Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Στο Καλντερίμι (Νο 51)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια του grpost@ Το πόσο μπουρδέλο είναι το ελληνικό Κράτος το γνωρίζει κι ένα…έμβρυο…
Αλλά μέχρι εκεί;
Μαθαίνω ότι οι καταδικασμένοι Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και Άκης Τσοχατζόπουλος, εξακολουθούν να εισπράττουν κανονικά τις «χρυσές» συντάξεις τους…!
Μπουρδέλο!
Μπουρδέλο!
Μπουρδέλο!

@ Καταδικασμένοι που ζημίωσαν το δημόσιο, λαμβάνουν συντάξεις επειδή, λέει, η υπόθεσή τους δεν έχει τελεσιδικήσει….
Κανένας από το πολιτικό προσωπικό δεν έχει επιχειρήσει μια τροποποίηση του προκλητικού νόμου.
Μια τροποποίηση που θα λέει ότι η σύνταξη θα διακόπτεται όταν υπάρξει πρωτοβάθμια καταδίκη και θα επιστρέφεται αναδρομικά αν υπάρξει αθώωση.

@ Κόρακας κοράκου κλπ κλπ κλπ κλπ

@ Μαθαίνω, λοιπόν, ότι οι δυο φυλακισμένοι εισπράττουν απίστευτα ποσά, από τρεις συντάξεις ο καθένας!
Ο Παπαγεωργόπουλος λαμβάνει τρεις συντάξεις μηνιαίως (βουλευτική, επικουρική και ΕΤΑΑ ως γιατρός), συνολικού ποσού 6.384 ευρώ!
Ο Τσοχατζόπουλος λαμβάνει τρεις συντάξεις (βουλευτική, επικουρική και ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ ως μηχανικός), συνολικού ποσού (μικτά) 7 χιλιάδων ευρώ!
Είπατε τίποτα;

@ Πάμε παρακάτω.
Θα μάθατε, φαντάζομαι, για τα δημοσιεύματα Αμερικανικών εφημερίδων για την ζήτηση που παρουσιάζουν τα ελληνικά ομόλογα, με κορωνίδες αυτά των Financial Times και του Bloomberg, αλλά και κορυφαίων επενδυτικών οίκων.
Θα έχετε μάθει ότι η χώρα μας ετοιμάζεται να πωλήσει πενταετή γραμμάτια το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Όπως θα έχετε κατανοήσει –οι πιο υποψιασμένοι ή γνώστες των πραγμάτων- ότι οι Γερμανοί αντιδρούν, με δεδομένο ότι το ελληνικό χρέος είναι μη διαχειρίσιμο και βρίσκεται κατά τα 4/5 του στα χέρια άλλων κρατών και του ESM.

@ Δεν μπορώ να το τεκμηριώσω, αλλά έχω την υποψία ότι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχουν αλλάξει πολλά πράγματα αναφορικά με την αντιμετώπιση της Ελλάδας.
Κι όχι μόνο στο ζήτημα της διαμάχης ΔΝΤ κι Ευρώπης.
Νομίζω ότι πολλά κρίνονται το αμέσως προσεχές διάστημα.
Νομίζω ότι αν η Ελλάδα ξεπεράσει τους σκοπέλους του προσεχούς διαστήματος και το άρρωστο εσωτερικό πολιτικό σύστημα και καταφέρει να βγει στις αγορές, θα βρει συμπαραστάτες τους πέραν του Ατλαντικού.

@ Όμως το μέγιστο κατά την ταπεινή μου άποψη ερώτημα, είναι αν πρέπει να μείνουμε εντός της «προστασίας» των χαμηλών επιτοκίων του Μνημονίου ή να απεξαρτηθούμε απ’ αυτό και να κολυμπήσουμε στα βαθειά κι άγνωστα νερά των κατά πολύ ακριβότερων επιτοκών δανεισμού των αγορών…

@ Πάντως, ανεξαρτήτως όλων, καλά πληροφορημένες πηγές από τις ΗΠΑ αλλά και από την καρδιά της Ευρώπης, ισχυρίζονται ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός από  ενδεχόμενο «ατύχημα» στην Ελλάδα.
Όπως,  μια ενδεχόμενη πολιτική αναταραχή, που μπορεί να εκτροχιάσει πιθανές εξελίξεις και τα φώτα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

@ Πάμε παρακάτω.
Καλά, ο Τσίπρας δεν πήγε στις τελετές ανάληψης από την χώρα της προεδρίας της Ε.Ε. επειδή κάνει «επανάσταση».
Ο Κουβέλης δεν πήγε επειδή έδινε συνέντευξη σε κάποιο…διαδικτυακό ραδιόφωνο!
Ο πρόεδρος Πάνος επειδή είχε ραντεβού στην Αγγλία…
Ο Καραμανλής, όμως, γιατί δεν πήγε;

@ Η απουσία του Καραμανλή, «θάφτηκε» δεόντως από τα ΜΜΕ, αλλά ίσως θα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα σχολιασμών.
Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο απουσίαζε –άλλωστε οι φίλοι του με θεωρούν «οχτρό» και δεν μου μιλάνε πια- αλλά πιστεύω ότι, όσο ήταν ατόπημα η απουσία Τσίπρα, άλλο τόσο ήταν και του Καραμανλή…

@ Δεν θέλω να κάνω εκτιμήσεις που θα βασίζονται σε εικασίες κι έτσι δεν λέω κουβέντα για τους λόγους απουσίας του.
Μια φίλη μου είπε ότι ίσως να μη του αρέσει η Μαρία Φαραντούρη…

@ Απών ήταν κι ο Γιώργος Παπανδρέου ή ΓΑΠ ή Παπαχρέου!
Παρ’ ότι δεν ήταν σε κάποιο από τα γνωστά ταξίδια του στα οποία μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του τεράστιου πολιτικού εγκεφάλου του σε φοιτητές απ’ όλη την υφήλιο, ο πρώην πρωθυπουργός δεν πήγε στην εκδήλωση.
Ποιος ξέρει για ποιον λόγο;
Ίσως νόμιζε ότι θα ήταν ο Σαρκοζί και θα τον ξανάρχιζε στα γαλλικά.
Ίσως, πάλι, να ήθελε να πάει με κανό και δεν του το επέτρεψαν…
Ποιος ξέρει;
Άβυσσος το μυαλό του Γιώργου.

@ Το ποιο;

@ Και μια που προηγουμένως αναφέρθηκα στον Καραμανλή, να σας πω ότι ο νέος  γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ήταν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού.
Μου λένε ότι ήταν και μέλος της ΔΑΠ, αλλά κανένας από την φοιτητική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας μου το επιβεβαιώνει.
Ίσως αυτό να διακινείται απ’ όσους είχαν αντίθετη άποψη για την αναρρίχησή του στην γραμματεία….

@ Ο λόρδος Βύρων έκανε την μεγάλη κίνηση…
Συνάντησε τον μέγιστο πολιτικό και οικονομικό εγκέφαλο Δημήτρη Καζάκη, του λαϊκοπρόβλητου ΕΠΑΜ, για να τον πάρει μαζί του στην σκληροπυρηνική Δεξιά «Ελιά» που οραματίζεται…
Προς τα παρόν αυτή δεν ανθίζει.
Ούτε ο πρόεδρος Πάνος, ούτε ο πρόεδρος Νίκος, ούτε ο πρόεδρος Ζώης συμφωνούν…

@ Μου λένε ότι, οσονούπω, ο Ψινάκης είναι έτοιμος ν’ ανακοινώσει συνδυασμό για την Αθήνα…λέγοντας «όχι» στις προτάσεις φίλων του να είναι υποψήφιος στον Μαραθώνα.
Μου λένε, ακόμη, ότι θα είναι μαζί του –με την καλή έννοια- διάφοροι και διάφορες μοντέλες, τραγουδιστές, σταρλετίτσες αλλά και …φρέσκα πρόσωπα…
Τα έχει ανάγκη ο Ηλίας….

@ Αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαλθεί να τρελάνουν την κοινωνία.
Έναν ανοιχτόμυαλο βουλευτή διέθεταν, τον Τατσόπουλο και τον έδιωξαν.
Και τι είπε ο Πέτρος;
Αυτό που λέει όλη η κοινωνία.
Ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια τα μέλη της 17Ν….
Εκτός, αν άλλος Μηλιός ήταν αυτός που είχε πάει μάρτυρας υπεράσπισης του Γιωτόπουλου.
Εκτός αν άλλος Λάμπρου ήταν αυτός που είχε πάει μάρτυρας υπεράσπισης του Σερίφη.
Εκτός αν άλλος Μπελαντής, από τον Μπελαντή της Πολιτικής Γραμαμτείας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός που δηλώνει ότι οι φυλακισμένοι δολοφόνοι –τρομοκράτες είναι… «πολιτικοί κρατούμενοι»….

@ Εκτός αν άλλος Σκουρλέτης από τον γνωστό, είναι αυτός που δηλώνει ότι «υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο» στις πράξεις των τρομοκρατών κι έτσι τους παρέχει άλλοθι και ηθική νομιμοποίηση.
Εκτός αν άλλος Γιαννόπουλος, από τον Γιαννόπουλο της «ΡΟΖΑ», ήταν αυτός που έτρεξε να υπερασπιστεί τον Κουρφοντίνα χαρακτηρίζοντας τον «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα»….

@ Εκτός αν άλλος Χριστόφορος Παπαδόπουλος, από τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκείνος που υπερασπίστηκε τον εκ των δολοφόνων του Μπακογιάννη, Ηρακλή Κωστάρη.
Εκτός αν άλλη Μάνια Μπαρσέφσκι, από την γνωστή Μάνια της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκείνη που επιτέθηκε στους δικαστές επειδή καταδίκασαν τα μέλη της 17Ν κι έκανε λόγο για «δίκη φρονημάτων»….
Εκτός αν άλλος Δρίτσας είναι αυτός που δήλωνε ότι οι τρομοκράτες «δεν είναι δολοφόνοι του κοινού ποινικού δικαίου» κι ότι «η δράση τους ήταν πολιτική», από τον γνωστό Πειραιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

@ Πόσα θέλουν να μας τρελάνουν;
Όλους αυτούς κι αρκετούς άλλους, δεν τους κατονόμασε ο Τατσόπουλος, αλλά είπε το αυτονόητο…
Κι ο Διαμαντόπουλος τον είπε μαλάκα και προβοκάτορα….
Οι δε άλλοι, ζήτησαν την κεφαλή του επί πίνακι…

@ Τώρα του ζητούν αν τους δώσει πίσω την έδρα, επικαλούμενοι και ηθικούς λόγους.
Ηθικούς λόγους που δεν επικαλέστηκαν όταν ο νυν βουλευτής τους Μιχελογιαννάκης πήρε την έδρα από την ΔΗΜΑΡ και την πήγε σ’ εκείνους.
Ούτε τους επικαλέστηκαν για τη μεγάλη Θεοδώρα Τζάκρη και άλλους που με άλλα κόμματα εξελέγησαν και για αλλού τράβηξαν….

@ Να σας πω και μια πολιτική εκτίμηση.
Δεδομένου ότι τον Τατσόπουλο τον είχε πάρει στον ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, υπέστη προσωπική ήττα από τις φωνές των ακραίων συνιστωσών του…
Για μια ακόμη φορά φόρεσε τον μανδύα του Τσίπρα Εσωτερικού!

@ Αυτός ο Διαμαντόπουλος, μου φαίνεται ότι είναι ο…Ψωμιάδης του ΣΥΡΙΖΑ….

@ Να «σπάσει» τον πάγο που υπήρχε μεταξύ τους επιχείρησε ο πρόεδρος Αλέξης, με τηλέφωνο στον μπάρμπα Φώτη.
Τον πήρε των Φώτων να του ευχηθεί χρόνια πολλά.
Είχαν να μιλήσουν προσωπικά, από τότε που ο Κουβέλης έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Λέγεται ότι τα είπαν σε ιδιαιτέρως «θερμό» κλίμα.

@ Ο κύριος καθηγητής, γνωστός και ως «είμαι το ΠαΣοΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», στα διαλείμματα των περιπετειών που έχει για το γνωστό θέμα του μη δηλωθέντος εκατομμυρίου, σκέφτεται να στήσει λαϊκά, λέει, λαϊκά δικαστήρια για τους μνημονιακούς…..
«Μνημονιοδοκεία», τα αποκαλεί!
Και πετάει στα όνειρα των ουτοπιών του!

@ Πάμε, τώρα, σ’ ένα θέμα που θεωρώ ιδιαιτέρως σοβαρό.
Αφορά τις περίφημες δηλώσεις που έκανε ο πρώην συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, με αφορμή την απόδραση του δολοφόνου.

@ Κατ’ αρχάς λέω πρώην συνήγορος, επειδή αυτή τη στιγμή ο Χριστόδουλος έχει καταδικαστεί κι άρα δεν είναι συνήγορός του.
Αυτό, όμως είναι ήσσονος σημασίας, μπροστά σε όσα είπε ο δικηγόρος που έχει στασίδι στα τηλεοπτικά παράθυρα κι έχει επανειλημμένως υπερασπιστεί πρωταγωνιστές της τρομοκρατίας.
Πριν μπω στην ουσία όσων θέλω να πω, να θυμίσω ότι Φρ.Ραγκούσης ήταν πρόεδρος στην εταιρεία «Θεσσαλική», που ήταν από τις πρώτες που βάρεσαν «κανόνι» στο χρηματιστήριο.

@ Να θυμίσω ακόμη ότι το όνομά του υπήρχε στην λίστα Λαγκάρντ κι ότι ο ίδιος είχε τονίσει ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε ανοιχτεί από το 1987 στην UBS, προκειμένου να πληρωθούν νοσήλια για  επέμβαση συγγενικού του προσώπου στην Γερμανία.
Να θυμίσω, τέλος, ότι είναι ο άνθρωπος που επιτέθηκε φραστικά στους φρουρούς των φυλακών Τρικάλων, επειδή πυροβόλησαν το ελικόπτερο που ετοιμαζόταν να αποδράσει ο βαρυποινίτης και πελάτης του Παναγιώτης Βλαστός….

@ Όταν, λοιπόν, απέδρασε ο Ξηρός, βγήκε αυτόκλητα ο Φραγκίσκος Ραγκούσης και τον δικαιολόγησε, ισχυριζόμενος ότι η απόφασή του ήταν «πολιτική, συνεπής προς το επαναστατικό προφίλ και την αγάπη του για την ελευθερία»….

@ Ο σάλος που δημιουργήθηκε και τα πικρόχολα σχόλια που ακολούθησαν ήταν η αναπόφευκτη συνέπεια των λόγων του.
Ώστε έτσι κύριε συνήγορε;
«Αγάπη για την ελευθερία» ο καταδικασμένος δολοφόνος;
Κι η αγάπη για ζωή εκείνων που έστειλε στο χώμα;
Το αιώνιο μαύρο στην ψυχή της μάνας του Θάνου Αξαρλιάν στα οποία την καταδίκασε η πράξη του;
Η αιώνια πίκρα του πατέρα του αστυνομικού Βαρή, τον οποίο στυγνά δολοφόνησε με την ρουκέτα του;
Η αδίστακτη καταπάτηση του πλέον σημαντικού ανθρωπίνου αξιακού συστήματος για έναν άνθρωπο, που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής;
Ψιλά γράμματα, θα πείτε.
Όχι, όμως, για τον κύριο συνήγορο που φέρεται ως εκπρόσωπος Τύπου του τρομοκράτη – δολοφόνου…

@ Κι αυτό ας το σκεφτούν όλοι εκείνοι που του δίνουν λόγο στα τηλεπαράθυρα και προκαλείται τόσο η απλή και κοινή λογική, όσο και το περί δικαίου αίσθημα…

@ Την κοπάνησε ο Χριστόδουλος αλλά γύρισε η Ραχήλ…
Από την επίσκεψή της για τα Θεοφάνεια στο Πατριαρχείο…
Όπου όλα τα μάτια ήταν καρφωμένα στην πανέμορφη Louis Vuitton που κρατούσε στα χέρια της…

@ Θα κλάψουν μανούλες….
Θυμηθείτε το…
Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μόλις άρχισε.

@ Υπάρχουν διεφθαρμένοι τελωνειακοί που κάνουν τα στραβά μάτια στις υποθέσεις των δήθεν εξαγωγών τσιγάρων, τα οποία μετά διοχετεύονται λαθραία στην ελληνική αγορά;
Δεν το πιστεύω… Συκοφαντίες…

@ Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μια φήμη ότι ο Σαμαράς έχει δώσει κατευθύνσεις για λουκέτο στο κανάλι της Βουλής.
Νομίζουμε ότι έπρεπε να είχε γίνει ταυτοχρόνως με την ΕΡΤ.
Αλλά, ποτέ δεν είναι αργά….

@ Να σας πω και κάτι από την τηλεοπτική πιάτσα.
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος κι επί πολλά χρόνια άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου στον Skai, που εσχάτως απομακρύνθηκε, βρήκε στέγη παρά τω Κουρή…
Στο Κόντρα.
Ψιθυρίζεται εντόνως, μάλιστα, ότι μετά τις εξελίξεις με τον Κοντομηνά που όπως λένε πολλοί μπορεί να επηρεάσει τα σχέδια του ALPHA, ίσως ο «Κόντρα» να αποτελέσει την επόμενη στέγη του Νίκου Ευαγγελάτου….
Τι να σας πω;

@ Θα κλάψουνε μανούλες….
Θυμηθείτε το…
Κάποιες θα είναι και δημοσιογράφων…
Από το προηγούμενο «Καλντερίμι» σας το λέω….
Κι επιμένω.

@ Η αλεπουδίτσα που γνωρίζει τα συνταξιοδοτικά και τα επιδόματα στα χέρια του και τον βλέπουν μετά μανίας οι γεροντάρες, ξέρει κάτι για το Τ.Τ. και το πρώην αφεντικό του;

@ Ευγενική σιγανοπαπαδίτσα….

@ Θα κλάψουν μανούλες…σας λέω.
Και για κάποιους άλλους που έλεγαν ότι θ’ αναμορφώσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις…

@ Ακούγεται μετ’ επιτάσεως ότι σε λίγες ημέρες θα «σκάσει» κανονιά που θα αποκαλύψει εμπλοκή συνδικαλίστριας με δάνειο του Τ.Τ.
Όταν και θα γίνει γνωστό το συμπληρωματικό πόρισμα που συντάσσει η Τράπεζα της Ελλάδος κι η ανεξάρτητη αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος…
Εμπλοκή, μου λένε, θα υπάρξει και δάνειο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον Βαλκανικό χώρο.

@ Ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται….
Γίνεται αιφνιδιαστικά…

@ Πάμε, τώρα, να σας πω παρασκήνια από τον «πόλεμο» που εξυφαίνεται στην αγορά με φόντο την Forthnet.
Το παιγνίδι χοντραίνει.
Τόσο η Vodaffone, όσο κι η Wind, προσβλέπουν να γίνουν οι αδιαφιλονίκητοι δεύτεροι στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.
Η πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, άνοιξε για τα καλά τις ορέξεις τους, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι οι Άραβες θα έχουν τον πρώτο λόγο.

@ Στην αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου, η Vodafone, λέγεται ότι απέκτησε το 6,5% της Forthnet.
Λέγεται επιπλέον, ότι βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με τους Άραβες για να αποκτήσει το 44% που κατέχουν στη Forthnet.
Στοχεύουν στην απόκτηση-έλεγχο και την εν συνεχεία συγχώνευσή της με την Hellas On Line, την οποία ελέγχει.
Αν οι Άραβες πουλήσουν στην Vodafone, αυτή θα συγκεντρώσει ποσοστό 50,5% και θα καταστεί αδιαφιλονίκητος δεύτερος παίκτης στην ελληνική αγορά, μετά τον OTE Cosmote.

@ Μπορεί, όμως, η αγορά μετοχών της Forthnet να αποτελεί και επιχείρηση μπλοκαρίσματος της Wind.

@ Από την άλλη πλευρά η Wind λέγεται ότι ήδη ελέγχει το 33,5% της Forthnet, δηλαδή την καταστατική μειοψηφία, που είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την λήψη αποφάσεων.
Δηλαδή, στελέχη της εταιρείας, οικονομικά κλπ.
Παράγοντες της συγκεκριμένης αγοράς ισχυρίζονται ότι μπροστά της έχει τρία ενδεχόμενα.
Το πρώτο είναι να κινηθεί εκείνη για την αγορά του ποσοστού των Αράβων της Forthnet, να συγκεντρώσει συνολικό ποσοστό 77,5% και να γίνει εκείνη η αδιαφιλονίκητη δεύτερη της αγοράς.
Το δεύτερο είναι να επηρεάσει καταλυτικά τις εξελίξεις με το ποσοστό που κατέχει, δεδομένου ότι το καταστατικό της Forthnet αναφέρει ότι η γενική συνέλευση των μετόχων έχει ισχυρότατο λόγο.
Το τρίτο ενδεχόμενο είναι να πουλήσει εκείνη το 33,5% που κατέχει και το έχει αποκτήσει σε πολύ χαμηλότερες τιμές απ’ όσο η Vodafone.

@ Ποιος θα επικρατήσει;
Δεν ξέρω. Πάντως, είναι «πόλεμος» γιγάντων και μυαλού.
Στο τελευταίο, όσες κινήσεις έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η Wind, δείχνει να βρίσκεται λίγο πιο μπροστά.
Όταν, όμως, διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα και εμπλέκονται πολυεθνικοί κολοσσοί, το μυαλό μπορεί να βρεθεί –ανά πάσα στιγμή- στην άλλη πλευρά….
Παντοιοτρόπως….

@ Ο κύβος ερρίφθη.
Το ελληνικό Αλκατράζ δεν θα γίνει στο Μαλανδρίνο.
Δεν θα γίνει ούτε στα Τρίκαλα.
Και για να μη παίζουμε τον παπά σας λέω ότι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας που προανήγγειλε ο Αθανασίου θα γίνουν στον Δομοκό.
Άντε τώρα να βρίσκουν εκεί πεντάστερα κι εξάστερα ξενοδοχεία κάποιοι επιφανείς νομικοί, γνωστοί για την χλιδάτη ζωή τους…

@ Μην περιμένετε να σας πω πολλά για την νέα προφυλάκιση βουλευτών της Χρυσής.
Για την ακρίβεια δεν θα σας πω τίποτα.
Πλην του ότι τις τελευταίες τρεις –τέσσερις ημέρες, είχε απλωθεί βαθύ σκοτάδι επάνω από τα ανακριτικά γραφεία.
Δεν διέρρεε το παραμικρό.

@ Αντιθέτως στη σύλληψη του Φιλιππίδη στην Τουρκία, βοήθησε τα μέγιστα ο μεγάλος κοριός που είχε στήσει αυτιά μέχρι την Κωνσταντινούπολη, εντόπισε τον Άγγελο κι όλα πήραν τον δρόμο τους.
Για να ζήσει τώρα ο Φιλιππίδης, το δικό του εξπρές του Μεσονυχτίου.

@ Θα κλάψουν μανούλες….

@Αλλάζω κλίμα.  

@ Χάζευα το νέο tablet της Toshiba, το οποίο συνοδεύεται από τη φήμη ότι κάνει τα πάντα…Έβλεπα και τους τίτλους των δελτίων επικοινωνίας –διαφήμισής του.
«Το tablet που μόνο καφέ δεν σας φτιάχνει»….αναφέρουν.
Κι έτσι, θυμήθηκα το παλιό ανέκδοτο με το αφεντικό που παζάρευε μια αλωνιστική μηχανή και ρώτησε τον πωλητή αν η μηχανή κάνει πίπες…
Κι όταν εισέπραξε αρνητική απάντηση, δήλωσε ότι προτιμά να πάρει εργάτριες….

@ Αυτός ο παππούλης που μοίραζε τις μίζες στους στρατόκαυλους και δεν θυμάται τίποτα για πολιτικούς, όταν ήταν να δώσει τα μπικικίνια τραγουδούσε… «έλα στον παππού έλα στον παππού…σ’ αυτόν που τάχει όλα και μη κοιτάς αλλού»;

@ Κάτω τα χέρια από την Ελεονώρα….
Είναι φίλη μου και δη πολύ αγαπημένη….
Και Πειραιώτισσα….Βέρα και μάγκισσα αληθινή.
Στην ψυχούλα της!

@ Λίγο πριν κλείσουμε θα σας πω και κάτι που διαρρέεται τις τελευταίες ώρες, αναφορικά με τις μίζες των εξοπλιστικών.
Μέχρι τώρα, ουσιαστικά δεν έχουν ακουμπήσει τη Νέα Δημοκρατία…αφού όλα φαίνεται να σταματούν κάπου στα 2004 -2005, που είχαν άλλωστε τακτοποιηθεί και τα πακέτα και τα προγράμματα από τους παλαιότερους….

@ Λέγεται, ότι οι Γερμανοί εισαγγελείς που ερευνούν κι εκείνοι το θέμα, το φτάνουν μέχρι το 2009…
Κι οι μίζες έπεφταν σαν το χαλάζι μέσω εταιρειών –θυρίδων στη μεγάλη Βρετανία…
Για να δούμε τι θα δούμε και τι θ’ ακούσουμε ακόμη.

@ Θα σας πω και κάτι ακόμη για τον πρόεδρο Πάνο.
Μου λένε ότι έχει καταγραφεί μαρτυρία ανθρώπου που ισχυρίζεται ότι πληρωνόταν από εκείνον για το την βίλα της Ικαρίας που είναι «μπλεγμένη» με την ιστορία των επιδοτήσεων.
Για την οποία ο πρόεδρος Πάνος έχει δηλώσει ότι έγινε από την πεθερά του πριν γνωρίσει την σύζυγό του…

@ Δεν γράφω άλλο.
Πάω ποδηλατάδα με την αγάπη της ζωής μου. Την κόρη μου!

@ Σας φιλώ θερμά στην μούρη και σας ξαναθυμίζω να προσέχετε και ν’ αγαπάτε όσους σας σέβονται και σας αγαπούν.
Νέο «Καλντερίμι» την άλλη Κυριακή…

@ Κάτω τα χέρια από την Ελεονώρα μου….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου