Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Στο Γράμμο με θράσος και υποκρισία


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι  βασικό χαρακτηριστικό της Αριστεράς είναι η υποκρισία. Όπως κι ότι πιστεύει ότι οι άλλοι διαθέτουν κοντή μνήμη ή αλλιώς μνήμη χρυσόψαρου.

Πριν προχωρήσουμε στην ανάπτυξη της σημερινής μας προσέγγισης, να υπερτονίσουμε ότι το ΚΚΕ στην εισαγωγή του καταστατικού του, παράγραφο α, αναφέρει και ξεκαθαρίζει ότι: «Στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, η δικτατορία του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Το ΚΚΕ φιλοδοξεί να δώσει όλες του τις δυνάμεις για την οικοδόμηση της ανώτερης αυτής κοινωνίας, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι θα είναι έργο της ίδιας της εργατικής τάξης, επικεφαλής όλων όσοι υποφέρουν από την εξουσία του κεφαλαίου, και της ουσιαστικής συμμετοχής

τους, τόσο στον αγώνα για την κατάκτησή της, όσο και στη διαφύλαξη και στερέωσή της. Η εργατική τάξη, φορέας της σοσιαλιστικής αλλαγής, πρωτοστατώντας στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, αγωνίζεται όχι μόνο για τη δική της απελευθέρωση, αλλά και για την απελευθέρωση όλων των εργαζομένων».

Δηλαδή, με τον πιο επίσημο τρόπο ομολογεί τους στόχους του , επανάσταση και δικτατορία του προλεταριάτου!!! Τουτέστιν είναι εχθρός του η φιλελεύθερη αστική δημοκρατία.

Αυτό το γεγονός ήρθε στη μνήμη εξ αιτίας της ισχυρής κινητοποίησης του ΚΚΕ στον Γράμμο, όπου κομμουνιστές έσπευσαν κι έστησαν γιορτές, εκεί που επιχείρησαν δια των όπλων και της βίας να αλώσουν τη δημοκρατία και να μετατρέψουν την Ελλάδα μικρό κομμάτι της αέναης επαναστατικής τους φαντασίωσης. Δηλαδή χώρα της Σοβιετίας!

Πόση υποκρισία;

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ανεβαίνουν κάθε χρόνο στον Γράμμο και στήνουν γιορτές μίσους, αλλά φώναζαν… φασίστες και όργανα της … ντόπιας αντίδρασης, όσους έκαναν γιορτές μνήμης στον Μελιγαλά ή στου Μακρυγιάννη. Όπου συντελέστηκαν τεράστιες αγριότητες/δολοφονίες των κομμουνιστών.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, απολιθώματα του σκληρού ολοκληρωτισμού, που τον ονειρεύονται καρπούμενοι  τη μεγαλοψυχία της δημοκρατίας  και εκμεταλλεύονται πλήρως την … αποζημίωση που προσφέρουν οι αστοί της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Πόση κουταμάρα, ε;. Να πηγαίνουν να γιορτάζουν εκεί που τους συνέτριψαν πραγματικά παιδιά του λαού, στρατιώτες κι αξιωματικοί του εθνικού στρατού! Να βγάζουν λογύδρια εκεί που χύθηκε αίμα Ελλήνων από τον εμφύλιο που προκάλεσαν για να καταλάβουν δια της βίας την εξουσία!

Πόση υποκρισία, ε;  Να έχουν επί δεκαετίες πείσει την κοινή γνώμη, ότι εκείνοι λένε την ιστορική αλήθεια κι αυτή να μην είναι τελικά τίποτα περισσότερο από ιδεολογικές ασυναρτησίας αγράμματων… καπετάνιων ή ακόμη ακόμη και της λεγόμενης προπαγανδιστικής  «ιστορικής σχολής των Αθηνών»!

Πόση υποκρισία, ε; Να έχουν παραχαραγμένη την ιστορία και να πηγαίνουν να κάνουν …  επαναστατική/ αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση, εκεί που έχει ποτίσει τον Γράμμο, το αίμα του πατέρα μου ή κάθε ανθρώπου που είχε «όχι» στον Κόκκινο φασισμό! Να κάνουν το άσπρο –μαύρο, όταν όσα πιστεύουν και θέλουν να εφαρμόσουν, έχουν καταρρεύσει εδώ και τριάντα χρόνια.

Πόσο θράσος, ε;  Να πηγαίνει ο Κουτσούμπας στον Γράμμο και να λέει…  «Να ποτίζουμε αυτά τα μέρη και με τις δικές μας ελπίδες, για να μην ξεχαστούν ποτέ, μέχρι να γίνει πράξη το όραμα για το οποίο πάλεψαν, θυσιάστηκαν τόσοι σύντροφοί μας».

Ποιο όραμα ρε σύντροφε; Αυτό με το οποίο θέλατε να καταστήσατε την Ελλάδα, ένα τεράστιο στρατόπεδο Ελλήνων αιχμαλώτων; Με  αίμα και  βία; Με δρεπάνι και σφυρί;

Θράσος και υποκρισία!

Το ΚΚΕ, 72 χρόνια μετά τον αιματηρό εμφύλιο που προκάλεσε, εξακολουθεί να προκαλεί.  Με τα ερωτήματα δεκαετιών να παραμένουν αναπάντητα: ως πότε οι αστικές δυνάμεις θα παρέχουν ασυλία πάσης φύσεως στο ΚΚΕ; Ως πότε δεν θα αντιδρούν στην συνεχή άρνηση του ΚΚΕ για έλεγχο των οικονομικών του; Ως πότε πρέπει η δημοκρατία κι ο αστικός κόσμος να ανέχεται την σχεδόν καθημερινή επαναστατική γυμναστική του ΚΚΕ; Ως πότε το ΚΚΕ θα επιβουλεύεται την αστική δημοκρατία, την ώρα που αντίστοιχα κόμματα έχουν απαγορευτεί σε άλλες χώρες και δη πρώην … κομμουνιστικές;

Επιτέλους, ας τα δούμε όλα αυτά. Μαζί με την απαίτηση να απαντήσει ο Κουτσούμπας… πότε θα ξαναγίνουν εκλογές, αν κυβερνήσει το ΚΚΕ…

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου