Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Άκου κυρ Γαβρόγλου μου



Γράφει
η Βάσω Μακρυγιάννη

Όταν έγινε υπουργός Παιδείας, στην προηγούμενη κυβέρνηση, ο Κώστας Γαβρόγλου, εγώ η αδαής, η μικρή, η σχολιογράφος που με έριξε στα βαθιά ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος και μου είπε «κολύμπα», εντυπωσιάστηκα. Σκέφτηκα ότι η Παιδεία παραδίδεται στα χέρια ενός ανθρώπου με γνώση και παραστάσεις.
Βλέπετε, στο βιογραφικό του αναγράφονταν
εξαιρετικά πράγματα, εξαιρετικές σπουδές.  Με διπλώματα από κορυφαία Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά πανεπιστήμια. Με διδασκαλία σε σημαντικές έδρες Πανεπιστημίων ανά τον κόσμο. Κέιμπριτζ, Χάρβαρντ, ΜΙΤ, Βοστώνης, Πολυτεχνείο Κωνσταντινούπολης!
Μα, αμέσως, συνειδητοποίησα πόσο εγκλωβισμένος είναι σε άλλες εποχές. Αν κι ο ίδιος σπούδασε και δίδασκε σε ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού, εδώ στην Ελλάδα δεν άκουγε κουβέντα περί τούτων! Αν κι υποτίθεται ότι πρέπει να γνώριζε τα περί αριστείας, εκείνος την έριξε στο πυρ το εξώτερον…  Ο αρχικός μου εντυπωσιασμός έγινε απογοήτευση. Ειδικά όταν τον άκουσα να τάσσεται κι υπέρ του αναχρονιστικού ασύλου! Ποιος; Ο άνθρωπος που σπούδασε και δίδασκε εκεί που δεν υπάρχει άσυλο….  Κοινώς, με τον Γαβρόγλου συνέβη αυτό που κατά κόρον συμβαίνει με την Αριστερά. Δηλαδή, άλλα παππάς μας διάβαζε κι άλλα διάκος μας ψέλνει. Φαρισαίοι και υποκριτές.
Η απογοήτευσή μου μεγεθύνθηκε και από άλλες αβελτηρίες του στην πολύπαθη Παιδεία, μα ειδικά όταν είδα κάποιους πιτσιρικάδες της ΚΝΕ να χοροπηδάνε επάνω στο υπουργικό του γραφείο κι εκείνος να παρακολουθεί αδιάφορος…
Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Επειδή γίνεται ο κακός χαμός στο διαδίκτυο με την επίθεση του Γαβρόγλου στη νυν υπουργό Παιδείας, που χαρακτηρίστηκε σεξιστική! Ο λόγος αναφορικά με το αν οι γυναίκες σκαμπάζουν ή δεν σκαμπάζουν από αριθμητική.
Δεν ξέρω αν η επίθεση είχε σεξιστικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε δεν είμαι εξ εκείνων που οτιδήποτε το χαρακτηρίζει έτσι, με αποτέλεσμα να χάνεται η ουσία.  Εκείνο που προσωπικά μ’ ενοχλεί μ’ αυτόν το ιδεοληπτικό άνθρωπο είναι η … ανυπόκριτη… υποκρισία του. Δεν έχει να κάνει ούτε με τα μαθηματικά, ούτε με τη γυναίκα, ούτε με τα στερεότυπα που ανέφερε.
Αν και θεωρητικά ήταν ο κατάλληλος αποδείχτηκε ένας φελλός που στο κεφάλι του είχε μόνο σφυροδρέπανα! Ο Βαρουφάκης της Παιδείας!
Ένας ακόμη Αριστερός που δεν έμαθε ποτέ (;;;) ότι το κριτήριο της αλήθειας είναι μόνο το κριτήριο της συνέπειας και της πράξης. Ένας ακόμη που η ψευδής συνείδηση κι η ιδεοληψία τον χειραγωγεί και τελικά τον εξευτελίζει.
Τι να πω; Συμπαρίσταμαι στους γονείς που πλήρωναν ένα σωρό χρήματα στα πανεπιστήμια που δίδασκε για να μάθει τα παιδιά τους γράμματα…
Η δε Αριστερή ματιά του (μαζί με των ομοϊδεατών του) έχει καταντήσει τη χώρα μας στο χειρότερο επίπεδο σε ζητήματα Παιδείας!  Ενώ οι … συντηρητικές  και… νεοφιλελεύθερες Γερμανία και Αγγλία, στο καλύτερο της Ευρώπης!
Διαφωνείς σύντροφε Γαβρόγλου ότι είναι έτσι; Διαφωνείς ότι ενώ εσύ αποκλείεις χιλιάδες συναδέλφους σου από εργασία σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα, εσύ πας και διδάσκεις σε ιδιωτικά του εξωτερικού; Διαφωνείς ότι τελικά ήσουν μια απογοήτευση με ιδεολογικό μανδύα;
Αυτό νομίζω ότι έχει σημασία κι όχι ένα τάχα σεξιστικό σχόλιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου