Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Η Όλγα του «όζοντος» ολοκληρωτισμού


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικό –όπως αναμενόταν- το νόμο Παππά για το τηλεοπτικό τοπίο, είναι βέβαιο ότι προκάλεσε σοκ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όχι ότι δεν την περίμεναν, αλλά όπως και να το κάνουμε θεωρούσαν ότι οι δικαστές θα αποφασίσουν «οσμιζόμενοι» το κλίμα της κοινωνίας, όπως είχε πει –ατυχώς θέλουμε να πιστεύουμε- ο πρόεδρος  του
ανωτάτου δικαστηρίου.
Όμως, όσα είπε με έκδηλο επαναστατικό οίστρο η κυβερνητική εκπρόσωπος για τη δικαιοσύνη αλλά και ο χυδαίος λαϊκισμός της υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και καταδεικνύουν «όζοντα» ολοκληρωτισμό.
Υπερβαίνουν ακόμη και τις απειλές προς δικαστές με αφορμή «ροζ» ιστορίες, τις διώξεις μη αρεστών δικαστών (Τσατάνη, Ντογιάκος), τις υποσχέσεις για αυξήσεις των μισθών τους και του ορίου ηλικίας που τους επιτρέπεται να είναι στην υπηρεσία τους και πολλά άλλα.
Ουδέποτε στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μια κυβέρνηση μίλησε τόσο απαξιωτικά για τη Δικαιοσύνη, όπως χθες κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ/ΑΝΕΛ δια στόματος Όλγας Γεροβασίλη.
Ουδέποτε επίσημη θέση μιας κυβέρνησης ήταν ο χυδαίος και λαϊκίστικος , δήθεν ανθρωπισμός, όπως έγινε με την κυβερνητική εκπρόσωπο που έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι η επιστροφή της δόσης που κατέβαλλαν οι τέσσερις υπερθεματιστές θα … στερήσει τους παιδικούς σταθμούς σε… 15 χιλιάδες παιδάκια ή δεν θα επιτρέψει την πρόσληψη νοσηλευτών!!!
Λες και ένα ευνομούμενο κράτος θα περίμενε από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα να δείξει τον ανθρωπισμό του…
Όσα είπε με ύφος Μαδούρο η κυβερνητική εκπρόσωπος, ασφαλώς αποτελούν λόγια του Αλέξη Τσίπρα.
Κι αποτελεί ντροπή να αφήνονται υπαινιγμοί για … παρακράτος συνδεδεμένο με το ΣτΕ, μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνηση υπέστη συντριπτική ήττα στον κορυφαίο στρατηγικό της στόχο αυτής της περιόδου.
Είναι βέβαιο πια.
Η αθλιότητά τους δεν έχει σταματημό.

Κι η κατρακύλα τους το ίδιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου