Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Αχτσιόγλου, Ευκλείδης, Παππάς, Πολάκης και… Μπισμπίκης!


 Γράφει  ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ένα πολιτικό χάος μετά τον… παραμερισμό του Αλέξη Τσίπρα, είτε στην κούρσα της διαδοχής είτε με την εικόνα του κόμματος στη Βουλή, με εκπρόσωπο τον τοξικό Σωκράτη Φάμελλο.

Χθες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της η Έφη Αχτσιόγλου, βαθιάς Αριστερής πολιτικής καταγωγής, με βασικά αστικά χαρακτηριστικά, «ομπρελίστας», με καλή σχέση και διείσδυση στις τάξεις των προεδρικών. Στην Κουμουνδούρου, άσπονδη βορειοελλαδίτισσα φίλη της,  έλεγε προχθές  ότι παίζει σε δυο ταμπλό, ενώ άλλοι τη χαρακτήριζαν ως την καλύτερη πελάτισσα της Μαρέβας Μητσοτάκη, αφού φορά συχνά δημιουργίες της. Άβυσσος η ψυχή των «φίλων». Όπως και

των διάφορων φατριών που εν ριπή οφθαλμού διαλύουν παλιές συμμαχίες και συγκροτούν νέες, με στόχο την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν αυτή την έχει υποθηκεύσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Έφη Αχτσιόγλου μπορεί να είναι νέα, ούτε καν 40 ετών, μα δεν θυμάται κάποιος σύγχρονο πολιτικό λόγο από το στόμα της. Μόνο γερασμένες φράσεις, χωρίς έμπνευση κι οραματισμό. Χθες ακούσαμε  τσιτάτα. «Εμείς είμαστε με τους πολλούς», ανέφερε. Τι πρωτότυπο! Ανία!

Είπε, επί παραδείγματι μεταξύ άλλων: « Η υποψηφιότητά μου για τη θέση της προέδρου του θέση δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την κοινωνία, την Ελλάδα, την Αριστερά, κάθε δημοκρατικό πολίτη. Αφορά το όραμά μας για μία κοινωνία ισότητας, ανθρωπιάς. Αφορά το δικαίωμα στα κοινά αγαθά, στη μόρφωση, στην εργασία στην αξιοπρέπεια. Αφορά τους νέους, τις γυναίκες. Την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, θα υποστηρίζει τον εργαζόμενο, τον ελεύθερο επαγγελματία, αγρότη επιστήμονα και επιχειρηματία»…

Η απορία που δημιουργήθηκε είναι απλή: Τώρα, δηλαδή, δεν υπάρχει δικαίωμα στα κοινά αγαθά; Τώρα δεν υπάρχει δικαίωμα στη μόρφωση; Στην εργασία, στην αξιοπρέπεια;

Στην Κουμουνδούρου πάντως, παίζεται σκληρό πόκερ. Όλοι, θεωρούν ότι μπορούν να είναι διάδοχοι του Τσίπρα. Από την Αχτσιόγλου, μέχρι τη Δούρου, τον Πολάκη, τον Τσακαλώτο, τον Σπίρτζη, τον Ραγκούση, τον Φάμελλο, τον Παππά ή  τον Τεμπονέρα ή το πρώην στελέχους της ΔΑΠ Ν. Φαραντούρη.

Ουδείς όμως απαντά στο καίριο ερώτημα: Πού πάει ο ΣΥΡΙΖΑ; Πολύ περισσότερο αφού όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι είναι στοχοπροσηλωμένοι στην κομματική γραφειοκρατία, τους κομματικούς μηχανισμούς, χωρίς καμιά νέα πυξίδα. Ακόμη ισχυρίζονται ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα κι έχασαν με σχεδόν 24 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

Η ουσία είναι ότι τα μαχαίρια στην Κουμουνδούρου έχουν βγει. Οι περισσότεροι  θεωρούν ότι η υποψηφιότητα Αχτσιόγλου είχε «προετοιμαστεί» πολύ καιρό πριν τις καταστροφικές διπλές εκλογές. Εξ ου και θεωρούν ότι έχει λάβει «υπογείως» το δακτυλίδι διαδοχής από τον Αλέξη Τσίπρα. Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι κι η υποψηφιότητα Τσκαλώτου αποτελεί υποστηρικτική προς εκείνη, εν όψει δεύτερου γύρου, αφού προέρχονται από την ίδια ομάδα.

Την ίδια στιγμή, άλλες ομάδες αναφέρουν και διαρρέουν προς δημοσιογράφους και ΜΜΕ ότι η Έφη Αχτσιόγλου είχε ενεργή συμμετοχή στην ήττα. Ήταν κι εκείνη υπεύθυνη αυτής. Αφενός επειδή ήταν στην ομάδα που συναποφάσιζε δίπλα στον Τσίπρα κι αφετέρου επειδή δεν κατανόησε το παραμικρό από την Οικονομική πολιτική του Μητσοτάκη, ούτε καν αντιλήφθηκε το τσουνάμι που έφτανε.

Να τονίσουμε ότι υποστηρικτές της είναι ο Ραγκούσης, ο Ζαχαριάδης, ο Δραγασάκης, ο Αποστολάκης, η Ξενογιαννακοπούλου, ο Βούτσης ο Χαρίτσης και μάλλον ο Φίλης. Στους υποστηρικτές αναφέρεται τις τελευταίες ώρες κι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με παραπολιτικά σχόλια να αναφέρουν ότι μεταξύ των δυο υπάρχει συμφωνία να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Να αναφέρουμε κι αυτό: Όσοι γνωρίζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Έφης Αχτσιόγλου, ισχυρίζονται ότι έχει ισχυρά ελλείμματα αναφορικά με το οικονομικό περιβάλλον, ενώ τη χαρακτηρίζουν σκληρή Αριστερή που αυτοπροστατεύεται από υπερβολική έκθεση. Ενώ της προσάπτουν ότι είναι «αγοραφοβική»!

Το βέβαιο είναι ότι στην Κουμουνδούρου βάζουν και πάλι το κάρο μπροστά από το άλογο. Πάνε σε εκλογή προέδρου χωρίς να έχουν λύσει το παραμικρό. Υποψήφιοι πρόεδροι δε, ένα σωρό. Σε σημείο που κάποιοι να αναρωτούνται μεταξύ σοβαρού κι αστείου γιατί δεν βάζουν ομόφωνα πρόεδρο τον Μπισμπίκη…

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου