Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Το τέλος των παραλογισμών της Αριστεράς, δια χειρός Μητσοτάκη


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεκαετίες ολόκληρες ακούμε και διαβάζουμε για αναβάθμιση του δημοσίου Πανεπιστημίου και τον εξοβελισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης από τη χώρα. Είμαστε η τελευταία χώρα στην υφήλιο –μαζί με τη Βόρειο Κορέα- που δεν υπάρχουν ιδιωτικά ΑΕΙ, λόγω των παραλογισμών και των ιδεοληψιών της Αριστεράς. Η οποία και σ’ αυτό το πεδίο αδυνατεί να συγκρουστεί με «άρρωστα» κατεστημένα, συντεχνίες και συμφέροντα.

Πάντα η Αριστερά ήταν οπισθοδρομική κι ας ήθελε –θέλει- να εμφανίζεται ως προοδευτική δύναμη. Πάντα έδινε έμφαση στα τριτεύοντα ζητήματα και εξωράιζε τα ανύπαρκτα.

Αφορμή αυτών των σκέψεων είναι η αναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για αξιοποίηση του

άρθρου 28 του Συντάγματος, ούτως ώστε μέσω διακρατικών συμφωνιών να μπορούν να αναγνωρίζονται οι πανεπιστημιακές σπουδές που θα προσφέρουν ξένα ιδρύματα και Πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Επιτέλους!  Ιδού μια κορυφαία, σπουδαία  μεταρρύθμιση που σπάει τις Αριστερές αγκυλώσεις!

Ο Μητσοτάκης σπάει και πάλι αυγά! Βγάζει την Ελλάδα από την εκπαιδευτική απομόνωση παγκοσμίως. Βγάζει τη χώρα από τη θλιβερή θέση να είναι η μόνη που δεν αναγνωρίζει πτυχία τα οποία αναγνωρίζει όλη η άλλη υφήλιος! 

Κι όχι μόνο αυτό. Σπάει το μπετόν της άνισης μεταχείρισης Ελλήνων πολιτών. Οι οποίο αντιμετωπίζονται ως παρίες επειδή σπουδάζουν σε ιδιωτικά ιδρύματα στην ίδια την πατρίδα τους και τελικά δεν τους αναγνωρίζονται οι σπουδές!

Ακούστε παραλογισμούς δια χειρός και θέλησης της Αριστεράς:

Α. Αναγνωρίζεται στην Ελλάδα το πτυχίο κάποιου  που σπουδάζει σε ιδιωτικό ίδρυμα στη… Μποτσουάνα, στην Κύπρο ή στην Αλβανία, αλλά ΔΕΝ αναγνωρίζεται αν σπουδάζει σε ιδιωτικό ίδρυμα στη χώρα του!

Β. Αναγνωρίζονται οι επαγγελματικές περγαμηνές (προσόντα) αποφοίτων από ιδιωτικά ιδρύματα που πληρούν τις προδιαγραφές πανεπιστημίων, ΑΛΛΑ όχι οι ακαδημαϊκές περγαμηνές! Λες και τα  πανεπιστήμια είναι επαγγελματικές σχολές! Η Αριστερά δεν θέλει να καταλάβει ότι τα πανεπιστήμια δίνουν επαγγελματική επάρκεια (προσόντα), επειδή πρωτίστως δίνουν ακαδημαϊκή.

Γ. Δεν προστατεύονται οι Έλληνες πολίτες, αφού ουσιαστικά τώρα εκχωρείται η αξιολόγηση ιδιωτικών  ιδρυμάτων  (κολλέγια κλπ)   σε φορείς του εξωτερικού, με συμφωνίες δικαιόχρησης με ευρωπαϊκά ή άλλα ΑΕΙ.

Όλα αυτά πρέπει να τελειώνουν και θα τελειώσουν. Η κοινωνία στις πρόσφατες εκλογές έδειξε τη θέλησή της. Και δη με συντριπτικά ποσοστά και σαφή τρόπο. Η Αριστερά χρεοκόπησε, όπως παντού, ασχέτως αν κοκορεύεται ακόμη…

Κι όσο θα τελειώνουν τα καπρίτσια κι οι ιδεοληψίες της, όσο θ’ αλλάζουν τα πράγματα στα ΑΕΙ, θα πρέπει να φροντίσουμε να μην εγκαταλειφθεί η δημόσια παιδεία στην μοίρα της, αλλά να στηριχτεί για να είναι ανταγωνιστική και χρήσιμη. Ας μη ξεχνάμε ότι στη δημόσια παιδεία μορφώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνόπουλων κι εκεί πρέπει να πέσει ιδιαίτερο βάρος. Πρέπει να είναι ανταγωνιστικά απέναντι στα ιδιωτικά, αφού στην αρχή τουλάχιστον, τα ιδιωτικά με το βαρύ όνομα θα έχουν θεωρητικό πλεονέκτημα.

Ξέρετε κάτι; Όσοι νοιάζονται για τη μάθηση, την έρευνα, την προκοπή, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Το μόνο που θα απαιτείται είναι ν’ απεγκλωβιστούν από τις Αριστερές –ενίοτε και λαϊκοδεξιές- αγκυλώσεις και να επιλέγουν  στελέχωση των δημοσίων ΑΕΙ με πρόσωπα που δεν θα έχουν κορυφαίο πλεονέκτημα την κομματική τους καταγωγή… Αποτελεί βασική προϋπόθεση η αποκομματικοποίηση του δημοσίου πανεπιστημίου, προκειμένου να ισχυροποιηθεί  στο εγγύς κι απώτερο μέλλον, μαζί φυσικά με την απογραφειοκρατικοποίηση και τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο.

Προσέξτε κι αυτό: Φωνασκούσε προσφάτως στην τηλεόραση Αριστερός ινστρούχτορας, ότι ακόμη κι αν αρθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, δεν θα έρθουν στην Ελλάδα πανεπιστήμια ως το Χάρβαρντ, το Κέιμπριτζ, η Οξφόρδη, το Μπέρκλεϋ , το Γέιλ ή άλλα κορυφαία του κόσμου.  Ουδείς του αντέτεινε ότι αυτό είναι το ζήτημα. Τώρα δεν έρχεται επειδή του απαγορεύεται. Όμως, γιατί πρέπει να του απαγορεύεται να έρθει, αν επιθυμεί να έρθει;

Μακάρι λοιπόν, να βιώσουμε σύντομα, άλλο ένα έργο Μητσοτάκη στον δρόμο για τη νέα Ελλάδα. Να τελειώσουμε με τους παραλογισμούς της Αριστεράς και στην Παιδεία και δη την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου