Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Ο Βελόπουλος δεν είναι ακροδεξιός, δεν είναι, δεν είναι, δεν είναι…


 

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Τα μάθατε τα νέα φαντάζομαι. Ο Κυριάκος Βελόπουλος, έστειλε εξώδικο διαμαρτυρόμενος επειδή τα ΜΜΕ τον αποκαλούν Ακροδεξιό και προσβάλλουν έτσι τη φήμη του.

Μάλιστα, κάνει και υποδείξεις προς τους δημοσιογράφους να αποτρέπουν τους καλεσμένους τους «από κάθε κακόβουλη προσπάθεια παρουσίασης του πολιτικού του κόμματος ως δήθεν πολιτικά κείμενου στο φάσμα της "ακροδεξιάς" ιδεολογίας"».

Τι να κάνω λοιπόν κ εγώ ο ταπεινός γραφιάς, βροντοφωνάζω αυτό που επιθυμεί ο Βελόπουλος. Ούτε χρήματα έχω στα σεντούκια να πληρώνω δικαστήρια, ούτε καν στη διάθεσή μου επιστολές Του

Χριστού, να βγω να τις πουλάω για να ζήσω.

Άρα, ο Βελόπουλος δεν είναι Ακροδεξιός!

Πάμε πάλι. Ο Βελόπουλος δεν είναι Ακροδεξιός!

Ο Βελόπουλος δεν είναι Ακροδεξιός!

Ο Βελόπουλος δεν είναι Ακροδεξιός!

Ο Βελόπουλος δεν είναι Ακροδεξιός!

Το εμπεδώσατε κι εσείς;

Ούτε Ακροδεξιός είναι, ούτε θέλει με τα εξώδικα να μας επιβάλλει να λέμε κάτι διαφορετικό από αυτό που σκεφτόμαστε. Αλίμονο ο άνθρωπος.

Άρα, ξανά πάλι: Ο Βελόπουλος δεν είναι Ακροδεξιός!

Όμως έχω μια απορία: Γιατί εξανίσταται ο Βελόπουλος με έναν πολιτικό χαρακτηρισμό; Τον έθιξε κάποιος; Τον είπε λωποδύτη; Κλέφτη; Τότε γιατί;

Ανεξαρτήτως απάντησής του, ξαναλέω:

Ο Βελόπουλος δεν είναι Ακροδεξιός!

Ο Βελόπουλος δεν είναι Ακροδεξιός!

Ο Βελόπουλος δεν θέλει να βάλει χαλινάρι στη σκέψη μας, όπως είχε κάνει ο Λεπέν στη δεκαετία του ’90.

Ο Βελόπουλος δεν είναι Ακροδεξιός, ούτε θέλει να φέρεται με τις βασικές μεθόδους του ολοκληρωτισμού, δηλαδή να προκαλεί φόβο στη διατύπωση της σκέψης πολιτών, δημοσιογράφων και αναλυτών, με αποτέλεσμα ν’ αυτολογοκρίνονται. Μακριά από αυτόν τέτοια πράγματα. Δεν είναι Ακροδεξιός.

Ο Βελόπουλος δεν είναι Ακροδεξιός, ούτε θεωρεί ότι η φυλή μας είναι ανώτερη όλων των άλλων, όπως λένε οι Ακροδεξιοί.

Ο Βελόπουλος δεν είναι Ακροδεξιός, ούτε έχει παρουσιάσει ποτέ αντιιστορικές και αντιεπιστημονικές «θεωρίες», παρουσιάζοντάς τες ως τις μόνες αληθινές. 

Το εμπεδώσατε; Να το ξαναγράψω;

Ο Βελόπουλος δεν είναι Ακροδεξιός!

Από την άλλη πλευρά, σκέφτομαι ότι ο Βελόπουλος είναι καλός έμπορος. Δεν είναι μόνο οι επιστολές Του Χριστού που εμπορεύθηκε. Είναι και οι κηραλοιφές για την φαλάκρα που πουλάει. Φαλακρός ων ο ίδιος!

Μα ο Βελόπουλος δεν είναι Ακροδεξιός!

Κι αφού δεν έστειλε εξώδικο για να μη τον αποκαλώ ρωσόφιλο, μπορώ ακόμη να λέω αυτό που σκέφτομαι: Ο Βελόπουλος είναι πουτινάκι!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου