Γράφει
η Αφροδίτη Αιλιανού
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνάντηση Σαμαρά και Καραμανλή και δη σε δημόσιο χώρο, είχε ως πρώτιστο στόχο την αποφυγή συνωμοσιολογίας και σεναριολογίας πέριξ αυτής.
Η συνάντηση δεν ήταν αιφνιδιαστική για τους γνωρίζοντες.
Την προκάλεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επικοινώνησε με τον Κώστα Καραμανλή πριν από πέντε ημέρες και συμφώνησαν να τα πουν εκ του σύνεγγυς.
Αυτή τη φορά κι εν αντιθέσει με το παρελθόν όπου συναντιόντουσαν είτε στο πατρικό σπίτι του νυν πρωθυπουργού στην οδό Μουρούζη είτε στο διαμέρισμα του τέως πρωθυπουργού στην οδό Πλουτάρχου, επελέγη ένας χώρος στον οποίο υπάρχει πολυκοσμία κι αποτελεί στέκι πολλών παραγόντων των ΜΜΕ.
Οι πληροφορίες αναφορικά με το τι συζητήθηκε στη συνάντηση είναι περιορισμένες και συγκεχυμένες. Ουσιαστικά γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι το θέμα στο οποίο επικεντρώθηκαν.
Μπορεί η συνάντηση να έγινε δημοσίως, αλλά πάλι τα σενάρια πέριξ αυτής δεν αποφεύγονται.
Ήταν οι διαβουλεύσεις για την προεδρική εκλογή και δη για τη συγκέντρωση του «μαγικού» αριθμού των 180 βουλευτών;
Ήταν τα σενάρια που ανέφεραν ότι ο Σαμαράς θα βολιδοσκοπούσε τον τ. πρωθυπουργό για το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας, παρά τις δηλώσεις του τελευταίου ότι δεν ενδιαφέρεται;
Ήταν μια «επιχείρηση» συστράτευσης και συσπείρωσης της Κεντροδεξιάς και δη εν μέσω των αρνητικών δημοσκοπήσεων για τη Νέα Δημοκρατία;
Ήταν μια συνάντηση με αφορμή τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, σε συνδυασμό με όσα συμβαίνουν στην Κύπρο και την τουρκική δραστηριότητα στα «οικόπεδα» υδρογονανθράκων της μεγαλονήσου;
Το βέβαιο είναι ότι από το περιβάλλον των δυο ανδρών, κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι κι επιχειρείται να θεωρηθεί η συνάντηση και το γεύμα ως ένα φυσιολογικό γεγονός μεταξύ φίλων. Μπορεί να είναι κι έτσι.
Όμως, μια τέτοια συνάντηση δεν μπορεί να έγινε για να επιβεβαιωθεί, όπως διέρρευσε, μόνο και μόνο η συμμετοχή του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, αν κι όταν θα γίνουν εκλογές.
Ας μη ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως ο Κώστας Καραμανλής συνομιλεί με πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και μέλη της Κ.Ο. των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».Ίσως εξ αυτού ο πρόεδρος των τελευταίων βγήκε στην τηλεόραση του Skai και δήλωσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έστω κι αν υποψήφιος είναι ο Καραμανλής…
Ας μη ξεχνάμε κάτι ακόμη.
Ότι ο Κώστας Καραμανλής ισχυρίζεται στους συνομιλητές του εδώ και πολύ καιρό, ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας κι η επιτυχία της ή όχι, θα εξαρτηθεί από το γενικότερο κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Από το πώς θα βρίσκεται η οικονομία, αν θα έχει και ποια θα είναι η συμφωνία για το χρέος και κυρίως αν θα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά.
Τέλος, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να στείλει πιο ηχηρό μήνυμα ενότητας και μάλιστα εν μέσω έντονων διεργασιών για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Κεντροδεξιά.
Ίσως μάλιστα, κάτι τέτοιο να φανεί κι από το πρόσωπο που θ’ αντικαταστήσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου