Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Το βραχυκύκλωμα Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Οι συνεχείς και ηχηρές σφαλιάρες που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, οι πολιτικές του κι εν συνόλω ο ΣΥΡΙΖΑ κι η Αριστερά, μάλλον έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εν γένει λειτουργία τους.
Τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σοβαρά κι επιδεινώνονται εξ αιτίας έλλειψης πολιτικής, αφηγήματος αλλά από την πάγια αδυναμία του, την πολυγλωσσία. 
Ο Τσίπρας επιχείρησε πριν τις εκλογές πολιτικά ανοίγματα προς το Κέντρο. Με στόχο την πολιτική μετεξέλιξη
του κόμματός του και τον εξ ολοκλήρου χειρισμό αυτής από τον ίδιο και την ομάδα του.
Μόνο που σ’ αυτό το άνοιγμα ανταποκρίθηκαν ΜΟΝΟ τριτοκλασάτα πρώην στελέχη του ΠαΣοΚ, με ελάχιστη εκλογική απήχηση και μηδενικό πολιτικό-ειδικό βάρος. Στη δε πολιτική εξέλιξη που επιχειρείται υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από στελέχη και ομάδες της Κουμουνδούρου.
Προσφάτως, επί παραδείγματι, βγήκε ο Σκουρλέτης και καταχέριασε στη Βουλή τον Άδωνι, για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Όποιος είχε ακούσει τον Δραγασάκη να επαινεί για το ίδιο νομοσχέδιο τον Άδωνι στην αρμόδια επιτροπή, θα ζητούσε σουίτα στο Δρομοκαΐτειο!
Πάλι προσφάτως, ο Νίκος Παππάς βγήκε κι είπε ν’ αγοράσει η ΕΡΤ τη Nova! Όποιος δημοσιογράφος ρώτησε άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περί τούτου, είδε την απορία στα πρόσωπά τους αφού αυτή η πρόταση (ανεξαρτήτως της αστειότητάς της) είχε προσωπικό και μόνο χαρακτήρα.
Την προηγούμενη εβδομάδα στήθηκε ολόκληρη προβοκάτσια με τον Τζόκερ για να ισχυριστούν Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ τα περί επιστροφής στην εποχή του χωροφύλακα! Λίγο μετά καλούνταν να δίνουν εξηγήσεις όταν αποκαλύφθηκε ότι ο νόμος που θα μας γύριζε πίσω ήταν του … Ραγκούση!
Πάλι την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πολάκης ως σημαία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποίησε φρασεολογία καταγωγίου της παλιάς Τρούμπας. Καταδεικνύοντας ότι με τον πολακισμό δεν μπορεί να πάει πουθενά ο Τσίπρας.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τις ηχηρές εκλογικές σφαλιάρες, στην Κουμουνδούρου δεν το έχουν ξεπεράσει το σοκ. Κι ο εσωκομματικός κουρνιαχτός συνεχίζεται  αναφορικά με το αν ήταν έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει ή αν σωστά ή λάθος έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Όλα ένα βραχυκύκλωμα. 
Ακόμη και στην επιλογή του Χαρίτση στην καρέκλα του εκπροσώπου Τύπου. Που ουσιαστικά πήρε τα κομμάτια της Τουρκίας προχθές!!!
Σκεφτείτε και κάτι ακόμη. 
Ποιοι κουμαντάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι είναι δίπλα στον Τσίπρα; 
Αχτσιόγλου, Χαρίτσης που αποδεικνύεται καθημερινά ότι διαθέτουν ελάχιστο πολιτικό ειδικό βάρος αλλά και οι Τζανακόπουλος, Γεροβασίλη, Παππάς και …. Ραγκούσης!!!
Από την άλλη διάφορες ομάδες που επιχειρούν να στρατολογούν όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς στις κομματικές τους φατρίες. Ορισμένες εκ των οποίων φτάνουν στα όρια του φραξιονισμού.
Προσέξτε: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμη και διασπάσεις παλαιών ομάδων. Όπως αυτής των  προεδρικών. Όπου οι Τζανακόπουλος, Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλος, Χαρίτσης δημιουργούν μια δεύτερη προεδρική ομάδα, με διαφορετικές προτεραιότητες και συμμαχίες από αυτές που έχει η παραδοσιακή ομάδα στήριξης του Τσίπρα. Στην οποία πλην του γηραιού Φλαμπουράρη  παραμένουν και  πρωταγωνιστούν οι  Παππάς,  Σπίρτζης, Γιώργος Τσίπρας, Γεροβασίλη κ.ά.
Προσέξτε κι αυτό: Στον δρόμο προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ οι διαφοροποιήσεις και συγκρούσεις θα λαμβάνουν σκληρή μορφή. Θυμίζω ότι πριν λίγες ημέρες ο Πάνος Λάμπρου (από τους +53) επιτέθηκε στον εξάδελφο Τσίπρα γράφοντας στο FB: «Βρε τι τραβάμε με τα αδέλφια»…
Προσέξτε κι άλλο: Διχάζει τους πάντες η εκλογή του Τσίπρα από τη βάση ή όχι. Όμως παρά τα όσα λέει ο Τσίπρας ότι θα εκλεγεί από το συνέδριο, η πιθανότητα να συμβεί το αντίθετο παραμένει ισχυρή.  Σκουρλέτης, Φίλης, Βούτσης, Τσακαλώτος και... λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (όπως ορισμένοι αποκαλούν τους «Μπανιάδες» και την αριστερή αντιπολίτευση) μπορεί να μη θέλουν να ακούσουν κουβέντα για εκλογή Τσίπρα από τη λαϊκή βάση και να το θεωρούν έγκλημα κομματικής καθοσίωσης, όμως, όπως προβλέπουν ορισμένοι ακραιφνείς προεδρικοί, «στο τέλος θα το καταπιούν». 
Άλλωστε είναι κοινή παραδοχή ότι όλοι αυτοί χωρίς Τσίπρα καθίστανται πολιτικά κι εκλογικά αόρατοι. Ανεξαρτήτως αν ο Τσακαλώτος κι οι φίλοι του θεωρούν μολυσματική την ώσμωση με το ΠΑΣΟΚ ή σε όσους αντιδρούν στην ψηφιακή εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στα όσα το καταστατικό προβλέπει για την εγγραφή νέων μελών.
Κι ένα τελευταίο σχόλιο. 
Η συμπεριφορά Πολάκη – Τζανακόπουλου στην προανακριτική της Βουλής για τον Παπαγγελόπουλο ΜΟΝΟ απέχθεια προκαλεί στην υγιή και σκεπτόμενη κοινωνία. Κι άντε τώρα με τον Πολακισμό και το θράσος του Τζανακόπουλου να μιλάνε για στροφή στην… σοσιαλδημοκρατία… Για την οποία έχει πάρει τα όρη και τα βουνά ο Τσίπρας για να γράψει μέλη...
Το βέβαιο είναι ότι όσο ο καιρός περνά και συνειδητοποιεί η κοινωνία ποιοι τον κυβέρνησαν 4,5 χρόνια, τόσο χαμηλώνει η εκτίμηση στον... άχαστο ηττημένο! 
Τόσο περισσότερο φαίνεται πλέον η πολιτική, στρατηγική και αντιπολιτευτική του γύμνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου