Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ψυχοθεραπεία!



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Τις τελευταίες ημέρες είχαμε έναν ακόμη επιθανάτιο ρόγχο του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού με την διοργάνωση δυο πανελλαδικών απεργιών. 
Μαζί τους σύσσωμη η Αριστερά και το ΚΙΝΑΛ με φρασεολογία πιο Αριστερή κι από τις πιο επαναστατικές ονειρώξεις του καπετάν Αλέξη Τσίπρα!
Το γεγονός ότι η συμμετοχή των
εργαζομένων ήταν απειροελάχιστη καταδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι όλα αυτά είναι ξέφτια από τα μουχλιασμένα ρούχα των συνδικαλιστών και της Αριστεράς. Όπως κι η αιτία των απεργιών. Εναντίον, λέει του αναπτυξιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης αλλά και της αλλαγής που επιτέλους καθιερώνεται για την λήψη αποφάσεων για απεργίες. Όπου πλέον θα απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία για την λήψη τέτοιας απόφασης κι όχι η θέληση των εργατοπατέρων.
Πάντως, είναι απορίας άξιο που χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ για τις πρόσφατες απεργίες. Δηλαδή, τι δεν καταλαβαίνουν όταν μια πανελλαδική απεργία συγκεντρώνει όλους κι όλους 2-3 χιλιάδες διαδηλωτές; Οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι τα πρώην κυβερνητικά στελέχη κι οι ακόλουθοί τους μετακλητοί στο δημόσιο!
Θα μου πείτε ότι η Αριστερά τρέφεται με το πεζοδρόμιο! Αναπνέει από την διαδήλωση και την αναταραχή! Κι έτσι είναι. Μα αυτά είναι πια νοοτροπίες και πρακτικές των μέσων του περασμένου αιώνα. Αυτά, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ταλαιπωρούν την κοινωνία και τα μεσολαϊκά στρώματα για τα οποία, υποτίθεται, κόπτονται.
Η ουσία είναι ότι δεν καταλαβαίνουν το παραμικρό κι επιμένουν να τραβάνε την Ελλάδα στο τέλμα που συχνάζει η παρωχημένη ιδεολογία τους.  Τα ίδια κάνουν και στο μεταναστευτικό.  Βγαίνουν και λένε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αντιγραφή των μέτρων Σαλβίνι και Όρμπαν! Πόσο βλάκες Θεέ μου! Πόσο θλιβερά προβλέψιμοι.
Προσέξτε: Ο  Όρμπαν στην Ουγγαρία απαγορεύει στους μετανάστες να πουν στη χώρα του, ο Σαλβίνι λέει ότι θα βουλιάζει βάρκες, ενώ εδώ ο Χρυσοχοΐδης, ο Κουμουτσάκος κι ο Θεοδωρικάκος ψάχνουν να βρουν που θα τους βάλουν! Σε ξενοδοχεία, στρατόπεδα κλπ. Κατά τα άλλα η κυβέρνηση αντιγράφει τον Όρμπαν!
Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Ζουν με ονειρώξεις και τσιτάτα. Δεν αντιλαμβάνονται καν ότι αν για κάτι επικρίνεται η κυβέρνηση του Κυριάκου είναι ακριβώς επειδή τα μέτρα της στο μεταναστευτικό δεν φαντάζουν τόσο αποφασιστικά. Επειδή δεν βάζουν χέρι στις βρόμικες ΜΚΟ! Εξ ου και πολλοί οπαδοί της στο social media της αποδίδουν τον χαρακτηρισμό… «μπλε ΣΥΡΙΖΑ»! Ουδόλως επίσης, τα Αριστερόπουλα  έχουν καταλάβει τις ανησυχίες που ενέσπειρε στο κοινωνικό σώμα οι δικές τους πράξεις, τα δικά τους καλέσματα, οι δικοί τους χειρισμοί!  
Πάμε παρακάτω. Μόλις χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  δεν ψήφισαν/κύρωσαν τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει ως κυβέρνηση για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Τι βρήκαν να πουν για να δικαιολογηθούν; Επικαλέστηκαν την κλιματική αλλαγή! Λες κι αυτή προέκυψε αφού εκείνοι υπέγραψαν τοις συμβάσεις! Επικαλέστηκαν, ακόμη, την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ! Τα οποία στο όλο έργο εκμετάλλευσης έχουν συμμετοχή 20% σε δυο από τις τέσσερις εταιρείες! Δηλαδή μπροστά πάλι οι ιδεοληψίες.  Δηλαδή, τσίρκο! Δηλαδή, ανάγκη ομαδικής ψυχοθεραπείας!
Σκέφτομαι ότι τα Αριστερόπουλα κι ο Τσίπρας είναι ικανοί να κατηγορήσουν την… προηγούμενη κυβέρνηση για τους χειρισμούς του πρώτου εξαμήνου του 2015! Για τα μνημόνια ή την υπερφορολόγηση…
Εσχάτως βλέπουν κόσμο να τους σταματά και να τους λέει σε … άπταιστα συριζαίικα ελληνικά … «μα ήταν ανάγκη να χάσετε;»!!!
Τρελά πράγματα!
Κάτι τελευταίο. Ακούω για πιέσεις (πριν τις εκλογές αλλά και τώρα) επιχειρηματικών κύκλων για συναίνεση και συνεργασία (!!!) με την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ! Φαντάζομαι θ’ αστειεύονται…
Εκτός αν θεωρούν ότι εκτός από τα Αριστερόπουλα έχουμε ανάγκη όλοι για την ξάπλα στο γνωστό ντιβάνι…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου