Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Οι αχόρταγοι κι ο εξομολογητικός Ολάντ




Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις σήμερα.
@ Ακούστε λαβράκι που βγάλαμε:
 Βρέθηκα με τον υφυπουργό Ασφαλίσεων Νότη Μηταράκη σε μια εκδήλωση. 
Στη συζήτηση ανέφερε ότι υπέγραψε απόφαση για να δοθεί ΚΑΙ σύνταξη βουλευτή στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια! Σύνταξη πέραν της προεδρικής που λαμβάνει! 
Ο 90χρονος σήμερα Παπούλιας, είχε ζητήσει να του δοθούν αναδρομικά περίπου 20.000 ευρώ με το σκεπτικό ότι, ναι μεν με νόμο του 1977 απαγορευόταν να λαμβάνει δύο συντάξεις από το δημόσιο, αλλά, μετά
την ίδρυση του ΕΦΚΑ, το 2017, η απαγόρευση δεν ισχύει διότι –όπως ισχυρίζεται-  ο ΕΦΚΑ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και άρα δεν αποτελεί «στενό δημόσιο» !
@ Ομοίως και ο έτερος πρώην Χρήστος Σαρτζετάκης, συνταξιούχος δικαστικός...
@ Να τονίσω ότι ο... σοσιαλιστής Κάρολος Παπούλιας παρέμεινε στον προεδρικό θώκο επί μία ολόκληρη δεκαετία (2005- 2015 ). Η προεδρική του αποζημίωση ανήρχετο σε 23.000 ευρώ μηνιαίως (με μείωση στα 11.000 ευρώ το μήνα) από τον Σεπτέμβριο του 2012 επί Σαμαροβενιζέλων .
@ Δηλαδή, μ’ ένα πρόχειρο υπολογισμό, στα δέκα χρόνια, εισέπραξε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ ...Και μιλάμε για απλές εθιμοτυπικές αρμοδιότητες και για να υπογράφει συνεχώς πάσης φύσεως νόμους. Μάλιστα, υπάρχουν νόμοι που φέρουν την υπογραφή του κάτω από τον τόπο όπου υπέγραψε! Δηλαδή … «Λευκάδα» και…  «Αμβούργο». Επειδή παραθέριζε στη Λευκάδα η Αστυνομία του έστελνε με περιπολικό το κείμενο του νόμου για να βάλει τη τζίφρα του ! Το ίδιο και στο Αμβούργο , όπου ζούσε η σύζυγός του...
@ Τι είπατε; Ζητείται τσίπα; Αστεία πράγματα!
Κάποιοι είναι αχόρταγοι όσες δυσκολίες κι αν περνά αυτός ο λαός που τους τίμησε με το ανώτερο αξίωμά του!
@ Πάμε σε άλλο θέμα. Αυτό της ψήφου των ομογενών. Οι πληροφορίες από τα πολιτικά παρασκήνια και τα παζάρια που γίνονται εκεί (κυρίως με το ΚΚΕ) αναφέρουν ότι πιθανότατα θα θεσπιστεί να γίνεται στα προξενεία η ψήφος τους. Αντί της επιστολικής ή της ηλεκτρονικής.  Αυτή θα είναι μάλλον η κατάληξη, λόγω της αναγκαιότητας συμβιβασμού και συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων προκειμένου να βρεθούν οι 200 ψήφοι.
@ Προσωπικά εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ μικρό βήμα. Αλλά βήμα. Δηλαδή καλύτερο από την στασιμότητα. Όμως επισημαίνω από τώρα ότι θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα. Να πω ένα παράδειγμα;  Στη Μεγάλη Βρετανία όπου υπάρχουν περισσότεροι από 80-90 χιλιάδες Έλληνες (και λόγω brain drain), θα πρέπει να τρέχουν όλοι στο Λονδίνο. Όπου στην πρεσβεία υπάρχει προσωπικό που ασχολείται κυρίως με ανανεώσεις διαβατηρίων και λοιπή γραφειοκρατία. Χώρια ότι είναι ελάχιστο. Τόσο ελάχιστο που εγγυώνται την ταλαιπωρία αυτών που θα προσπαθήσουν να πάνε να ψηφίσουν.
@ Όμως, ξαναλέω. Όταν η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού εξαρτάται από το … ΚΚΕ, απαιτείται … αγιοποιημένη «συναίνεση» ! Η οποία μπορεί να είναι ζητούμενο  αλλά δεν παράγει πάντοτε ουσιαστικά  αποτελέσματα.
@ Πάμε και στο τελευταίο σημερινό μας θέμα.  «Εκείνο το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουλίου 2015, ο Φρανσουά Ολάντ ήταν εξομολογητικός. Μας διηγείται μια εκπληκτική ιστορία. "Ο Βλαντιμίρ Πούτιν", μας λέει τον "κάλεσε μυστηριωδώς", τρεις μέρες νωρίτερα, στις 6 Ιουλίου, την επομένη του δημοψηφίσματος που είχε διοργανώσει και κερδίσει ο Τσίπρας, για να του "δώσει μια πληροφορία". Γεμάτος περιέργεια, ο Ολάντ, μας μεταφέρει τη συζήτηση του με τον οικοδεσπότη του Κρεμλίνου.
- Πούτιν: "Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία, για να μην υπάρχει παρεξήγηση ανάμεσά μας…." - Ναι, κανένα πρόβλημα, πες μου, απαντά ο Ολάντ, πολύ περίεργος… - Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στην Ρωσία, γιατί δεν έχουν, πια, εκτυπωτικές μηχανές για να το κάνουν, επιβεβαιώνει ο Πούτιν!!!
@ Ακούστε τη συνέχεια: "Τι τους απάντησες;" ρωτά ο Ολάντ - Απάντησα ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε, αλλά εσύ τι σκέφτεσαι;- "Είναι ένα κυρίαρχο κράτος η Ελλάδα, αν έβγαινε από τη ζώνη ευρώ, θα χρειαστεί χαρτονομίσματα, δεν θα με σόκαρε αν η Ρωσία το έκανε, θα απαντούσε έτσι σε ένα αίτημα", αυτοσχεδιάζει ο Ολάντ, όλο και περισσότερο αιφνιδιασμένος. - "’Ηθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις καλά ότι δεν είναι καθόλου αυτή η πρόθεσή μας" καταλήγει ο Πούτιν, πριν κλείσει το τηλέφωνο.
@ Περίεργο, αυτό το τηλεφώνημα, ο Πούτιν δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Τι μήνυμα ήθελε να περάσει; "Αναρωτήθηκα γιατί μου το είπε αυτό" αναρωτιέται ο Ολάντ, μπροστά μας. "Ίσως για να μην θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα εκτός της ζώνης ευρώ, και επίσης για να μου πει ότι αυτό ήταν ένας κίνδυνος και έπρεπε να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί." Ο Ολάντ ήταν σίγουρος ότι αν ο Πούτιν έκανε αυτήν την εντυπωσιακή κίνηση προς το μέρος του, "ήταν με καλή πρόθεση". "Εξάλλου, την κράτησα για τον εαυτό μου". Τέλος πάντων, όχι εντελώς.
@ Τι είναι όλα αυτά; Αποσπάσματα  από το βιβλίο με τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να πει κάτι τέτοιο…» («Un président ne devrait pas dire ça...», εκδόσεις Stock, 2016) των γάλλων δημοσιογράφων Ζεράρ Νταβέ και Φαμπρίς Λομω που δημοσιεύθηκε με συναίνεση του Ολάντ.
@ Ανατριχιαστικό! Κι απόδειξη ότι ο Τσίπρας, ο Καμμένος κι ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέταζαν εκείνη τη χρονική στιγμή το ενδεχόμενο να φύγουν από την Ευρώπη, και κατά συνέπεια να ξανασυνδεθούν με την τυπωμένη στη Ρωσία δραχμή!
@ Δεν αναπαράγω αυτό το θέμα για να θυμίσω με τι ανεύθυνους σαλτιμπάγκους που έπαιζαν την Ελλάδα στα ζάρια είχαμε μπλέξει (αυτό πλέον το γνωρίζουν οι πάντες) όσο για να εστιάσω στην ανοησία τους ν’  αντιληφθούν στοιχειώδη πράγματα της γεωπολιτικής σκακιέρας. Όπως ότι, εκείνοι στους οποίους απευθύνονταν ως «σωτήρες πατερούληδες» (με τον Πούτιν στην προκειμένη περίπτωση) επικοινωνούσαν με όποιον μπορούσαν για να προλάβουν τον κίνδυνο και τη ζημιά για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τους ίδιους. Δηλώνοντας ουσιαστικά  ότι δεν θέλουν να έχουν σχέσεις μαζί τους.
@ Προσέξτε: Την ίδια περίοδο Τσίπρας, Λαφαζάνης, Δραγασάκης, Κωνσταντοπούλου, διέρρεαν στο εσωτερικό της χώρας ότι, σε λίγες ημέρες η Ρωσία θα μας δώσει «προκαταβολή 5 δις ευρώ για τον αγωγό» ως μέσο στήριξης! Και έλεγαν άλλο ένα ψέμα στους Έλληνες εν γνώσει τους…
@ Χώρια ότι ουκ ολίγοι από δαύτους, ενώ ζητούσαν από τον Πούτιν να μας τυπώσει δραχμές, είχαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό…
@ Πρέπει να πούμε πάλι μια μεγάλη αλήθεια: Ουσιαστικά δυο άνθρωποι κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.  Ο Γιουνκέρ (και μέσω Μαργαρίτη Σχοινά) κι ο Ολάντ. Τους χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη πάνω από όλα γιατί κράτησαν την ψυχραιμία τους κι επιστράτευσαν τη παροιμιώδη υπομονή τους.
@ Φοβάμαι ότι όσο περνά ο καιρός και θα μαθαίνουμε πράγματα από εκείνη την περίοδο, όλο και περισσότερο θα βγάζουμε στεναγμούς ανακούφισης και θα λέμε… ουφ, γλιτώσαμε!
@ Σκέφτομαι ότι δεν μπορούν να κρυφτούν σε συρτάρια, φωριαμούς κι αποθήκες όσα συνέβησαν εκείνο το θλιβερό πρώτο εξάμηνο του 2015! Πρέπει να μάθουμε τι έγινε και τίνι τρόπω η χώρα ακροβάτησε με την καταστροφή. Κι αυτό δεν είναι αναγκαίο να γίνει ΜΟΝΟ στη Βουλή ή από τη Βουλή…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου