Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Οι προύχοντες δημόσιοι υπάλληλοι κι οι καταθέσεις τους

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Βρε τα παλικαράκια!
Τα μάθατε, φαντάζομαι, τα νέα που αποκάλυψαν οι εκθέσεις των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης αναφορικά με τους 5.260 δημοσίους υπαλλήλους που έβγαλαν στο εξωτερικό περισσότερα από 1,5 δις ευρώ.
Όταν ο μέσος εργαζόμενος χρειάζεται περισσότερα από 20 χρόνια σκληρής δουλειάς για να μπορέσει να εισπράξει συνολικά όσα ο μέσος όρος (285 χιλιάδες ευρώ) των χρημάτων που έβγαλε από την Ελλάδα κάθε ένας εκ των ανωτέρω δημοσίων υπαλλήλων, είναι σαφές ότι καταδεικνύεται πως οι περισσότεροι έχουν αφανή εισοδήματα.
Κι όλα αυτά όταν όλοι ξέρουμε ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση αλλά και η ηθική και κοινωνική.
Όταν όλοι ξέρουμε ότι η διαφθορά αγγίζει το 10% του ΑΕΠ ενώ η παραοικονομία που αθροίζεται με την διαφθορά φθάνει το 35% του ΑΕΠ!

 Όσο κι αν εκ προοιμίου δεχθούμε ότι κάποια από αυτά τα χρήματα δεν αποτελούν προϊόντα αδιαφανούς πλουτισμού, είναι βέβαιο ότι η κοινωνία που ξέρει τι της γίνεται πιστεύει ότι είναι χρήματα προερχόμενα από διαφθορά.
Οι μισοί από αυτούς είναι εκπαιδευτικοί. Τα φροντιστήρια βλέπετε.
Γιατί ν’ αλλάξει η Παιδεία; Τα τσεπώνουν στην υγεία των κορόιδων.
Γιατί ν’ αξιολογηθούν οι κύριοι αυτοί;
Δεν θα το επιτρέψουμε λένε και ξαναλένε οι συνδικαλιστές τους, που από χθες όταν δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα των ελεγκτών, κατάπιαν τη γλώσσα τους.
Θα μου πείτε, δεν τα ξέραμε όλα αυτά;
Βεβαίως και τα ξέραμε επειδή όλοι μας έχουμε πέσει θύματα της διαφθοράς στο δημόσιο. Από το γρηγορόσημο η κολόκουρο, μέχρι τα φακελάκια των γιατρών, τα μαύρα χρήματα των ιδιαιτέρων μαθημάτων, τις υπόγειες συναλλαγές εφοριακών και τις «εξυπηρετήσεις» για την …ανασκαφή καταχωνιασμένων φακέλων του ΕΣΠΑ…
Όμως, άλλο πράγμα η γνώση και το βίωμα της κατάστασης και της διαφθοράς στο δημόσιο κι άλλο οι σαφείς αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το ζήτημα είναι τι κάνει η κυβέρνηση και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης για ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Όλοι το γνωρίζουμε: Τίποτα!
Ούτε τη γραφειοκρατία κατάργησαν, που αποτελεί μέγιστο σημείο διαφθοράς.
Ούτε την πολυνομία κατάργησαν.
Ούτε τις πολύπλοκες διαδικασίες κατάργησαν. Κι αν το έκαναν, τους νέους νόμους ή τις υπουργικές αποφάσεις δεν τους εφαρμόζουν οι…δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι πάντα βρίσκουν κάποιο πρόσκομμα, είτε για ν’ αναγκάσουν τον συναλλασσόμενο να …τους τα χώσει είτε για να ευνοήσουν κάποιον άλλο (σε περιπτώσεις ανταγωνιστικών εταιρειών).
Ούτε έστειλαν σπίτια τους όσους πιάστηκαν στα πράσα.
Τους υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια και για χάρη τους και το θλιβερό δημόσιο που εξακολουθούμε να έχουμε, διαλύθηκε μια ολόκληρη κοινωνία.
Οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπετε, είναι υποστηρικτές του διαβολικού πελατειακού συστήματος που τρώει βουλιμικά τις σάρκες του τόπου.
Η δε αντιπολίτευση, εξακολουθεί απροκάλυπτα να στηρίζει μηχανισμούς, δομές και συστήματα που συντηρούν αν όχι μεγεθύνουν την κρατική διαφθορά.

Ακόμη περιμένουμε, από τον Μάρτιο του 2012, να μάθουμε τι έγινε με τη δικαστική υπάλληλο που βρέθηκε τότε με καταθέσεις 7,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Ακόμη περιμένουμε, από την ίδια περίοδο, να μάθουμε τι απέγινε με τον υπάλληλο του υπουργείου Ανάπτυξης που βρέθηκε μα καταθέσεις 8.923.506 ευρώ.
Είναι δε χαρακτηριστική η περίπτωση του τελωνειακού υπαλλήλου, πάλι από την ίδια περίοδο, που βρέθηκε με καταθέσεις ύψους 923.554 ευρώ, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ως αδικαιολόγητες και τιμωρήθηκε πειθαρχικά με ποινή προστίμου… 10 ημερών εργασίας!
Ούτε περιουσιακά του στοιχεία δεσμεύθηκαν, ούτε φυλακή μπήκε, ούτε ενοχλήθηκε.
Απολαμβάνει σήμερα ως συνταξιούχος τους «κόπους της εργασίας του»….

Βάζετε στοίχημα ότι κι αυτή η υπόθεση με τους 5.260 δημοσίους υπαλλήλους που αποκάλυψαν οι επιθεωρητές, όπως η λίστα Λαγκάρντ, όπως τόσες και τόσες, θα παραπεμφθεί στις καλένδες;
Βάζετε στοίχημα ότι ποτέ δεν θα μάθουμε ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις των συγκεκριμένων δημοσίων υπαλλήλων;
Βάζετε στοίχημα ότι οι περισσότεροι εξ αυτών θα ισχυριστούν ότι πούλησαν το χωραφάκι που κληρονόμησαν στο χωριό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου