Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Το… μνημείο πεσόντων της ΕΡΤ!


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Περί του μνημείου …πεσόντων της ΕΡΤ ο λόγος σήμερα.  
Όπως σε όλες τις Λαϊκές Δημοκρατίες που σέβονται τους αγώνες και τις θυσίες του λαού, έτσι και στη δική μας ξεφύτρωσε το μνημείο στον αυλόγυρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Το οποίο παραλλήλισε ο
πρόεδρος της, ο Τσακνής, με τον αγώνα του Πολυτεχνείου!!!!
Δυο κινήσεις που απαξίωσαν σχεδόν ταυτοχρόνως και την ΕΡΤ και το Πολυτεχνείο. Χρειάζεται ταλέντο γι αυτό, δεν νομίζετε;
Από αυτό το μνημείο, πάντως, μένουν δυο πράγματα.
Το πρώτο είναι ότι μοιάζει με κάποιον που έμεινε μέσα σε ασανσέρ και προσπαθεί ν’ ανοίξει την πόρτα για ν’ απεγκλωβιστεί. Ή έστω, ότι προσπαθεί ν’ ανοίξει την πόρτα για να χωθεί κι εκείνος στην ΕΡΤ…
Το δεύτερο που μένει είναι τα λόγια αβροφροσύνης του Τσακνή που δεν τον άφηνε η περιβόητη Ραχή Μακρή να βγάλει τον πανηγυρικό της ημέρας: «Θα βγάλετε το σκασμό επιτέλους; Βγάλτε τον σκασμό… Σκάσε, σκάσε», της βροντοφώναξε χρησιμοποιώντας γλώσσα Πολάκη.
Μη γελάτε, θα δείτε που μετά από 30—40 χρόνια κάποιοι θα γιορτάζουν τους νεκρούς της ΕΡΤ. Η Αριστερά θα έχει καταστήσει το μνημείο ως αποκύημα αληθινού  γεγονότος…
Πού ξέρετε; Μπορεί τα σχολεία κι οι άλλες δημόσιες υπηρεσίες να έχουν κι αργία…

Για να λέμε, πάντως, τα πράγματα με το όνομά τους και να είμαστε τίμιοι με την πραγματικότητα, οφείλουμε να πούμε ότι τόσο η Αριστερά όσο κι η Δεξιά, διαχρονικά είχαν ανάγκη ηρώων.
Αυτοί οι ήρωες κι η μνήμη τους, αποτελούσαν κι αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις την ηθική τους δικαίωση, ήταν κι είναι φάροι στην διαδρομή τους προς το μέλλον.
Η Δεξιά έκανε ήρωες όσους έπεσαν για την πατρίδα σε πολεμικές περιπέτειες και δη στον εμφύλιο.Με κορυφαίους εκείνους που όντως μεγαλούργησαν στον Γράμμο ή στην άμυνα της Αθήνας στους κομμουνιστές στου Μακρυγιάννη.
Η Αριστερά έκανε ήρωες εκείνους που υπερασπίζονταν τους λαϊκούς αγώνες κι όσους συμμετείχαν στους αγώνες εναντίον των αφεντικών και των ιμπεριαλιστών.
Με κορυφαία πράξη αντίστασης το Πολυτεχνείο, στην υπερθετική υπερβολή του γεγονότος.
Όλα αυτά στις μέρες μας έχουν πια στερέψει. Ήρωες δεν υπάρχουν πια. Και δεν υπάρχουν επειδή δεν ζούμε πλέον σε καιρούς γεμάτους αίμα.
Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να αυτογελοιοποιείται.
Ανακάλυψε νεκρούς της ΕΡΤ!
Μα οι μόνοι νεκροί που θα μπορούσαν να υπάρξουν στην ΕΡΤ  - κι ευτυχώς δεν υπήρξαν- ήταν από το τσαλαπάτημα και τον συνωστισμό προκειμένου να διοριστούν.
Ομολογώ πως όταν για πρώτη φορά διάβασα ότι θα στηθεί μνημείο γι αυτούς, νόμισα ότι κάποιος κάνει χιούμορ. Μα το είδα, το είδαμε όλοι μας.
Είδαμε παπά να κάνει τρισάγιο, ακούσαμε πύρινους λόγους, είδαμε να παρίστανται εκεί ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, η Ραχήλ Μακρή, συνδικαλιστές κι ένα σωρό άλλοι περίεργοι τύποι…
Είπαμε: Πρόκειται περί αυτογελιοποίησης –και πάλι- τούτης της κυβέρνησης.
Πρόκειται για ύβρη και υπαρκτό σουρεαλισμό!
Ευτυχώς, πάντως, που έστησαν το μνημείο των ανύπαρκτων πεσόντων στην αυλή της ΕΡΤ.
Αυτοί ήταν ικανοί να χαράξουν επιτύμβια πλάκα στον Άγνωστο Στρατιώτη…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου