Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Το τέλος των μύθων

Γράφει
ο Ανδρέας Λυκουρέντζος


Η παραίτηση της κυβέρνησης της "πρώτης φοράς Αριστερά" σηματοδοτεί το τέλος της εποχής των μύθων. Μιας εποχής των άκρων και των ακροτήτων, του ασυγκράτητου θυμού και των τυφλών επιλογών...
Αποδεικνύεται ότι ένα ανεύθυνο, λαϊκιστικό κόμμα-είτε με το μανδύα της Αριστεράς είτε με το μανδύα της Δεξιάς-δεν μπορεί να κυβερνήσει μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πολύ δε περισσότερο
δεν μπορεί να κυβερνήσει την πατρίδα μας, η οποία έχει ανάγκη από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και από τη συνεχή στήριξη των εταίρων της.
Τώρα όλοι, γνωρίζουμε πολύ καλά ποιά είναι η αλήθεια.
Οφείλουμε τώρα, να εγκαταλείψουμε τις αυταπάτες και να καθορίσουμε με τη δύναμη της λογικής τη στάση μας.
Να επιλέξουμε την ευθύτητα, τον τίμιο πολιτικό λόγο.
Να λησμονήσουμε τους απατηλούς παραδείσους και τις σειρήνες της ουτοπίας του αποτυχημένου κρατισμού.
Να αποδεχθούμε το αξιακό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, της σκληρής προσπάθειας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της οργάνωσης και της πειθαρχίας.

Η αποδοχή, με θάρρος και ειλικρίνεια αυτών των αξιών και η πολιτική τους έκφραση, θέτουν τις προϋποθέσεις της σταδιακής εξόδου της Ελληνικής κοινωνίας από την κρίση.

2 σχόλια:

  1. Οταν ειχατε την ευλογια να ειστε εκπροσωπος του εθνους στη Βουλή τι κανατε ? και δεν εισασταν ο μονος.. τωρα που τα λετε και ορθως τα λετε αναρρωτιεμε γιατι τώρα μυρισε μηπως εκλογές ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα λησμονήσουμε οτι στη ΝΔ έχετε μαζέψει αριβίστες τύπου Οικονόμου;Δεν σε ειδα πουθενά να φωνάζεις Ανδρέα Λυκουρεντζο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή