Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Αυθυποβολές, καλάμια, μπαϊράκια & Αχτσιόγλου


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι σαφές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κάτι παρεμφερές με του Κουτρούλη το γάμο. Σάτιρα μα και φάρσα. Όλοι ή σχεδόν όλοι, εναντίον όλων ή σχεδόν όλων. Μόλις χθες η πρώην βουλευτής στην Α΄ Πειραιά, Γεωργία Γεννιά, «έκραξε» τους συντρόφους της, ισχυριζόμενη ότι « ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί  ούτε την ήττα του»! Συνέστησε μάλιστα να αναζητηθεί «λίγη αξιοπρέπεια», «λίγη σοβαρότητα» και … ξεκαβαλίκεμα του καλαμιού!

Στην Κουμουνδούρου ήταν τόσο σίγουροι ότι θα… ξεσκίσουν τον Κούλη, ώστε τους έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι. Κι όταν παραμέρισε ο ενοποιητικός τους παράγων, ο Τσίπρας, άρχισε το ξεσάλωμα. Αν κάποιοι δεν διέθεταν στοιχειώδη χαρακτηριστικά δειλίας, ίσως να μην υπήρχε βουλευτής ή στέλεχος της Κουμουνδούρου, που να μην

εκδήλωνε ενδιαφέρον να γίνει… αρχηγός. Η αμετροέπεια δίνει και παίρνει. Και τα πισώπλατα μαχαιρώματα το ίδιο.

Βγήκε προχθές ο Σπίρτζης κι είπε φωναχτά ότι στο οικονομικό επιτελείο του κόμματος, υπήρχε κενό, αφού δεν κατανόησε και δεν γνώριζε για να τους ενημερώσει, ότι η  «η αγορά είχε πάρει μια μεγάλη ανάσα», από αυτά που έδινε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι επιτέθηκε σε Αχτσιόγλου, Χαρίτση και Τσακαλώτο! Δηλαδή τρεις εκ των φερόμενων υποψηφίων αρχηγών! Όμως, αυτό συνέβη αφότου είχε … παραμερίσει ο Τσίπρας. Πριν από αυτό, ο ίδιος άνθρωπος, ο Σπίρτζης, πρότεινε τους συγκεκριμένους να αναλάβουν … αντιπρόεδροι του … παραμένοντος προέδρου Τσίπρα! Πότε είχε δίκιο; Τώρα που τους κατηγόρησε για άγνοια ή τότε που τους ήθελε όλους αντιπροέδρους; Τρικυμία! Και σκοπιμότητες!

Βγήκε κι ο Βίτσας κι είπε ότι… δεν είχαν πάρει χαμπάρι αναφορικά με το γινόταν στην κοινωνία. Κανένας όμως δεν του είπε, ότι αφού δεν πήραν χαμπάρι, δεν κάνουν για πολιτικοί και κάλλιστα θα μπορούσαν να ασχοληθούν με άλλο άθλημα.

Βγήκε κι η Γεροβασίλη κι άδειασε τον Τσίπρα, αρνούμενη την πρότασή του να γίνει

προσωρινή «αντ’ αυτού» και πρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος! Θα έχει τους λόγους της. Ο δε παμψηφεί καταδικασμένος Νίκος Παππάς, αφήνει κι αυτός ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία, επιβεβαιώνοντας τη Γενιά!

ΣΥΡΙΖΑ εκτός τόπου και χρόνου. Όπως το σύνολο της Αριστεράς, οιασδήποτε έκφανσης. Χαρακτήριζαν … Ακροδεξιό τον Μητσοτάκη, γέμιζαν την Ελλάδα με το χυδαίο « … μαμιέσαι», μιλούσαν για πείνα του λαού, την ώρα που αυτός γέμιζε τις εθνικές οδούς, τα πλοία και τα αεροπλάνα, ακόμη και στην παραμικρή ευκαιρία απόδρασης από τα αστικά κέντρα.

ΣΥΡΙΖΑ του παραμυθιού. Ζούσαν και ζουν σε μια διαρκή αυθυποβολή!  Πίστευαν ότι αν άκουγαν την Αχτσιόγλου ή τον Τσακαλώτο θα μαθαίνουν τι τους γίνεται. Άκουγαν Αχτσιόγλου κι όχι τις αναφορές των διεθνών οργανισμών για την Ελλάδα, ούτε τη Eurostat που κατέγραφε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της Ευρωζώνης για τη χώρα, σε επίπεδο μέσου όρου. Νόμιζαν ότι είναι… καπιταλιστικά παιγνίδια. Χαρακτήριζαν στημένους τους δημοσκόπους που κατέγραφαν εικόνες, ως κι είχαν καμιά πρεμούρα αυτοί, για να στηρίζουν τον Μητσοτάκη και να αδειάζουν τον Τσίπρα.

Είναι και το άλλο. Σήμερα θέλουν να γίνουν αρχηγοί οι … επαναστάτες που ήταν υποτελείς της τρόικας. Τσακαλώτος, Χαρίτσης και Αχτσιόγλου! Οι άνθρωποι που έκαναν κολοτούμπες και ήταν πειθήνια όργανα του Τόμσεν, της Μέρκελ και του Σόιμπλε.  Λένε ότι έπρεπε να το κάνουν για την πατρίδα. Μα αν έπρεπε να κάνουν έτσι και συμφωνούσαν σε  όσα ζητούσε η τρόικα, γιατί πριν σήκωναν τη γροθιά κι έκαναν άλλα;

Πάντως, όσοι γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι στο τέλος όλοι θα παραιτηθούν υπέρ της Αχτσιόγλου. Κι η ίδια άλλωστε παίζει μπάλα σε δυο ταμπλό! Τόσο στο γήπεδο των προεδρικών του Τσίπρα, όσο και στο γήπεδο των «53» Αριστερών.

Πάντως, δεν είναι γνωστό αν η νεοκομμουνίστρια Αχτσιόγλου θα σηκώσει τη γροθιά και θα ξαναφωνάξει αυτό που φώναζε την περίοδο των μνημονίων κι έμοιαζε με το σύνθημα του ΚΚΕ: Ότι δηλαδή,  «το δίκιο το φτιάχνουν οι λαοί και όχι οι τεχνοκράτες»! Μετά, η ίδια φόρεσε ταγέρ και γόβες και το έπαιξε η ίδια τεχνοκράτισσα…

Ούτε είναι γνωστό αν ξαναθυμηθεί τη φράση που εσαεί θα τη συνοδεύει και θα καθορίζει την πορεία της: Ότι, δηλαδή, «η κανονικότητα δεν ήταν ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά»! Δηλαδή, στάχτη και μπούρμπερη όλα!

Δεν είναι καν γνωστό τι θα κάνει με τα εργασιακά δικαιώματα που συνεθλίβασαν επί υπουργίας της, χωρίς να φέρει την παραμικρή αντίσταση στην τρόικα. Ούτε αν θα παραμείνει εσαεί ευλύγιστη σε απόψεις και θέσεις, όπως επί κυβέρνησης Τσίπρα/Καμμένου.

Το βέβαιο είναι ότι τώρα έχουν σειρά τα μεγάλα λόγια για τη στήριξη της κοινωνίας. Αυτής της κοινωνίας που η ίδια δεν είχε καταλάβει πόσο είχε στηρίξει οικονομικά ο Μητσοτάκης και σήμερα της τα … χώνουν τα συντρόφια της.

Πού να καταλάβουν και  τι είπε η φέρελπις αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη της χώρας; Ότι, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν … περιμένουμε  την ανάπτυξη για να αυξηθούν οι μισθοί, αλλά με την αύξηση των μισθών έρχεται η ανάπτυξη

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου