Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Η αλήθεια για τον Τζόκερ



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Αυτή η ιστορία που συνέβη χθες αργά βράδυ με την… Αστυνομία και την δήθεν έφοδό της σε κινηματογράφους για απομάκρυνση ανηλίκων που έβλεπαν την ταινία «Τζόκερ», είναι η επιτομή των trolls της Αριστεράς και μέσων ενημέρωσης(;;;) προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα από το «κουτί της Πανδώρας», συμφερόντων Βαξεβάνη. 
Το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Mια απίστευτη καταγγελία κάνει το γύρο των σόσιαλ μίντια σχετικά με την εισβολή ανδρών της αστυνομίας σε κινηματογράφο του κέντρου της Αθήνας, προκειμένου
να βγάλουν έξω από την αίθουσα, που προέβαλε την ταινία Joker, τους ανήλικους και μάλιστα μαζί με τους γονείς τους, όσοι συνοδεύονταν.
Οι πρώτες πληροφορίες περιγράφουν ότι η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων προήλθε  μετά από τηλεφώνημα υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ, που ήταν στην αίθουσα και έβλεπαν την ταινία. 
Η ταινία έχει σήμανση καταλληλότητας άνω των 18
Γράφουν χρήστες του Facebook: 
«Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως καταγγέλλει η Αιμιλία Βουμβάκη, 20 Εκαμίτες με αυτόματα εισέβαλαν στον κινηματογράφο Αελλώ, που προβαλλόταν ο Joker, για να μαζέψουν τα ανήλικα, που παρακολουθούσαν την ταινία ύστερα από καταγγελία ...
Ούτε η Χούντα δεν είχε αποτολμήσει κάτι ανάλογο!!!
Με όπλα μεσα σε κινηματογράφο για τα 15άχρονα;;;;;
Τα τανκς θα κατεβάσετε σε μια μαχητική διαδήλωση;
Ξεφτίλες!!!»
Λίγο μετά έγινε χαμός στα social media. Γράφηκαν απίστευτοι χαρακτηρισμοί εναντίον της κυβέρνησης. Μέχρι για χούντα γράφηκε!
Ακολούθησε δημοσίευμα του ΑΠΕ. Που ανέφερε:
« Σε δύο κινηματογράφους στην Αθήνα, που παίζεται η ταινία «Τζόκερ», παρενέβησαν αστυνομικοί για την απομάκρυνση ανηλίκων που την παρακολουθούσαν, ενώ έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλη για ανηλίκους. Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει δώσει εντολή για τέτοιους ελέγχους και διέταξε έρευνα για να διευκρινιστεί τι έχει συμβεί.
Τα περιστατικά αφορούν στους κινηματογράφους που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι, χτες το απόγευμα και τον κινηματογράφο «ΑΕΛΩ», σήμερα το απόγευμα στην Κυψέλη.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συγκεκριμένος αξιωματικός, και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία.
Πάντα με την υπόδειξη των δύο γυναικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους, όπως προβλέπεται, παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους ειδοποίησαν να πάνε επιτόπου και στη συνέχεια οδήγησαν τους υπευθύνους στα αστυνομικά τμήματα.
Για τις υποθέσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφανθούν αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποιες κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό πάντως, ο υπεύθυνος του κινηματογράφου στο Mall αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.
Ο ίδιος αξιωματικός τόνισε ότι οι αστυνομικοί που παρενέβησαν στους κινηματογράφους, έχουν κρατήσει τα πλήρη στοιχεία των γυναικών που προέβησαν στις καταγγελίες και τους υπέδειξαν τους ανηλίκους, τα οποία εφόσον ζητηθούν μπορούν να δοθούν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να λυθεί οποιαδήποτε ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.
Πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου και σημειώνεται: Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».

Φυσικά, λίγη ώρα μετά αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι καμία αστυνομία δεν μπούκαρε σε κανένα σινεμά για να συλλάβει δεκατετράχρονα, ούτε εντολή δόθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά πως μια μαμά {προφανώς για ενδοοικογενειακούς λόγους) κατάγγειλε στην αστυνομία ότι  ο πατέρας του δεκατετράχρονου γιού της πήγε το παιδί στο σινεμά ενώ εκείνη δε συμφωνούσε!!!
Το ίδιο συνέβη και με το περιστατικό στον άλλο κινηματογράφο (Mall) το Σάββατο. Όπου, αναφορικά με τις δυο υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού που έκαναν την καταγγελία, οφείλουμε να πούμε ότι η αστυνομία αναγκάστηκε να πάει στο  Mall επειδή η καταλληλότητα της ταινίας έχει «βγει» με βάση νόμο του 1937 !!! Κινήθηκαν αυτοβούλως και κατά πληροφορίες ενημέρωσαν και συγκεκριμένα ΜΜΕ...

Πέραν της ανοησίας του μισού fb να στοιχίζεται χωρίς κανέναν έλεγχο πίσω από τα διάφορα βαξεβανικά trolls, σκέφτομαι την καζούρα που θα φάει το παιδάκι στο σχολείο όταν μαθευτεί πως η «μανούλα» του αναστάτωσε το μισό φμπ, το μισό ΥΠΠΟΑ και το μισό Δημόσιας Τάξεως… Κι έκανε ανθρώπους να μιλάνε και να λένε ότι έχουμε… χούντα!!! Βλέπετε, κάποιοι θέλησαν με την αναπαραγωγή  ισχυρισμών πως η Αστυνομία έκανε... ντου σε κινηματογράφο για να απομακρύνει ανήλικους κατόπιν καταγγελιών μάλιστα υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού,  έγινε σε χρόνο ρεκόρ, με εμφανή την προσπάθεια ορισμένων να εμφανίσουν μια εικόνα που θυμίζει άλλες εποχές.
Εν τω μεταξύ, τη μαρτυρία της συζύγου του και της κόρης του που ήταν στην παράσταση των 19.00  στον κινηματογράφο  «Αελλώ» μεταφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο Δημήτρης Μπουρνής καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί εισόδου της Αστυνομίας και απομάκρυνσης ανηλίκων που έβλεπαν την ταινία «Τζόκερ».
Όπως αποκαλύπτει ουδείς έκανε ντου με όπλα για να απομακρύνει ανηλίκους από την αίθουσα του σινεμά και ούτε και καταγγελίες υπήρξαν πέραν αυτής μιας μητέρας που δεν ήθελε να δει ο γιος της την ταινία. Στο πλαίσιο αυτό κατήγγειλε στην αστυνομία πως δεν συναινεί να τη δει μόνος του αν και στο σινεμά έφτασε συνοδευόμενος από τον πατέρα του.
Δείτε πώς περιγράφει το περιστατικό στην ανάρτησή του: «Επειδή η γυναίκα μου και η κόρη μου ήταν στην παράσταση των 7 στο Αελλω , όπου σύμφωνα με κάποιους μπουκαρε η αστυνομία και έβγαζε έξω ανήλικα παιδιά και επειδή το αναπαράγουν όλο και περισσότεροι η πραγματικότητα έχει ως εξής: Δύο μηχανές της ομάδας Δίας περίμεναν έξω από το Αελλώ . Ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε κάποιον κύριο που πήγαινε τον δεκατετράχρονο γιό του να δει την ταινία. Να δει ο γιός την ταινία μόνος του. Η σύζυγος όμως είχε κάνει καταγγελία στην αστυνομία ότι δεν συναινεί ο γιος της να δει τη ταινία . Μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις ο άνθρωπος πήρε το παιδί του και έφυγε... Αυτά περί ΕΚΑΜ που μπουκάρανε και βγάζανε παιδιά είναι ιστορίες για άγριους»…
Κατά τα άλλα… η Ρένα Δούρου με δήλωσή της επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση…
Το ίδιο κι ο Ραγκούσης! Ο οποίος έχει υπογράψει τον νόμου του 2010 βάσει του οποίου κινήθηκαν αυτοβούλως οι δυο υπάλληλοι του ΥΠΠΟ ειδοποιώντας την αστυνομία...
Βλέπετε ο  νεοπροοδευτισμός φλέγεται για το ασήμαντο και κρύβεται στο σημαντικό...  Κι αυτό αποτελεί τον απόλυτο  εκφυλισμό της συνείδησης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου