Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Μηταράκης ως αλογομούρης …dirty Harry


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν είναι γνωστό αν υπάρχει Έλληνας που να γνωρίζει για ποιον λόγο πρέπει να είναι υπουργός ο Νότης Μηταράκης. Δενείναι γνωστό αν υπάρχουν  πολλοί που θα μπορούσαν να του αποδώσουν εύσημα για οτιδήποτε στην πολιτική διαδρομή του.

Αρκεί άραγε, ότι εκλέγεται στην ακριτική Χίο, για να είναι υπουργός; Είναι τόσο αναγκαίες οι πολιτικές ισορροπίες;  Μα αν είναι έτσι και χρειάζεται οπωσδήποτε αξίωμα για να προσφέρει, ας τον βάλουν στο λιμάνι της Χίου ή του Πειραιά να πουλάει  μαστίχα ή γλυκά κουταλιού του Σαραντή ή του Κοράκη ή και τα περίφημα …μασουράκια του Αυγουστάκη!

Δεν έχει καν ζεστάνει την καρέκλα του, στο Προστασίας του Πολίτη, αλλά κατάφερε να γίνει θέαμα

και κυρίως να συγκεντρώσει τη χλεύη του διαδικτύου και κυρίως την αποδοκιμασία του πρωθυπουργού.

Βγήκε λοιπόν και κατέθεσε  αυτή την υπέροχη ιδέα για τη δημιουργία έφιππου αστυνομικού τμήματος.  Βλέπετε οι προηγούμενοι στο ΠΡΟΠΟ, ήταν ανεπαρκείς και δεν μπορούσαν να το σκεφτούν. Όλοι περίμεναν να πάει στο κτίριο της Κατεχάκη ο Μηταράκης για να κατεβάσει η μεγαλοφυής πολιτική γκλάβα του ιδέες και να τους βάλει τα γυαλιά… Κατέθεσε λοιπόν την ιδέα του, αλλά όχι στον πρωθυπουργό, ούτε στο υπουργικό συμβούλιο. Σε μια τηλεοπτική εκπομπή!

Σκέφτηκε ότι ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα, θα είναι ότι πρέπει για τον αθηναϊκό λαό, προκειμένου να ζει καθημερινά μεγαλοπρεπείς στιγμές Μπάκιγχαμ! Συνοδεία, μάλιστα, κνιτών ή νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ! Με μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Δεν σκέφτηκε όμως ότι μπορεί να προγκήξουν τα ζωντανά και να μπουκάρουν στο lobby της «Μεγάλης Βρετάνιας», που πίνει τον καφέ του ο Ρώσος πρέσβης, να θυμώσει ο Βελόπουλος και να μας πάρει ο διάβολος… Δεν το θέλει ούτε ο Θεός, ούτε ο Μητσοτάκης.

Εξ ου και το μεγαλοφυές σχέδιο αυτού του μέγιστου πολιτικού εγκεφάλου, κόπηκε με μαχαίρι κι ένα μητσοτακικό μουτζοχάστουκο! Πάλι καλά. Αν ζούσε ο Καραμανλής θα γέμιζε η ατμόσφαιρα γαλλοσερρέικα, που θα ντρεπόταν ο Μελανσόν, η Λεπέν κι ο Μακρόν μαζί, για τη γλώσσα τους!

Λένε ότι μόλις έσκασε το μουτζοχάστουκο, ο Μηταράκης πέρασε ένα σοκ! Άρχισε να τραγουδά το άσμα του συντοπίτη του Παντελή Θαλασσινού:  «Πανάθεμά σε, δε με λυπάσαι, που καίγομαι και λιώνω»… Μα ο Μητσοτάκης ήταν στο Βίλνιους και δεν τον άκουσε.

Προς στιγμή, στα δημοσιογραφικά γραφεία επικράτησε πανικός! Λες να παραιτηθεί ο Μηταράκης, εξ αιτίας του αδειάσματος που του επιφύλαξαν ο πρωθυπουργός κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και χαθεί η μπάλα;  Βλέπετε πολλοί ήταν εκείνοι που σκέφτηκαν εποχές που το φιλότιμο ήταν υπαρκτή έννοια και ριζωμένη βαθειά στους περισσότερους. Σκέφτηκαν, επίσης, ότι ένας πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του και έχει αδειαστεί τόσο απροκάλυπτα, δεν μπορεί να νομίζει ότι ψιχαλίζει. Ούτε θα έμενε στη θέση του όταν του λένε ότι αμολάει μακακίες. Πρέπει να παραιτηθεί!

Μα ευτυχώς, ο Νότης Μηταράκης δεν το σκέφτηκε καν. Το φιλότιμό του έγινε σαν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς! Εξαϋλωμένο, ανύπαρκτο!

Άρα, η κοινωνία έχει μπροστά της ημέρες Δελφινάριου. Ειδικά όπου εμφανίζεται ο Νότης κι η μαρίδα θα άδει … «Μηταράκη – Μηταράκη ξεκαβάλα τ’ αλογάκι»…

Η ουσία είναι ότι η ύπαρξή του στο ΠΡΟΠΟ αποτελεί …φονική σύμπτωση! Κάτι ως … dirty Harry και Ηρακλή Πουαρό μαζί, που θ’ αφήσει εποχή, όπως γράφηκε.

Τώρα αν έχει βάλει πλώρη να γίνει ευρωβουλευτής, όπως λένε στην Απλωταριά,

και ν’ αφήσει στο πόδι του την Καλλιόπη, να κάνει κουμάντο με τον δήμαρχο στο νησί, θα λυπηθεί το σύμπαν που θα χάσουμε τις παραστάσεις, που θα μεταφερθούν στις Βρυξέλλες …Μα δεν προβλέπεται… Όσο κι αν έχει σχεδιαστεί στη Χίο…

Πάντως αφού δεν παραιτήθηκε, ας έχουν το νου τους εκεί στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι τώρα που του αρνήθηκαν τα άλογα, μπορεί να επανέλθει με πόνυ…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου