Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Ο Κυριάκος κι οι… σαν τη χήρα στο κρεβάτι



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Ομολογώ ότι έχουν πολύ γέλιο οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε τι που κάνει η κυβέρνηση ή δηλώνει ο Κυριάκος. 
Η φράση «κάνουν σαν την χήρα στο κρεβάτι» δεν αποτυπώνει πλήρως τους οδυρμούς  και τις οιμωγές τους αλλά είναι η πιο χαρακτηριστική.
Προχθές –στην πανελλαδική απεργία της πορείας των …τριών χιλιάδων απεργών- είχε πλάκα η αντίδρασή τους όταν ο Μητσοτάκης είπε ότι
«για μια ακόμα φορά απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί».  
Ο Αλέξης Τσίπρας, έβγαλε αφρούς! 
Κι επανέλαβε πάλι τη γνωστή του δήλωση ότι ο  Μητσοτάκης είναι αυταρχικός, νεοφιλελέ και φλερτάρει με την ακροδεξιά, ενώ οι διπλανοί του άρχισαν να σκούζουν και να λένε ότι ο Μητσοτάκης θέλει να καταργήσει τις απεργίες κι άλλα παρόμοια φαιδρά! 
Μιλάμε για κλάμα! Ίδιο με αυτό το προεκλογικό, τότε που έλεγαν ότι αν βγει ο Μητσοτάκης θα απολύσει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους κι άλλα παρόμοια γελοία! Ή όταν έλεγαν ότι θέλει να δημιουργήσει … εργασιακό μεσαίωνα προς όφελος των επενδυτών κι άλλες παρόμοιες κουταμάρες!

Ξέρετε κάτι; Ο Κυριάκος για μια ακόμη φορά τόλμησε κι είπε την αλήθεια. Με την οποία –όλοι το ξέρουμε πια- είναι τσακωμένος ο Τσίπρας και το κόμμα του. 
Ποτέ μα ποτέ ένας πρωθυπουργός δεν είπε αυτό που λένε όλοι κάθε φορά που οι συνδικαλιστές αποφασίζουν απεργία. Ότι απεργούν οι συνδικαλιστές και μια χούφτα δικοί τους και διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας κι όλους τους υπολοίπους. Ή ότι διαδηλώνουν πενήντα ή και εκατοντάδες νοματαίοι και ταλαιπωρούνται χιλιάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι… Ή ότι μια χούφτα αγρότες ταλαιπωρούν μια ολόκληρη χώρα!

Ξέρετε κάτι; Είναι κατανοητό ότι για την Αριστερά  η απεργία αποτελεί στάση ζωής και ύπαρξης. Είναι τροφή! Μα η απεργία και η ασυδοσία των συνδικαλιστών έχουν καταντήσει … υπερδικαιώματα... Εις βάρος των άλλων!

Να πούμε και κάτι ακόμη; 
Η Αριστερά σε αγαστή συμπόρευση με τους συνδικαλιστές επέβαλλαν την απολύτως λανθασμένη πεποίθηση ότι η απεργία αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας μας! Στερώντας σε όσους δεν επιθυμούν να απεργήσουν το δικαίωμά τους να εργαστούν. Όπως έκανε προχθές δια της βίας το ΠΑΜΕ! 
Επιπλέον, η Αριστερά επέβαλλε την πεποίθηση ότι κάθε φορά που κάποιος απεργεί για οικονομικούς λόγους, έχει δίκιο! Ποτέ δεν θεωρήθηκε άδικο κάποιο αίτημα, ούτε αντιδημοκρατικός κι εις βάρος των άλλων ο τρόπος διεκδίκησης.
Ε, λοιπόν, αυτά τα ταμπού έσπασε ο Κυριάκος με τη δήλωσή του. 
Είπε πάλι αυτό που σκέφτεται ο μέσος και νοήμων Έλληνας. Πολύ περισσότερο τώρα που μετά από 4,5 χρόνια μουγκαμάρας των συνδικαλιστών και των συνδικάτων, άρχισαν πάλι ν’ ανακαλύπτουν ότι η … χώρα διαλύεται! Έτσι ξεκίνησαν κάποιοι λίγοι να προβάρουν τα επαναστατικά τους αμπέχονα (με παπούτσια timberland και ομπρέλες Beneton) και με υψωμένες γροθιές ετοιμάζονται για τη μάχη απέναντι στον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού, κατά πως λέει κι ο πρόεδρος της καρδιάς τους.
Το γεγονός ότι η συμμετοχή στην απεργία ήταν απειροελάχιστη και το θέαμα της πορείας  απογοητευτικό και ρετρό, μάλλον είναι ήσσονος σημασίας. 
Αλλά το  κλάμα… κλάμα κι οι κραυγές… κραυγές! 
Είπαμε: Σαν την χήρα στο κρεβάτι!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου