Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Εργατικοί – ΣΥΡΙΖΑ και το φιλελεύθερο που έρχεται…


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όποιος έχει παρακολουθήσει τις πολιτικές εξελίξεις παγκοσμίως τα τελευταία 40 χρόνια, θα συμφωνήσει μαζί μου στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει όλο και περισσότερο την κυβέρνηση των Εργατικών στη Βρετανία, στα τέλη της δεκαετίας του ’70.
Τότε, ο Τζέιμς Κάλαχαν «πούλαγε» λαϊκισμό στους Βρετανούς, ότι θα
χορεύει τις αγορές στο ταψί, αλλά τα έκανε μαντάρα και αναγκάστηκε να προσφύγει στο ΔΝΤ.
Τότε, το «βαθύ Εργατικό κόμμα», δηλαδή οι αντίστοιχοι Πολάκηδες, Κυρίτσηδες, Κοντονήδες, Σκουρλέτηδες, Γαβρόγλου και λοιποί γραφικοί της εποχής, έβγαζαν κάθιδροι βαρύγδουπα λογύδρια κι έστελναν τελεσίγραφα με «κόκκινες» γραμμές εναντίον του ΔΝΤ, αλλά στο τέλος έτρεχαν και ψήφιζαν ότι επέβαλλε αυτό.
Τότε, το δάνειο του ΔΝΤ βοήθησε τα μέγιστα στην ανάκαμψη του ΑΕΠ της Βρετανίας, αλλά η άρνηση του Κάλαχαν και των ταλιμπάν του να προχωρήσουν στις αναγκαίες  ιδιωτικοποιήσεις και στην τιθάσευση των συνδικαλιστών έκανε τον λαό της να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους Εργατικούς και επέσπευσε την άνοδο της Θάτσερ στην εξουσία.
Ο Κάλαχαν κι οι δικοί του, έδιναν μάχες οπισθοφυλακής για την διατήρηση του μεγάλου βρετανικού κράτους και των δικαιωμάτων των συνδικαλιστών και των εργατικών σωματείων φρενάροντας την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας.
Ότι κάνουν σήμερα ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το συνδικαλιστικό και δημοσιοϋπαλληλικό κατεστημένο.
Κι έρχεται … η τρίτη αξιολόγηση για εκείνον.
Που θα είναι σκληρή δοκιμασία για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού θα αγγίξει την … Αριστεροφροσύνη του κι όλο το αναχρονιστικό κατεστημένο που εκείνος υπερασπίζεται.
Εξ ου και η «επιχείρηση» Αριστερά.
Εξ ου και η αναμόχλευση φοβικών συνδρόμων στη κοινωνία, εξ ου και οι… Μινώταυροι του φιλελευθερισμού με την βοήθεια του προέδρου της Δημοκρατίας, εξ ου και το κλεμμένο σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» που έρχεται από τα μέσα του περασμένου αιώνα…
Ας προετοιμαστούμε για ένα νέο γύρο με σκηνές από το θέατρο του παραλόγου. Ετοιμαστείτε για άλλη μια επιδρομή επικοινωνιακού πολέμου όπου ο Τσίπρας και οι ανερμάτιστοι σύντροφοί του θα πετάνε «βόμβες» με τις οποίες θα κάνουν το άσπρο μαύρο…
Ας προετοιμαστούμε για τη μάχη οπισθοφυλακής του Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Αρχής γενομένης από τη ΔΕΘ και τη Θεσσαλονίκη.
Μα ο ρους του ποταμιού δεν γυρίζει ποτέ πίσω.
Τώρα, η συντριπτική μερίδα της κοινωνίας γνωρίζει τι εστί Αριστερά και κρατισμός. Γνωρίζει τι εστί επάρατος συνδικαλισμός προνομίων εις βάρος της.
Γνωρίζει τι σημαίνει φόροι «μέχρι πνιγμού».
Γνωρίζει ότι ο μόχθος της πηγαίνει σχεδόν ολόκληρος για τη συντήρηση και διατήρηση ενός φαύλου κράτους – τέρατος.
Γνωρίζει ότι οι φόροι κι οι εισφορές της δεν είναι ανταποδοτικές.
Γνωρίζει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου