Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Η Ελλάδα κι η ζαλάδα…

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μια Ελλάδα …χαμός!
Ακούστε τι συμβαίνει, μόνο, το τελευταίο διάστημα και πέραν των οικονομικών ζητημάτων:

  1. Ο νέος υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κωμικός το επάγγελμα και Χαϊκάλης τ’ όνομα, την ώρα η που η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην κορύφωσή της και περιλαμβάνει μέγιστα ζητήματα της αρμοδιότητάς του, ασχολείται με τις μηνύσεις που καταθέτει εναντίον δικαστικών λειτουργών.
Ο λόγος;
Επειδή, λέει, έβαλαν στο αρχείο τις καταγγελίες του για απόπειρα χρηματισμού του για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας!
Κωμωδία, τραγωδία ή ότι θυμάται χαίρεται;
  1. Στο ίδιο υπουργείο –επίκεντρο της φωτιάς των διαπραγματεύσεων- ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Ρωμανιάς τ’ όνομα και πανελίστας των Παπαδάκη και Αυτιά το επάγγελμα, παραιτείται επειδή διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά…. παραμένει στη θέση του καταγγέλλοντας τον Τσίπρα και το περιβάλλον του για ασχετοσύνη!
  2. Ο υπουργός Εργασίας, Κατρούγκαλος τ’ όνομα και «κύριος 12%» κατά συναδέλφους του, δέχεται με τιμές την τρόικα στο γραφείο του κι ύστερα βγαίνει και δηλώνει απολογητικά ότι τη δέχθηκε ως… ευγενής αστός!
Οι δε υπόλοιποι συνάδελφοί του, τρέχουν να τη συναντήσουν σε ξενοδοχεία και ταβέρνες κι ύστερα δηλώνουν «αντιστασιακοί επαναστάτες της ΄΄πρώτη φορά Αριστερά΄΄ κυβέρνησης»!
  1. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά με τις ώρες από το κανάλι της Βουλής συνεντευξιαζόμενη και καταγγέλλει όλες τις δυνάμεις του σύμπαντος και τον Τσίπρα, την ίδια ώρα που του ζητά να την προστατέψει από ….επιθέσεις που της γίνονται!
  2. Ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην καταστροφικός υπουργός Οικονομικών, Βαρουφάκης το επίθετο και Γιάννης μ’ ένα «νι» τ’ όνομα, βγαίνει σε φόρουμ καιροσκόπων και κερδοσκόπων και δηλώνει ότι υπέκλεψε τα ΑΦΜ των Ελλήνων. Τουτέστιν, καραμπινάτη «εξομολόγηση» ποινικού αδικήματος, σε άλλη μια έκρηξη κομπασμού, αμετροέπειας και ναρκισσισμού.
Κι όμως, βγαίνει ο πρωθυπουργός και τον καλύπτει!
  1. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Κορωνάκης τ’ όνομα κι αιώνιος φοιτητής το επάγγελμα (20 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Πατρών), αποδεικνύεται και ανυπότακτος δηλώνοντας ψευδή διεύθυνση κατοικίας για να μη τον βρίσκουν.
Κι όμως, αντί παραίτησης, αντί μιας συγγνώμης βρε αδελφέ, εκείνος είναι στην ομάδα που διαπραγματεύεται το μέλλον του τόπου, ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ετοιμάζεται φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση για την περίπτωσή του.
  1. Ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος προσωπικά προώθησε τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να δηλώνει δικαιωμένος με την επιλογή του αφού ο προστατευόμενός του έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, βγαίνει και τον χαρακτηρίζει ψεύτη και προδότη!
  2. Ο ίδιος, με 25 χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο, έχει εσχάτως ανακαλύψει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανήκει στην …. Ευρωπαϊκή Ένωση.
  3. Στο ΠαΣοΚ, η νέα του πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά τ’ όνομα και συνταξιούχος τραπεζικός το επάγγελμα, καταγγέλλει τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ούσα η ίδια συνταξιούχος από τα ….48 της χρόνια!
  4. Η Νέα Δημοκρατία, δηλώνει ότι ανήκει στο Μεταρρυθμιστικό Κέντρο κι επαναφέρει στο προσκήνιο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον συνδικαλιστή -εργατοπατέρα Κουτσιούκη, ενώ στα τηλεοπτικά πάνελ εκπροσωπείται κυρίως από τους Μάκη Βορίδη, Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και τον εσχάτως επανακάμψαντα από το ΛΑΟΣ και τις δικαστικές του περιπέτειες, Πέτρο Μαντούβαλο.
Όλοι τους, προφανώς, ορκισμένοι… μεταρρυθμιστές!
  1. Κι ένα τελευταίο.
Πάμε, λέει, σε εκλογές.
Από τις οποίες, διαφαίνεται στις δημοσκοπήσεις ότι μπαίνει άνετα στη Βουλή ο Λεβέντης, μάλλον κι ο Γκλέτσος με την Στανίση!
Α, το παλεύει, λέει, κι ο Κατσανέβας του κόμματος της δραχμής….

Είπαμε, μια Ελλάδα χαμός, μια Ελλάδα ζαλάδα….
Που δεν παράγει ούτε πορτοκάλι για πορτοκαλάδα!




1 σχόλιο:

  1. συνοπτικα ουσιωδη ακρως χιουμοριστικα με πολυ σοφια και ουσια ...ομολογω οτι θα ηθελα να γραφω και να σχολιαζω σαν... εσας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή