Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Δεν… παραμέρισε επειδή έβλαψε τη χώρα, αλλά επειδή έβλαψε το κόμμα του!


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Ο Αλέξης Τσίπρας παραμέρισε. Δεν παραιτήθηκε, παραμέρισε!

Με μια σύμπτωση να τον συνοδεύει, λες κι η ίδια η ζωή τον ειρωνεύτηκε. 29 Ιουνίου 2015, έκλεισε τις τράπεζες, 29 Ιουνίου 2023, παραμέρισε!

Όλος ο καλός ο κόσμος του λαϊκισμού και της τοξικότητας, σχεδόν σ’ όλη την υφήλιο, παραιτήθηκε ή εξαφανίστηκε, μα ο Αλέξης  Τσίπρας …παραμέρισε!  Ο Τραμπ, ο Φάρατζ που πήρε στο λαιμό του τους Βρετανούς, μέχρι κι ο Ιγκλέσιας  των Podemos πήγαν σπίτια τους, αλλά ο ημέτερος που θα άλλαζε την υφήλιο με ταμπούρλα και ζουρνάδες, δηλώνει παρών κι απλώς παραμέρισε!

 

Το περίεργο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραμέρισε  επειδή

συνολικά έβλαψε τη χώρα. Παραιτήθηκε επειδή έβλαψε το κόμμα του κι οδήγησε στελέχη του να παίζουν μπουνιές για τα αίτια της συντριβής!

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν, παραμέρισε.  Το απωθημένο του τρίτου γύρου της Αριστεράς, έμεινε απωθημένο, καημός και μαράζι. Όσοι έκαναν όνειρα γι αυτό, απλώς επένδυσαν στον πιο ακατάλληλο άνθρωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είχε στις τάξεις του πολύ τοξικότητα, αλλά είναι βέβαιο ότι το πιο τοξικό χαρακτηριστικό του, ήταν, είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Κι ας διέθετε ο ίδιος μια αναμφισβήτητη αρχικά λάμψη πέριξ του. Που όσο περνούσε ο καιρός κι αποκαλύπτονταν  η ανεπάρκεια, η εμπάθεια, η εχθροπάθεια, η έλλειψη μόρφωσης και γνώσης αλλά και πολλά άλλα που τον διακατείχαν, τόσο περισσότερο  ξεθώριαζε.

Ο Τσίπρας είναι ο κομμουνιστής που έγινε τέτοιος αφού είχε σωριαστεί στα συντρίμμια του ο κομμουνισμός! Δεν το λες και ευφυές αυτό. Όπως δεν χαρακτηρίζεις ευφυές την αναβίωση του εμφύλιου μίσους –ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν και πολλά παρόμοια- που οι Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  είχαν χώσει στα χρονοντούλαπα της ιστορίας.

Ο Τσίπρας είναι ο πιο αμόρφωτος πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα. Με πλήρη άγνοια οικονομικών, νομικών και άλλων δεδομένων. Παρ’ όλα αυτά ήθελε να αλλάξει την Ελλάδα, την Ευρώπη, την υφήλιο. Όταν καλά καλά δεν μπορούσε να ξεχωρίσει στοιχειώδη πράγματα και αναζητούσε νταούλια για να χορέψουν οι άλλοι, την ώρα που ο ίδιος ήταν γυμνός. Κι όταν έβαζε να ξαναψηφίζουν τα στελέχη του κόμματός του στα όργανα του κόμματός του, επειδή δεν του άρεσαν οι αποφάσεις τους…

Ο Αλέξης Τσίπρας παραμέρισε. Άλλωστε δεν μπορούσε να συγχρονιστεί με την εποχή. Τέλειωσε αυτή των μνημονίων και δεν υπάρχουν πλέον θέατρο του παραλόγου και ανυποψίαστοι θεατές. Όσοι ζουν στην κοινωνία, όσοι ζουν στην εποχή, όσοι ψηφίζουν, το κατανόησαν πριν από εκείνον και τον καταψήφισαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραμέρισε. Δεν παραιτήθηκε, δεν εγκατέλειψε, απλά προχώρησε σε μια κίνηση τακτικισμού. Το πεδίο που οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι διακρίνεται.

Εμείς τώρα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ολόκληρα άλμπουμ με τα κατορθώματά του. Θα ζυγίζουν τόνους… Δίπλα σε ένα απλό Α4 χαρτί που θ’  αναφέρει κάποιες πρωτοβουλίες  στο επίπεδο των δικαιωμάτων με τον νομικό επαναπροσδιορισμό φύλου και το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραμέρισε. Δεν παραιτήθηκε, δεν αποχώρησε, δεν εγκατέλειψε. Το είπε άλλωστε, ότι θα είναι «παρών». Κι ας παραπαίει ο ίδιος και το κόμμα του, σχεδόν από το 2015 κι έπειτα, μετά τα θλιβερά παρατράγουδα εκείνου του καλοκαιριού, με τις κλειστές τράπεζες, το δημοψήφισμα χωρίς υπαρκτό ερώτημα, την «kolotouba», αλλά και την μετέπειτα τοξικότατη διακυβέρνηση μα κι αντιπολίτευση.

Παραμέρισε, δεν παραιτήθηκε. Συνεχίζει να συνδιαλέγεται με τους σκελετούς στα γραφεία της Κουμουνδούρου ή την τοξικότητα που ξεκινά από την πρωτεύουσα και φτάνει μέχρι τα Χανιά, τη Ροδόπη κι όπου μιλάνε Ελληνικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δε σκελετοί, δεν αφορούν μόνο πρόσωπα. Αφορούν κορυφαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπως η ταύτισή του με τη Χρυσή Αυγή στην καταψήφιση του Σταύρου Δήμα για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως τα τερατώδη ψέματα που είπε για να ανέλθει στην εξουσία. Όπως η συγκυβέρνηση με την ψεκασμένη Δεξιά ή παράδοση γλώσσας κι εθνικότητας στο κράτος που έχει πρωτεύουσα τα Σκόπια. Όπως η στημένη υπόθεση Novartis, όπου έστησε δέκα πολιτικούς του αντιπάλους στα μανταλάκια, για να επωφεληθεί πολιτικά. Όπως τη συμμετοχή του κατάδικου Παππά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόσα και τόσα…  

Ο Αλέξης Τσίπρας παραμέρισε, δεν παραιτήθηκε. Θα είναι ίσκιος όποιου κι αν εκλεγεί στη θέση του. Είτε ονομάζεται Αχτσιόγλου που ήδη μόνη της έχει υποθηκεύσει το μέλλον της με τα περί …κανονικότητας για την Αριστερά, είτε ο Χαρίτσης, είτε κάποιος εκ των νέων που ξεπετάχθηκαν εσχάτως. Όπως ο Τεμπονέρας ή το πρώην μέλος της ΔΑΠ, Φαραντούρης. Στους οποίους κάποιος πρέπει να τονίσει ότι είναι άλλο πράγμα η αξιοπρεπής μετριότητα κι άλλο η συναρπαστική πολιτική προσωπικότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραμέρισε, δεν παραιτήθηκε. Τους άφησε εγωιστικά στα κρύα του λουτρού, με την ελπίδα να τα κάνουν μούσκεμα και να τον φωνάξουν πάλι. Αν όχι, όλο και κάτι θα βρεθεί, άλλωστε υπάρχουν και σχηματισμοί που μπορεί να ιδρυθούν…

Δεν τον αποχαιρετούμε. Δεν έφυγε, δεν παραιτήθηκε, απλά παραμέρισε. Κι όπως λένε στενοί φίλοι και συνεργάτες του, είναι 49 ετών… Ας μη ξεχνάμε δε, ότι θα μας απασχολεί και με τις τοποθετήσεις του στη Βουλή. Έχουμε πολλά ν’ ακούμε…

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου