν ηλικία! Ούτε όρια…

 

 

 

 

1 σχόλιο: