Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ναρκομανείς του Κράτους βρικόλακα!

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Όσο αισιόδοξα κι αν θέλει κάποιος να συναντήσει τη νέα χρονιά, η σκληρή πραγματικότητα του ανερμάτιστου και αχανούς ελληνικού δημοσίου, δεν του το επιτρέπει.
Σημερινό παράδειγμα.
Την τελευταία ημέρα του χρόνου το τραπεζικό on line σύστημα «κτύπησε» κόκκινο και δεν μπορούσε να δεχθεί πληρωμές τελών κυκλοφορίας.
Δόθηκε, λοιπόν, παράταση δυο ημερών στους πολίτες της τελευταίας στιγμής, ούτως ώστε να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, χωρίς να καταβάλλουν πρόστιμα.
Κι ω του θαύματος, σήμερα το πρωί το taxis ήταν «νεκρό»!
Κανένας δεν μπορούσε να πληρώσει τίποτα.
Ταλαιπωρία, ουρές στις εφορίες, χαμός.
Κράτος σε απόλυτη διάλυση.
Το οποίο όλοι μας πληρώνουμε πλουσιοπάροχα με φόρους που καταβάλλονται με ιδρώτα και «αίμα».
Αυτό το Κράτος θέλουν να συντηρήσουν οι κυβερνώντες, αυτό το Κράτος υιοθετεί η αντιπολίτευση.
Γι αυτό το Κράτος διαλύθηκε ο ιδιωτικός τομέας του τόπου!
Για αυτό το Κράτος βλέπουμε συνεχώς να λαμβάνονται τα σπασμωδικά και καταστροφικά οικονομικά μέτρα, που δεν οδηγούν πουθενά.
Αυτό το Κράτος υφιστάμεθα όλοι, σαν τους ναρκομανείς που έχουν χάσει κάθε ίχνος με την πραγματικότητα.

Κι όμως!
Ακόμη κι ένας πρωτοετής των Οικονομικών –εκτός αν έχει καθηγητές σαν τον περιώνυμο Βαρουφάκη και λοιπούς αστέρες του θλιβερού κρατισμού- γνωρίζει ότι καμιά διέξοδος είναι ορατή, αν δεν μειωθεί αυτός ο βρικόλακας που πίνει το αίμα των Ελλήνων, αν δεν περιοριστούν και παραμείνουν σταθεροί οι φόροι για 6-8 χρόνια.
Αν δεν περικοπεί η γραφειοκρατία, αν δεν απελευθερωθούν οι αγορές, αν δεν αναλάβουν ιδιώτες τις υποχρεώσεις που δεν έχει καμιά δουλειά να ασκεί το Κράτος.

Το σημαντικότερο;
Αν οι Έλληνες δεν κατανοήσουν ότι ο θλιβερός κρατισμός είναι εκείνος που μας οδήγησε στα σημερινά δεινά κι αδιέξοδα, τότε δεν θα μπορέσουμε ποτέ να απαλλαγούμε απ’ αυτόν και ν’ ανασάνουμε.
Αν οι Έλληνες δεν κατανοήσουν ότι εκείνος που ευθύνεται για τα δεινά και τ’ αδιέξοδα, οφείλει να πληρώσει το μάρμαρο, τότε δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δούμε φως στην άκρη του τούνελ.
Αν οι Έλληνες δεν κατανοήσουν πως δεν μπορεί να τιμωρούνται οι ιδιώτες που δεν έχουν ευθύνη για τον τεράστιο δανεισμό συντήρησης του Κράτους -βρικόλακα, τότε η κατάσταση θα περιγράφεται στον αιώνα τον άπαντα με μαύρα χρώματα.
Αν οι Έλληνες δεν κατανοήσουν ότι τώρα που σταμάτησαν τα εύκολα δανεικά των αγορών για την συντήρηση του Κράτους –τέρατος, δεν μπορεί οι κυβερνώντες να καταφεύγουν σε υποχρεωτικό εσωτερικό δανεισμό (μέσω της υπέρμετρης φορολογίας) που διαλύει τη χώρα και την αστική της τάξη, τότε κυβερνώντες κι αντιπολιτευόμενοι θα τους λένε τα γνωστά παραμύθια της Χαλιμάς…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου