Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αξιολύπητη γελοιοποίηση

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Άκουγα τον Παπαδημούλη κι άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να λένε για το υψηλό κόστος δανεισμού της χώρας από τις αγορές, σε σχέση με το επιτόκιο της τρόικας.
Κι εν μέρει έχουν δίκιο.
Από την άλλη πλευρά, έχει άδικο αναφορικά με τα στοιχεία εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, αφού το ποσό είναι μικρό και το επιτόκιο πολύ μικρότερο από εκείνο που αρχικά υπολογιζόταν.
Συνεπώς, ο δανεισμός από τις αγορές, πλέον του ότι δημιουργεί μια ανάσα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία, πλέον του ότι δημιουργεί την απόλυτη αίσθηση εμπιστοσύνης από τους δανειστές, έχει κι άλλο ένα μέγιστο πλεονέκτημα.
Θα προκαλέσει –λογικά- αλυσιδωτές θετικές επιπτώσεις, τόσο στο εξωτερικό όσο και εντός της χώρας.

Είναι και κάτι ακόμη, το οποίο ο Παπαδημούλης και οι συν αυτώ, δεν υπολογίζουν ή δεν κατανοούν.
Το μεγαλύτερο μέρος της σκεπτόμενης κοινωνίας έχει αντιληφθεί, ότι μια χώρα με τα ελλείμματα της δικής μας, δεν μπορούσε επ’ ουδενί να συνεχίζει να πορεύεται εσαεί σ’ αυτόν τον δρόμο.
Η Ευρώπη, ήταν εκείνη που της στάθηκε.
Τα δάνεια που εισέρρευσαν στη χώρα ήταν τα περισσότερα που δόθηκαν στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Κι αυτό, για να επιτευχθεί –συνοδεία σκληρότατων μέτρων- μια όσο το δυνατόν περισσότερο ήπια προσαρμογή.
Που θα γινόταν ακόμη καλύτερη, αν οι κυβερνώντες είχαν την πολιτική τόλμη να προχωρήσουν γρηγορότερα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Ο Παπαδημούλης κι οι συν αυτώ, μας έλεγαν κι εξακολουθούν να το κάνουν, ότι τα επιτόκια αυτών των δανείων ήταν καταστροφικά, τοκογλυφικά, μας έλεγαν ότι θα σκίσουν μνημόνια και συμφωνίες, ότι το χρέος είναι επαχθές κι ένα σωρό άλλα φληναφήματα.
Μάζευαν τον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος και τις απανταχού της χώρας πλατείες κι έστηναν κρεμάλες, ομού μετά των «συντρόφων» τους της ακραίας και «κομμουνιστικής» Δεξιάς.
Θυμόσαστε τι γινόταν το 2011, όταν την ώρα που ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο (αυτό που έδινε το ισχύον επιτόκιο του 1,5%), με τους αγανακτισμένους και τις παραφυάδες τους;
Τις κρεμάλες, τις μούντζες, τα επεισόδια, την εμπρηστική ρητορεία περί νέας κατοχής;
Θυμόσαστε τι γινόταν με τους πολιτικούς του ΠαΣοΚ, που όπου πήγαιναν εισέπρατταν γιαούρτια κι αυγά;
Θυμόσαστε τι γινόταν στις παρελάσεις, με τις αντισυγκεντρώσεις της «αγανάκτησης»;
Κι όλα αυτά, για τα δανεικά με το επιτόκιο του 1,5%.
Το οποίο, σήμερα ο Παπαδημούλης κι ο ΣΥΡΙΖΑ, νοσταλγούν, απέναντι στο «ληστρικό» 4,95% που δανείστηκε η χώρα από τις αγορές.
Απίστευτη διγλωσσία!
Αξιολύπητη γελοιοποίηση!
Που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν αναλογιστούμε ότι όσες προβλέψεις έκαναν, απέτυχαν θορυβωδώς.
Από την διάλυση της ευρωζώνης και του ευρώ, μέχρι την διάλυση του τόπου.

Εκτιμώ ότι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, θα μείνει στην συνείδηση των σκεπτόμενων πολιτών ως η πιο στείρα, η πιο μηδενιστική στην σύγχρονη ιστορία του τόπου.
Ξεπερνά ακόμη και την ανδρεϊκή αντιπολίτευση, που κατέληξε στο πλέον καταστροφικό κυβερνητικό φιάσκο και καλλιέργησε το έδαφος για την κρίση που βιώσαμε και βιώνουμε.
Ο Παπαδημούλης και οι συν αυτώ σύντροφοί του, παλαιοί και νεοσυριζοπασόκοι, βρισκόμενοι στο απόλυτο κενό, νοσταλγούν τα επιτόκια του μνημονίου!
Απίστευτο!
Βιώνουν την απόλυτη διάψευση των πολιτικών τους επιλογών.
Κι αυτό τους καθιστά ακόμη περισσότερο επικίνδυνους.
Έχουμε ν’ ακούσουμε πολλά ακόμη μέχρι –τουλάχιστον- τις ευρωεκλογές.
Βλέπετε, καραδοκούν κι οι λαφαζανιστές, που έλεγαν ότι η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε σύγκρουση με τον διεθνή καπιταλισμό και να φύγει από την Ευρωζώνη, για να επιφέρει την κατάρρευσή της…

Η χθεσινή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, κατέδειξε δυο σημαντικά πράγματα.
1. Ότι παρ’ ότι εξακολουθεί να πορεύεται κουτσαίνοντας και δεν έχει πέσει στον γκρεμό, είναι ακόμη δίπλα του. Παράλληλα μ’ αυτόν, αλλά δίπλα του.
2. Ότι ο Σαμαράς, είναι πολύ τυχερός, που έχει αξιωματική και λοιπή αντιπολίτευση, ένα περιοδεύον μπουλούκι ασυναρτησίας, που ότι έχει πει και προβλέψει διαψεύδεται πανηγυρικά….

Η ουσία είναι ότι ο Φαήλος, έψησε τον Κασιδιάρη να τακιμιάσει με τον Μπαλτάκο για να πει στον Σαμαρά να δώσει οδηγίες στον Στουρνάρα να πει στον Σόιμπλε για να μεταφερθεί στη Μέρκελ, ότι πρέπει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα ο Σόρος με επιτόκιο 4,95%...για να φύγουμε από την επικαιρότητα του ζητήματος που δημιούργησαν οι υποκλοπές της Χρυσής Αυγής!
Ο μέγας Στρατούλης από το Λαφαζανιστάν, έκανε την πολιτική του ανάλυση…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου