Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Π. Παππάς, σταλινισμός ΣΥΡΙΖΑ & μια ακατανόητη απόφαση Μητσοτάκη


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Η ιστορία γνωστή: Δημοσίως και μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής του Skai, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σπουδαίος (όπως ισχυρίζονται όσοι γνωρίζουν ) γιατρός Πέτρος Παππάς, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του περιβόητου άρθρου 16 και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  πρέπει να προσέλθει στο διάλογο.

Ο βουλευτής συγκέντρωσε επάνω του τα φώτα της «ράμπας», έγινε κεντρικός ήρωας στην πολιτική αρθογραφία κι ανάλυση και γενικά εκθειάστηκε από τα ΜΜΕ.

Το γεγονός αυτό εν συνόλω, φαίνεται ότι δεν άρεσε στην Κουμουνδούρου. Στήθηκαν πηγαδάκια εδώ κι εκεί και σε όλα «έσταξε αίμα» από τον φραστικό αποκεφαλισμό του Πέτρου Παππά. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, του ζήτησε να ανακαλέσει. Ταυτοχρόνως, στο

περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε έντονα το ενδεχόμενο να υποστεί κυρώσεις. Κάτι που δεν συνέβη, αφού ανατέθηκε στον … πρόεδρο Φάμελλο, να «μιλήσει» μαζί του και να τον συνετίσει πάραυτα.

Καταλαβαίνετε; Έναν κανονικό βουλευτή έχουν στις τάξεις τους, που αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στη ζωή και του ζητούν…. να ανακαλέσει τη γνώμη του. Του ζητούν να κάνει δήλωση μετανοίας, να αλλάξει γνώμη,  να «φτύσει» τον εαυτό του!  Σταλινισμός!!!

Κι αν ο Πέτρος Παππάς πει στον «ιδεολογικοτοξικό» Φάμελλο, ότι «εγώ νούμερο δεν γίνομαι», τι θα γίνει; Θα τον διαγράψουν; Γιατί; Επειδή εκφράζει μια άποψη κυρίαρχη σε όλη την υφήλιο; Τι θα κάνουν; Θα τον ταπεινώνουν καθημερινά μέχρι να φύγει μόνος του;

Μιλάμε για αστειότητες. Που καταδεικνύουν και πάλι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά ριζωμένος ο σταλινισμός και δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να πορεύεται σε δρόμους πολιτικού φιλελευθερισμού.

Πάμε παρακάτω, σε άλλο θέμα, που άπτεται του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ομολογώ ότι δεν μπορώ να κατανοήσω την σκοπιμότητα επαναφοράς στο κόμμα του, δυο ανθρώπων που είχαν προκαλέσει βάναυσα την κοινή γνώμη κι ο ίδιος είχε διαγράψει.

Καμπόσος και Δούκας! Ο ένας στα όρια της ψεκασμένης ακροδεξιάς κι ο άλλος σε ένα δικό του παράλληλο σύμπαν.

Ας θυμηθούμε:

Ο Δούκας, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους κι άλλους παράγοντες, επαιρόταν ότι ο ίδιος ως υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή πήγαινε στην Ηλεία την περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών, με βαλίτσες λεφτά… Κι έτσι η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές!

Επειδή την ανοησία ή και την αμετροέπεια ουδείς εκτίμησε, ο Μητσοτάκης τον έστειλε σπίτι του κι ας ήταν δήμαρχος  στη Σπάρτη, εκλεγμένος με τη σημαία της ΝΔ. Μάλιστα, για χάρη του Δούκα «φαγώθηκε» ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, επειδή δεν είχε αντιδράσει σε όσα άκουγε στην περιβόητη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών.

Ο Καμπόσος ήταν, είναι πιο σύνθετη περίπτωση. Είναι ο άνθρωπος που το πανελλήνιο τον έμαθε όταν ισχυρίστηκε ότι οι δημότες του Άργους είναι… κατευθείαν απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Προφανώς εκείνοι για να τον ευχαριστήσουν για την τιμή που τους έκανε, τον εκλέγουν έκτοτε δήμαρχο. Νομίζω τρεις θητείες.

Το 2018 λοιπόν, ακροδεξιά απορρίμματα ξυλοκόπησαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, σε μια εκδήλωση για τον ποντιακό ελληνισμό. Ο Καμπόσος τότε, αντί να καταδικάσει το γεγονός και τη βία απέναντι στον συνάδελφό του, άνοιξε το στόμα του κι εκτόξευσε μαργαριτάρια:  «Αυτή είναι η μοίρα των προδοτών», ανέφερε. «Όχι μόνο προδότης αλλά και αρεστός των Εβραίων»! 

Λόγος ακροδεξιός, ρατσιστικός, ποταπός, ίσως και βαθιά ψεκασμένος. Λόγος που δεν έχει θέση σε ευνομούμενες κοινωνίες, όπως δεν έχουν θέση στο μεγαλύτερο Κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης.

Ο Μητσοτάκης, αντέδρασε ταχύτατα τότε και έστειλε τον Καμπόσο σπίτι του να «κυνηγάει… Εβραίους» σε θεωρίες συνωμοσίας. Το ότι οι Αργίτες τον υπερψήφισαν αργότερα, δικό τους θέμα, όχι του Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Πριν από λίγες ημέρες, χωρίς κανένας να κατανοεί τους λόγους, ο Μητσοτάκης ανακάλεσε τις διαγραφές! Ο Καμπόσος κι ο Δούκας, αποτελούν και πάλι μέλη της ραχοκοκαλιάς της ΝΔ.

Για ποιον λόγο; Για ποιον λόγο να ανοίξει η ΝΔ την πόρτα της μισαλλοδοξίας; Ανακάλεσε ο Καμπόσος κάτι από όσα είχε πει και διεγράφη; Ζήτησε συγγνώμη; Αμ ο Δούκας; Ζήτησε συγγνώμη που κοκορευόταν ότι μοίραζε λεφτά για να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές;

Τονίζω και πάλι φωναχτά: Ακατανόητη ενέργεια Μητσοτάκη. Η οποία σε πρώτη φάση έχει ενοχλήσει σφόδρα τους φιλελεύθερους Κεντρώους και λοιπούς ιδεολόγους του εκσυγχρονιστικού Κέντρου. Δηλαδή, εκείνους χάριν στους οποίους εξελέγη δις πρωθυπουργός και περιβάλλεται με απεριόριστη εμπιστοσύνη.

Φάουλ στα όρια …διαιτητικής επίπληξης…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου