Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Επικίνδυνοι γονείς



Γράφει
η Βάσω Μακρυγιάννη

Η φωτογραφία που συνοδεύει αυτό το άρθρο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο κι αποστέλλεται ξεχωριστά σε χιλιάδες χιλιάδων email. Το κίνημα των ηλιθίων σε πλήρη δράση μάχης. Τώρα φωνάζουν για τις μάσκες και τα εμβόλια, οσονούπω θ’ ακολουθήσουν κραυγές του τύπου «δεν φοράμε ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο» ή … «περνάμε με κόκκινο αλλιώς μας κλέβουν την ελευθερία»!
Θεωρώ τις αντιδράσεις
γεγονός τρομακτικό. Να υπάρχουν τόσο επικίνδυνοι γονείς και να κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Σκέφτομαι ότι κάποτε μιλούσαμε για ψεκασμένους και γελούσαμε. Μα τελικά καλούμαστε να τους δούμε κατάματα και να τους αντιμετωπίσουμε.
Στις πρόσφατες διακοπές μου βρέθηκα δυο –τρεις φορές αντιμέτωπη με την ίδια άποψη: «Δεν υπάρχει κορονοϊός, απλά θέλουν να βάλουν τσιπάκια σ’ όλους κι έτσι δήθεν θα βρουν εμβόλιο και μ’ αυτό θα μας τα περάσουν»!!!!
Ένας άλλος μου είπε ότι … το εμβόλιο το βρήκαν αλλά περιμένουν ν’ αρρωστήσουν εκατομμύρια για να το πουλήσουν πιο ακριβά!!! Ενώ στα social media οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν και δεν γνωρίζουν πλέον γεωγραφικούς περιορισμούς και κοινωνικά όρια.
Όσες φορές επιχείρησα να καταρρίψω αυτές τις θεωρίες με αποδεδειγμένα επιχειρήματα αντιμετωπίστηκα περίπου ως πράκτορας των συμφερόντων εκείνων… που πουλάνε μάσκες κι είναι… συγγενείς κυβερνητικών!
Μ’ αυτά και μ’ εκείνα θυμήθηκα μια παλαιότερη έρευνα της διαΝΕΟσις που υποστήριζε ότι το 28,7% των Ελλήνων πιστεύει ότι μας ψεκάζουν!!! Σχεδόν ένας στους τρεις! Άρα γιατί να μην υποκλίνονται στις θεωρίες συνωμοσίας;
Μια άλλη έρευνα της Pulse κατέγραφε τον Ιούνιο ότι 5 στους 10 βλέπουν ανθρώπινο χέρι στη δημιουργία του κορονοϊού. Μάλιστα, το 33% εκτιμά ότι εξυπηρετεί την επιβολή μαζικού αναγκαστικού εμβολιασμού.
Όμως, αν με τους ψεκασμένους σπάγαμε πλάκα παλαιότερα, σήμερα αυτοί που είναι αρνητές του κορονοϊού δεν είναι καθόλου της πλάκας. Είναι άκρως επικίνδυνοι. Μπορούν να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές. Είναι το 1/3 της κοινωνίας! Τα στοιχεία το δείχνουν.
Με ανατριχιάζει και μόνο η σκέψη ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που διακινούν θεωρίες συνωμοσίας και άρνηση στη λογική και την επιστήμη, μπορεί να καταφύγουν σε ακραίες καταστάσεις ή πολιτικές επιλογές. Ήδη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν τα εμβόλια κι υποστηρίζουν ότι θα… έχουν μέσα …τστιπάκι για να μας ελέγχουν! Μη γελάτε, το δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Τσίπρα, νομίζω λέγεται Μαυραγάνης.
Άρα, όσο πλησιάζει και το άνοιγμα των σχολείων θα κορυφώνεται η διακίνηση της ανοησίας, ειδικά για τις μάσκες. Κι εμείς καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε με πειστικότητα κι όχι με οργή ή αφορισμούς την κατάσταση. Να προσεγγίσουμε ανθρώπους …ψεκασμένους -στην συντριπτική τους πλειοψηφία αμόρφωτους και χωρίς κοινωνικές παραστάσεις-  με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση για να μη τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν  ομάδες έξαλλων από τους οποίους θα χαθεί η μπάλα…
Η μάσκα σώζει ζωές, πρέπει να γίνει συνείδηση όλων και κυρίως των παιδιών μας. Ας αρχίσουμε λοιπόν ο καθένας από τα δικά του παιδιά. Πρώτα απ’ όλα κι αφού τους εξηγήσουμε τι γλιτώνουν με τη χρήση της μάσκας πρέπει να τους πούμε και το άλλο: Ότι δεν μπορούν να φεύγουν από το σπίτι με τη μάσκα του Μπομπ Σφουγγαράκη ή της Μπάρμπι και να γυρίζουν με μάσκα Spiderman ή της Σαπουνζέλ που αντάλλαξαν με τους φίλους τους…
Θέλω να πω κάτι ακόμη: Δεν θα μου φαινόταν διόλου άσχημα αν βοηθήσουν οι μεγάλες καταναλωτικές εταιρείες μέσα από τη διαφήμιση των προϊόντων τους. Νομίζω ότι οι διαφημίσεις τους θα είχαν μεγαλύτερη απήχηση.
Πάμε λοιπόν, όλοι μαζί, να προσεγγίσουμε με πειθώ τους επικίνδυνους γονείς…
Α, κάτι τελευταίο, που λέει κι ο δάσκαλος: Η ΟΛΜΕ δεν συμφωνεί ούτε με το άνοιγμα των σχολείων με μάσκες ούτε με τα μαθήματα εξ αποστάσεως.
Τι προτείνει άραγε;  Μπορεί να μας το πει με σαφή τρόπο;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου