Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Ένας κανονικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Όλο  «έλεγα» ν’ ασχοληθώ με μια ευχάριστη ραδιοφωνική έκπληξη που επιφύλαξε στους ακροατές του ο δημοσιογράφος του Skai, Άρης Πορτοσάλτε. Όπου είχε καλεσμένο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Παππά, για να μιλήσει για το περιβόητο άρθρο 16 του Συντάγματος, που απαγορεύει την ίδρυση και  λειτουργία  ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στο άκουσμα του επιθέτου και της πολιτικής του ιδιότητας, σκέφτηκα να αλλάξω σταθμό, προκειμένου να γλιτώσω το άκουσμα παραλογισμών που εκτοξεύονται εδώ και δεκαετίες από την Αριστερά, που θα έκαναν τα νεύρα μου «τσατάλια», πρωί πρωί.  Σκέφτηκα ότι θα αρχίσει να αραδιάζει διάφορες ανοησίες, σκέφτηκα ακόμη

ακόμη ότι η Αριστερά έχει ταυτιστεί διαχρονικά με ένα συνταγματικό άρθρο, κατάλοιπο του Συντάγματος της χούντας κι απότοκο συμβιβασμών του Κωνσταντίνου Καραμανλή αρχικά κι αργότερα του Ανδρέα Παπανδρέου. Κι ακόμη πιο ύστερα, προϊόν θλιβερής υπαναχώρησης του Γιώργου Παπανδρέου στην αναθεώρηση του Συντάγματος, το 2008.  

Μα πριν προλάβω να πατήσω το κουμπάκι, να πάω σε άλλο σταθμό, άκουσα τον βουλευτή Πέτρο Παππά- επαναλαμβάνω του ΣΥΡΙΖΑ- να μιλάει ως κανονικός πολιτικός, χωρίς τσιτάτα, χωρίς ιδεοληψίες και τοξικότητα. Αντί αυτών, άκουγα έναν άνθρωπο με σκέψη που διέθετε αρχή –μέση και τέλος! Ένα πολιτικό που δεν μπορεί να ήταν ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πέτρος Παππάς, μίλησε ανοιχτά και ξεκάθαρα υπέρ της ανάγκης συνταγματικής αναθεώρησης και αλλαγής του θλιβερού άρθρου. Φυσικά ο άνθρωπος έσπευσε να δηλώσει ότι όσα ισχυρίζεται αποτελούν προσωπικές του απόψεις, αλλά αυτό είναι απολύτως κατανοητό, δεδομένου ότι βιότοπος του είναι η Κουμουνδούρου. Άντε να σηκωθεί κανένας Φίλης, Σκουρλέτης ή καμιά Νοτοπούλου και να τον ξευτιλίσουν τον άνθρωπο. Πολύ θέλει;

Στο πρώτο κόκκινο φανάρι που σταμάτησα, αναζήτησα στο διαδίκτυο να βρω τι εστί αυτός ο Πέτρος Παππάς. Είδα ότι είναι γιατρός,  επειγοντολόγος, με μετεκπαιδεύσεις στον σακχαρώδη διαβήτη και στην ψυχολογία των ασθενών και από το 2019 (δηλαδή επί Νέας Δημοκρατίας) διευθύνει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Κιλκίς.

Ο Πέτρος Παππάς, είναι σαφές ότι αποτελεί μειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπου ακούγεται ένα συνεχές και μονότονο «όχι» στην εξέλιξη της χώρας και στην πρόοδο, που μόνο όφελος θα έχει το κρατικό πανεπιστήμιο. Ο Πέτρος Παππάς δεν βρίσκεται ούτε ανάμεσα σ’ εκείνα τα κορυφαία στελέχη του που ανθίστανται μεν στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα ή ηθικό δίλημμα, να πηγαίνουν να διδάσκουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου ή της Βουλγαρίας! Όπου έχουν φοιτητές και ελληνόπουλα, που εδώ τους απαγορεύεται να σπουδάσουν, αν το επιθυμούν.

Ναι, ο Πέτρος Παππάς είναι πρωτοπόρος Αριστερός! Είναι αυτός που θα παρακινήσει κι άλλους να πετάξουμε συνολικά αυτό το άρθρο που αποτελεί ανελεύθερη ντροπή. Είναι ένας εξ εκείνων των Αριστερών που αφουγκράζονται την κοινωνία κι εξ εκείνων που θα γκρεμίσουν μαζί με τους πολλούς τη ντροπή!

Σκέφτομαι, ότι αυτό πρέπει να γίνει στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος. Μπορεί η ευθύνη να ανήκει στην κυβέρνηση, αλλά τι να κάνει κι εκείνη όταν ο Ανδρουλάκης το ψειρίζει η δε Αριστερά συντάσσεται με τη μούχλα; Πόσοι Πετροπαππάδες να βρεθούνε έξω από τη ΝΔ;

Για να δούμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου