Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Θεομπαίχτης!



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν με ενοχλεί διόλου να δηλώνει κάποιος άθεος ή πιστός οιασδήποτε θρησκείας. Είναι δικαίωμά του. Μα με ενοχλεί η υποκρισία, το ψέμα, το παραμύθι προς το πόπολο με στόχο την άγρα ψήφων πιστών. Αυτός που το κάνει είναι ένας ανεκδιήγητος θεομπαίχτης!
Ακούστε: Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει άθεος, που στην ζωή του έχει αποφύγει οτιδήποτε έχει σχέση με θρησκεία και εκκλησία (γάμους, βαφτίσεις κλπ), ξαφνικά στέλνει στον
ελληνικό λαό ένα λυρικό μήνυμα στο οποίο εμφανίζεται  σε  κατάνυξη… ως βαθιά θρησκευόμενος!  Ένα κράμα Πέτρου Γαϊτάνου με Ελένη Λουκά!  Ιδού:
«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της. Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν. Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!».
Σκέφτομαι ότι στην κατάσταση που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μόνο σε κάποιο θαύμα μπορούν να ελπίζουν. Μα θαύματα δεν γίνονται! Πολύ περισσότερο στην πολιτική. Άρα η επίκλησή τους είναι άκρως τυχοδιωκτική πράξη.
Το ένθεο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα πυροδότησε κύμα αντιδράσεων τόσο στο διαδίκτυο (απ’ όπου και το φωτομοντάζ) όσο και στο εσωτερικό του κόμματός του. Αφενός σ’ επίπεδο κορυφαίων στελεχών κι αφετέρου σε πολλές εκφάνσεις της νεολαίας. Κι είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστευαν στο αληθές της ανάρτησης κι αναζητούσαν εκείνους που …διέσπειραν … fake news!
Κι εκεί που ο δεκαπενταύγουστος κυλούσε με μεγάλη ένταση εντός της Κουμουνδούρου, βγήκε ο πολύς Καρανίκας κι έκανε μια απρόκλητη επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς στις ενστάσεις μελών του κόμματος. Μια επίθεση που πυροδότησε νέες εκρήξεις και πόλεμο!  
Ο Καρανίκας, πιστός στον  Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για….   «θηλαστικά που έχουν τον αέρα του ελαφρόμυαλου μέλους» και παρότρυνε ευθέως όσους διαφωνούν «να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα, επικαλούμενος  τον Άρη Βελουχιώτη, χαρακτήρισε ως «αμόρφωτο και κομπλεξικό μηδενισμό» τις ενδότερες αντιδράσεις, αποκαλώντας «αστείες υπάρξεις» όσους διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους για την όψιμη θρησκευτική ορθοδοξία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πλήρεις … μεστότητας αφοριστικοί χαρακτηρισμοί του Καρανίκα ξεσήκωσαν κι άλλο κύμα αντιδράσεων. Κι εκείνος άρχισε να απευθύνεται με αναφορές επί προσωπικού σε όσους τολμούσαν να σχολιάσουν τα γραφόμενα του.
Νομίζω ότι είναι ώρα, μετά την επιδρομή της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στον Γράμμο στα χνάρια των ανταρτών, ν’ ανακοινωθεί αμέσως το εναλλακτικό κάμπινγκ τους στην Παναγία Σουμελά ή έστω στο μοναστήρι των Ταξιαρχών στο Πήλιο…
Η ουσία είναι ότι προκειμένου να ξαναγίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας
–λέμε τώρα- όχι μόνο Χριστιανός αλλά κι … Ολυμπιακός μπορεί να δηλώσει… Ίσως τον δούμε να πουλάει κι επιστολές της Παναγίας! Καλύτερος ήταν ο άλλος με τις επιστολές του Χριστού;
Αφήστε που του χρόνου μπορεί να πάει και γονυπετής στην Τήνο και να φωνάζει… ω γέροντα η ευχή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου