Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Ο Καραμανλής, ο Σημίτης, ο Κυριάκος κι οι καημενούληδες



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Γράφαμε την επομένη της τελευταίας εκλογικής νίκης της Ν.Δ. ότι ο Κυριάκος εμφανίστηκε ως αυτό που είναι
(https://grpost.blogspot.com/2019/05/blog-post_27.html, τίτλος «ο Κούλης που έγινε Κυριάκος»).
Απλός, ενωτικός, μετριοπαθής, υπεύθυνος. 
Δεν παρασύρθηκε σε θριαμβολογίες, δεν επιδόθηκε σε μεγαλοστομίες.  Κι αυτό άλλωστε δεν θα μπορούσε να συμβεί από έναν άνθρωπο με δομημένη προσωπικότητα, μεθοδικό, εργατικό, σοβαρό, ρεαλιστή, πρακτικό, ουσιωδώς ευρωπαϊστή.
Γράφαμε ότι ο
  Κυριάκος με τις τρεις συνεχείς νίκες του επί του … άχαστου Τσίπρα είναι πλέον ο αρχιτέκτονας της νέας Ελλάδας που θα δημιουργηθεί. Κι αυτό παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον και το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Γράφαμε ότι οι  αντίπαλοί  του, εντός κι εκτός Νέας Δημοκρατίας «Κούλη» τον ανέβαζαν «Κούλη» τον κατέβαζαν. Περιπαικτικά!  Τον χαρακτήριζαν «λίγο», «ελάχιστο», ενώ έβρισκαν κάθε λογής απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για να τον μειώνουν. Κι όμως. Επιβίωσε και πέτυχε επειδή δεν διαθέτει χαρακτηριστικά από αυτά  που οι λαϊκιστές θεωρούν χαρίσματα. Έχει αλλεργία σε μεγαλοστομίες, δεν μπορεί να πει ψέματα. Κι όλο και περισσότεροι δείχνουν ότι βρίσκουν στο πρόσωπό του αξίες που δείχνουν ότι έχουν χαθεί. Κι ας στεκόμαστε καχύποπτοι… Μολυσμένοι όντες από την υπερδοσολογία τοξικότητας και διχαστικού λόγου που φάγαμε με το τσουβάλι…
Οι πρώτοι μήνες διακυβέρνησής του έχουν αναμφισβήτητα θετικό πρόσημο. Σε οικονομία και κοινωνία. Κι αυτό οι αντίπαλοί του δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν η ανεχθούν. Τους έχει κάτσει βαρύ στο στομάχι ότι… ο λίγος Κούλης σπρώχνει τον δικό τους στο περιθώριο και σε συνεχείς ανοησίες. Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι ο Κυριάκος κοιτάζει το 2051 κι ο Τσίπρας το 1981!
Πριν από λίγες ημέρες, ο Κούλογλου έγραψε ένα άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Έγραψε ότι «με τη φροντίδα διαφόρων κουμπάρων που πάντρεψαν τον Μητσοτάκη με την εξουσία»!!! Η «Αυγή», όπως μου υπενθύμισε ο Γιάννης Πρετεντέρης, είχε μια άλλη εκδοχή. Άφησε τους κουμπάρους του Κούλογλου κι έγραψε ότι  «ο Κυριάκος Πρωθυπουργός της χώρας (είναι) άλλο ένα επιτυχημένο κόλπο της διαφήμισης» («Το brand name Κυριάκος», 14/9). Μόλις χθες η «Αυγή» είχε τίτλο «Ακροδεξιοί κι επικίνδυνοι», επειδή η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τάξη στο μετανασταυτικό!
Τρικυμία εν κρανίω. Τα ίδια έλεγαν και προεκλογικά, Και συνεχίζουν!
Δεν μπορεί να… διασχίσει το μυαλό τους ότι πρωθυπουργό τον έκανε το 40% της ελληνικής κοινωνίας κι όχι διαφημιστές και κουμπάροι… Και αυτό συνέβη επειδή στις τέσσερις εμβληματικές υποθέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα (διαπραγμάτευση πρώτου εξαμήνου 2015, Novartis,  Πρέσπες, εσωτερική ασφάλεια) τα έκανε μαντάρα. Κι όχι μόνο αυτό, Αλλά επιχείρησε να φορτώσει το κόστος … στους άλλους! Με ανείπωτα παραμύθια και θλιβερές μεθοδεύσεις. Ειδικά με τη Novartis και τις Πρέσπες επιχείρησε να τη φέρει στον… Κούλη. Κι έπεσε ο ίδιος μέσα στην παγίδα που έστησε.
Όσο λοιπόν δεν βγάζουν το γράσο απ’ τα μάτια, τόσο δεν θα βλέπουν την διείσδυση του Κυριάκου στην κοινωνία…
Να θυμηθούμε και να τονίσουμε κάτι ακόμη; Ότι ο Κυριάκος είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που έλαβε αυτοδυναμία άμα τη εμφανίσει του;
Προσέξτε: Ιστορικά το ίδιο έπραξαν κι οι Κωνσταντίνος Καραμανλής και Κώστας Σημίτης. Όμως με μια ουσιώδη διαφορά: Ήταν ήδη κι οι δυο πρωθυπουργοί. Ο μεν Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε διαδεχθεί τον Παπάγο, ο δε Σημίτης τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εξελέγησαν δηλαδή από μια προϋπάρχουσα πλειοψηφία κι εν συνεχεία ως πρωθυπουργοί προσέφυγαν σε εκλογές και νίκησαν.
Προσέξτε: Για να γίνει πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου, προηγήθηκαν οι εκλογές του 1974 και του 1977. Για να γίνει πρωθυπουργός ο πατέρας του Γεώργιος, χρειάστηκαν να προηγηθούν τρείς εκλογές που ηττήθηκε. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χρειάστηκε τέσσερις εκλογές κι ο Κώστας Καραμανλής δυο. Ο Γιώργος Παπανδρέου χρειάστηκε να γευθεί τρεις ήττες για να γίνει πρωθυπουργός με αυτοδυναμία.
Η περίπτωση Τσίπρα δεν εντάσσεται στις ανωτέρω. Αφού έγινε μεν πρωθυπουργός στις τέταρτες εκλογές αφότου έγινε αρχηγός κόμματος αλλά  χωρίς αυτοδυναμία.
Κωνσταντίνος Καραμανλής προδικτατορικά, λοιπόν, Σημίτης και Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα, είναι  οι τρεις οι πρωθυπουργοί που έκαναν αυτοδύναμη κυβέρνηση άμα της εμφανίσει. Με την περίπτωση του Κυριάκου να είναι μοναδική αφού οι άλλοι δυο ήταν ήδη πρωθυπουργοί.
Λέτε να τους έβγαλαν κουμπάροι και διαφημιστές;
Συνεπώς, όσο τα’ αριστερόπουλα έχουν γράσο στα μάτια και με τα βλαμμένα μυαλά τους  επιχειρούν ν’ απαξιώνουν τον Κυριάκο, τόσο η κοινωνία γελά και σκέφτεται: Τους καημενούληδες…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου