Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Γιατί «όχι» στον Προκόπη Παυλόπουλο




Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Με αφορμή τοποθετήσεις του γράφοντος, κατά καιρούς, αναφορικά με την ακαταλληλότητα του Προκόπη Παυλόπουλου και την απόλυτη αποτυχία του να ενώσει τους Έλληνες κατά τη διάρκεια της θητείας του, καλό είναι να συζητήσουμε πάλι κάποια πράγματα. 
Με αφετηρία συζήτησης ότι ΔΕΝ μπορεί ούτε κατά διάνοια να είναι πάλι υποψήφιος ο νυν πρόεδρος στην εκλογή του Ιανουαρίου.
Γιατί δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πάλι ο νυν πρόεδρος;
Για πολλούς λόγους. Ας
δούμε κάποιους.
1.      Δεν σταμάτησε, αν και μπορούσε, το γελοίο δημοψήφισμα Τσίπρα το 2015.
2.      Δεν σταμάτησε την παράδοση γλώσσας κι εθνικότητας στους βόρειους γείτονες. Κι αν δεν είχε αρμοδιότητες, όπως κάποιοι φίλοι του ισχυρίζονται, είχε το μεγάλο όπλο της παραίτησης.
3.      Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων ιδεών που αποκαλεί ομιλίες έχει κάνει συχνές αναφορές στον ρόλο της Ε.Ε. και του ευρώ, ενώ έχει επιχειρήσει άμεση πολιτική παρέμβαση, εναρμονισμένος με τη δημιουργική φαντασία του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιπτώσεις του PSI. Απέδωσε στο PSI το τεράστιο «καταστροφικό πλήγμα» που έχουν υποστεί τα ασφαλιστικά ταμεία. Υποστήριξε, υποβιβάζοντας αδίκως την επιστημοσύνη του, ότι χωρίς το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν τα ταμεία, το ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσε να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια! Του «διέφυγε» ότι κακό μεν το PSI αλλά η ζημιά ήταν περί τα 15 δισ. - ποσό το οποίο εξισούται, και ενίοτε ήταν υποδεέστερο, από την επιδότηση που έκανε ετησίως το ελληνικό κράτος στα ταμεία.
4.      Κατά την εδώ επίσκεψη του Erdogan επεκτάθηκε σε ζητήματα που δεν τον αφορούσαν και σχολίασε, ως μη όφειλε, θέματα που ο τούρκος Πρόεδρος δεν έθεσε καν ενώπιόν του αλλά στον Παπαχελά! Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στον έκπληκτο Erdogan να τα θέσει από το πλέον επίσημο βήμα, το ελληνικό Προεδρικό Μέγαρο! Ήταν πανωλεθρία - πολύ περισσότερο που στο τέλος παραδέχτηκε ότι δεν δύναται να απαντήσει καθότι δεν είναι εκτελεστικός Πρόεδρος. Τότε τι το 'θελε;
5.      Δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να συσπειρώσει τους Έλληνες. Όλους τους Έλληνες. Αφού τους μισούς έβαλε να τους κυνηγάει ο Μινώταυρος του ανύπαρκτου νεοφιλελευθερισμού. Δηλαδή, της καραμέλας της Αριστεράς και της ψεκασμένης Δεξιάς. Ταυτίστηκε μαζί τους. Χωρίς καν να μάθει και να διδαχθεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, παρ’ ότι τον επικαλείται συχνά. Ο οποίος ουδέποτε ως πρόεδρος έβγαλε Μινώταυρους να πάρουν στο κυνήγι Σοσιαλιστές, Κεντρώους ή Κομμουνιστές.
6.      Είναι πρόεδρος του Τσίπρα, του Καμμένου, του Παπαγγελόπουλου, της Παπακώστα, του Αντώναρου και της Δεξιάς συνιστώσας εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Παρατηρητής των θεσμικών εκτροπών της πρώην κυβέρνησης. Δεν τον ψήφισε ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το 2015. Ο μόνος από το κόμμα του. Πώς θα τον ψηφίσει τώρα κι ειδικά μετά όσα έχουν μεσολαβήσει που δικαίωσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
7.      Επειδή παρακολουθεί αμέτοχος σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει παιγνίδια χρησιμοποιώντας το όνομά του για δεύτερη θητεία, ως υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ.  Με τα οποία προσδοκά ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Μητσοτάκη.
8.      Επειδή ούτε ήταν το 2015, ούτε σήμερα είναι η καλύτερη υποψηφιότητα.
Είναι πολλοί ακόμη οι λόγοι που μπορεί να καταγράψει κάποιος παρατηρητής της δημόσιας ζωής μας. Μα ας μείνουμε εδώ.
Η ουσία είναι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν μπορεί να είναι πάλι υποψήφιος Πρόεδρος ακόμη κι αν Κάποιοι, θεσμικοί εντός  Βουλής και κάποιοι εξωθεσμικοί εκτός αυτής, πιέζουν τον Κυριάκο με την ελπίδα ότι θα προκαλέσουν απώλειες στη Νέα Δημοκρατία. Ειδικά μετά τις διαρροές που υπήρξαν στην ψηφοφορία για τον Παπαγγελόπουλο.
Μα για μια ακόμη φορά τη μπάλα στα πόδια την έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πώς; Μα η απάντηση στην πίεση και στα όνειρα κάποιων δεν είναι τίποτα περισσότερο από εκλογές! Να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Είτε από την αθλιότητα της απλή αναλογικής, είτε απέναντι στα πρόσωπα που τρέφονται με μούχλα είτε απέναντι σε όσους εξωθεσμικούς νομίζουν ότι θα κυβερνούν εσαεί τη χώρα…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου