Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Στο Καλντερίμι (Νο 52)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια του grpost@ Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εμένα πολλά πράγματα τα τελευταία ένα δυο χρόνια μου φαίνονται διαφορετικά.
Περιπτώσεις που πριν παρέμεναν ατιμώρητες σε προκλητικό βαθμό κι είχαν καταστήσει την Ελλάδα «Κολομβία της Ευρώπης»….τώρα έχουν άλλη αντιμετώπιση.@ Ποιος φανταζόταν πριν ένα δυο χρόνια ότι ο Τσοχατζόπουλος κι η συμμορία του θα ήταν φυλακή;
Ποιος φανταζόταν ότι ο «ατσαλάκωτος» Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα ήταν καταδικασμένος σε ισόβια;
Ποιος φανταζόταν ότι ο Ψωμιάδης θα καθαιρείτο από το αξίωμά του και θα πήγαινε στην Τατιάνα Στεφανίδου να κλαίει και ως άλλος Νίκος Ξανθόπουλος να κατηγορεί την άδικη κοινωνία;
Ποιος φανταζόταν ότι τραπεζίτες θα οδηγούνταν με βαρύτατες κατηγορίες στη Δικαιοσύνη;
Ποιος φανταζόταν ότι ένα -δυο παιδαρέλια αστυνομικοί θα έκαναν το καθήκον τους χωρίς φόβο και θα οδηγούσαν τον Λιάπη με χειροπέδες για τα περαιτέρω;
@ Ποιος φανταζόταν ότι θα ερχόταν στιγμή που θα μπουζούριαζαν τον Λαυρεντιάδη και τον Ρέστη;
Ποιος φανταζόταν ότι μεγαλοκαναλάρχες θα αντιμετώπιζαν βαρύτατες ποινικές ευθύνες;
Ότι οι συνδικαλιστές που ανεβοκατέβαζαν τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος για τα κεκτημένα τους, θα ήταν υπόδικοι και ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση;
Ότι ανώτατοι στρατόκαυλοι θα κατηγορούνταν για μίζες;
Ότι δεκάδες γεωργικοί συνεταιρισμοί και ΜΚΟ θα γίνονταν φύλλο και φτερό με αποκαλύψεις για εκείνα που όλοι ψιθύριζαν, αλλά κανένας δεν αποκάλυπτε;@ Ποιος φανταζόταν ότι θα ελέγχονταν αρχηγοί κομμάτων για φοροδιαφυγή και παράνομη χρήση κοινοτικών κονδυλίων;
Ποιος φανταζόταν ότι θα ξεβρακώνονταν τόσο γρήγορα οι θλιβεροί μηχανισμοί που διοικούσαν τα τραπεζικά «κρατικά θησαυροφυλάκια» και μοίραζαν τα λεφτά σε ισχυρούς διαπλεκόμενους;
Ότι θα αποκαλύπτονταν όλοι αυτοί οι μαφιόζικοι μηχανισμοί του πελατειακού κράτους που μοίραζαν μαϊμουδένιες συντάξεις και λοιπά επιδόματα;
Ότι θα μάθαινε όλη η κοινωνία – και δη φωναχτά- πώς πανεπιστημιακοί μοίραζαν μεταξύ τους κοινοτικά κονδύλια, πώς οι δημοτικές επιχειρήσεις απομυζούσαν το δημόσιο χρήμα προς άγραν ψήφων των βλαχοδημάρχων και λοιπών πολιτικάντηδων, πώς στις νοσοκομειακές προμήθειες γινόταν ένα ατέλειωτο και χλιδάτο πάρτυ;@ Ποιος φανταζόταν ότι θα ερχόταν τόσο σύντομα η εποχή που βάζει τέλος στην πάσης φύσεως  «ασυλία» και στο κουκούλωμα υποθέσεων των ισχυρών;
Έργο Σαμαρά και κυβέρνησης;
Μπορεί…
Όμως έχω την βεβαιότητα ότι περισσότερο είναι έργο …Ευρώπης.
Ο ασφυκτικός έλεγχος των δανειστών της Ελλάδας είναι η πρώτιστη αιτία.
Αν μη τι άλλο, αποδυνάμωσε μεγάλα και καίρια τμήματα του διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού και μπόρεσε η Δικαιοσύνη και οι άλλες ανεξάρτητες αρχές (π.χ. επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης) να κάνουν τη δουλειά τους…@ Δεν είμαι εκ των αισιόδοξων για την πορεία της χώρας.
Η διαφθορά κι ο λαϊκισμός έχουν διαποτίσει την ελληνική κοινωνία.
Μέχρι να μπούμε, λοιπόν, στις ράγες για να γίνουμε σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη.
Αλλά, όσα ανέφερα προηγουμένως καταδεικνύουν ότι κάτι γίνεται….@ Και κάτι τελευταίο.
Έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι όσα κι αν γίνουν, όσα κι αν μεσολαβήσουν, ακόμη κι αν μας χαρίσουν αύριο όλα τα χρέη, η καταστολή των αξιόποινων πράξεων που διακρίνουμε τώρα, πρέπει να αποτελεί εξαίρεση.
Γι αυτό, για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας μας και του τόπου, πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια της εντιμότητας…..
Μπορούμε να το κάνουμε;@ Πάντως η διαπλοκή ανθίσταται….
Στέλνει μηνύματα και πριονίζει συνεχώς τον χοντρό, ως ενοχλητικό σαμάρι ενός κακότροπου «γάϊδαρου».
Οι περισσότεροι τα έχουν βρει με τον καταληψία…
Οι περισσότεροι σπρώχνουν προς εκλογές…
Το έργο το έχουμε δει επανειλημμένως….@ Πάμε παρακάτω.
Από Δένδια, Βορίδη, Κεφαλογιάννη, από μετρήσεις για τον Άδωνι και σκέψεις για Ψυχάρη, μη σας φανεί πλέον παράξενο να στηρίξουν τελικά τον Νικήτα…@ Πάντως ο Σαμαράς στηρίζει την ενδεχόμενη και θρυλούμενη υποψηφιότητα του Ηλία Ψινάκη.
Εννοώ ο Τρύφων Σαμαράς!
Ο εθνικός κομμωτής!@ Πολύς θόρυβος ακούγεται εσχάτως με τον «αντικαταστάτη» του Στουρνάρα, ως επικεφαλής του Οικονομικού τομέα.
Γράφτηκε και ξαναγράφτηκε το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου κι έγινε μεγάλη αναπαραγωγή στα social media.
Εγώ πάντως, πιο πολύ βλέπω ότι ο Παπασταύρου μπορεί να μπει σε εκλόγιμη θέση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, παρά να γίνει υπουργός Οικονομικών.
Τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα….@ Μαθαίνω ότι είναι πολύ κοντά στην προσχώρησή της στη Νέα Δημοκρατία η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκη Τζαβέλα.@ Ένας από τους παλιούς Οννεδίτες, ο Διονύσης Δαβουρλής, ήταν εξ απορρήτων του προέδρου Πάνου και εκ των συνιδρυτών του κόμματός του.
Όμως, ο Άδωνις, τον έπεισε να πάρει των ομματίων του και να επιστρέψει στο μαντρί.
Κι όχι μόνο αυτό.
Τον έκανε και διευθυντή του γραφείου του….@ Μαζεύει κάργα ανθρώπους ο Άδωνις.
Από τον Σπηλιωτόπουλο πήρε ότι καλύτερο είχε, από τον πρόεδρο Πάνο το ίδιο, από τα παλιά του λημέρια την Νίκη….Κι όπως λένε, έχει συνέχεια….@ Πάντως, για να επανέλθω στα της αντικατάστασης του Στουρνάρα, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.
Άλλοι κύκλοι ισχυρίζονται ότι είναι ειλημμένη απόφαση κι άλλοι ότι όλα κινούνται σε επίπεδο επιθυμιών ορισμένων.
Αναλόγως των συμφερόντων και των επιθυμιών των κύκλων.
Δεν βγάζω άκρη….@  Ακούγεται μετ’ επιτάσεως ότι στενοί συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη τον πιέζουν να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ.
Του λένε ότι τα ποσοστά του κόμματος βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση και πρέπει να εκμεταλλευθεί ο ίδιος την θετική του εικόνα σε σημαντικό κομμάτι της κεντροαριστερής πλευράς για να τα ωθήσει προς τα άνω.@ Και μιας και βρεθήκαμε στη ΔΗΜΑΡ, να σας πω ότι υπάρχουν πολλά σύννεφα μαζεμένα επάνω από την ενδεχόμενη συνεργασία της με τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Το «Αριστερό Δίκτυο» της ΔΗΜΑΡ, βάζει βέτο σε ενδεχόμενη συνεργασία, ενώ κι ο ίδιος ο πρώην υπουργός παραμένει αναποφάσιστος.
Λέγεται ότι τον δελεάζει περισσότερο μια συνεργασία με τους «58»…
Ακόμη κι αν εκεί «παίζει» μπάλα ο Βενιζέλος….@ Κάτι ακόμη από τη ΔΗΜΑΡ.
Θυμόσαστε που σας είχα γράψει ότι ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου είναι η λύση που σκέφτεται ο Κουβέλης για ν’ αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου στη θέση του «φαγωθέντος» Ανδρέα Παπαδόπουλου;
Τελικά ανέλαβε ο Χρήστος Μαχαίρας.
Χρόνια δημοσιογράφος και στην κρατική πάλαι ποτέ ΕΡΤ, με εκπομπές πολιτικής επιμόρφωσης (ή διαμόρφωσης) της κοινής γνώμης, παλιός Ρηγάς, παλιός φίλος του αείμνηστου Παπαγιαννάκη, αλλά και συνομιλητής του στενού πρωθυπουργικού συνεργάτη Χρύσανθου Λαζαρίδη.
Λεπτομέρεια.
Στενός, στενότατος φίλος και του Παναγιώτη Παναγιώτου.
Μέχρι σημείου να τον χαρακτηρίζουν «αντ’ αυτού».@ Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω πολλούς που θα έδιναν 10 ευρώ για ν’ ακούσουν την Φώφη Γεννηματά να τους μιλάει.
Όμως, το ότι δεν γνωρίζω εγώ, αποτελεί γεγονός ήσσονος σημασίας, αφού άλλοι γνωρίζουν περισσότερα.
Έτσι, την επόμενη εβδομάδα, η νομαρχιακή του Κιλκίς του ΠαΣοΚ, διοργανώνει εκδήλωση με ομιλήτρια την αναπληρωτή υπουργό Άμυνας και βάζει εισιτήριο 10 ευρώ για εκείνους, τους ήρωες, που θα παρευρεθούν.
Στο εισιτήριο περιλαμβάνεται και κρασί!
Μάλλον για να πνίξουν τον πόνο τους όσοι θα σπεύσουν…@ Το κανάλι «Ε», ξεκινά το καθημερινό του πρόγραμμα με τον βουλευτή Νικολόπουλο και το κλείνει με το παιδί της νύχτας Κώστα Μυλωνά!
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας….@ Για όσους δεν γνωρίζουν ο βουλευτής έχει ανοικτούς διαύλους με το χριστεπώνυμο πλήθος και κόμμα που έχει συνθετικό που αφορά τη θρησκεία, ενώ ο Κώστας Μυλωνάς ήταν και είναι ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος της trash tv και μέγιστος μπουρλοτιέρης της ελληνικής ηθικής, που όσα έλεγε και λέει κάνουν την θεία μου, την Παγώνα, να κοκκινίζει….@ Μιας κι αναφέρθηκα στον τρισμέγιστο αυτόν άνδρα της πολιτικής και του πνεύματος που έβγαλε από τα σπλάχνα της η αχαϊκή γη, τον Νίκο Νικολόπουλο, θυμήθηκα ότι απομένουν έξι και σήμερα από την ημέρα που οι Έλληνες, με κομμένη την ανάσα και πλήρειςς ελπίδων για το αύριό τους, θα τον ακούσουν να εξαγγέλλει την ανατροπή του υπάρχοντος  πολιτικού σκηνικού στον τόπο μας!
Η Αχαΐα δεν χωρά πλέον τον Νικολόπουλο.
Η ανατροπή του θα ξεκινήσει από έναν χώρο προσήκοντα στην υψηλότητά του.
Από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Στις 27 Ιανουαρίου.
Και τα κανόνια του Λυκαβηττού θα πάρουν φωτιά….@ Έλεος βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!
@ Πώς είπαμε; Trash tv;
Οσονούπω και trash politique….
Τύφλα ναχει ο Λεβέντης…  @ Ρε μάγκες, τι στο διάβολο γίνεται με τα παιδιά του Κολεγίου;
Του σχολείου της κατ’ εξοχής μεγαλοαστικής τάξης;
Απόφοιτοί του είναι σε μεγάλες, μα πάρα πολύ μεγάλες περιπέτειες.
Φιλιππίδης (Τ.Τ.), Κλέων Παπαδόπουλος (Τ.Τ.), Μάριος Βαρότσης (Τ.Τ.)
Γιώργος Παπακωνσταντίνου (ο υπουργός που οδεύει στο ειδικό δικαστήριο), Νίκος Καραχάλιος (ΕΟΤ), Μιχάλης Λιάπης (δεν χρειάζονται συστάσεις).
Είναι και ο ΓΑΠ, αλλά αυτός είναι εκτός συναγωνισμού.@ Και μια που είπα έστω κι εμμέσως για το Τ.Τ., να σας πω ότι η Δικαιοσύνη αναζητά, μεταξύ άλλων και την τύχη σημαντικών έργων ζωγραφικής, που λέγεται ότι έχουν αντικατασταθεί από ρέπλικες, δηλαδή αντίγραφα.
Πίνακες του Σπύρου Βασιλείου, του Π. Πρέκα, του Γ. Βαρλάμου κλπ.@ Τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε έξι, λέει η λαϊκή παροιμία και στην περίπτωση του Τ.Τ. ίσως και να είναι επίκαιρη, αφού ακούγονται κι απίστευτες  μαλακίες, αναφορικά με τις δραστηριότητες της διοίκησης σε συνεργασία με την εγχώρια διαπλοκή.
Όμως, όπως και στα έργα τέχνης που σας είπα προηγουμένως, έτσι και στις περιπτώσεις χορηγιών και διαφημίσεων, μάλλον έγιναν απίστευτες υπερβάσεις (sic).
Σε σημείο που έκλεισαν ήδη ένα δυο σπίτια (κυριολεκτικά), αφού κάποιοι ένιωσαν οικονομικά αυτάρκεις εκ των χορηγιών και την κοπάνησαν για τα σπίτια των …ερώτων τους…..@ Μου λένε, ότι αν μπορούσαν να γίνουν έρευνες γι’ αυτές τις χορηγίες, θα έκλειναν κι άλλα σπίτια….
Ίσως και κάποιες διαφημιστικές εταιρείες!@ Πάμε παρακάτω.
Έμαθα ότι η αντιτρομοκρατική, έλαβε προσφάτως δρακόντεια μέτρα για την προστασία του επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ.
Μέχρι και ξενοδοχείο του άλλαξαν!
Και τον έβαλαν να μένει σε μικρό ξενοδοχείο, που στους διαδρόμους του ορόφου που βρίσκεται το δωμάτιό του υπάρχουν φρουροί σε 24ωρη βάση!@ Εντύπωση δημιούργησε σε πολύ κόσμο το γεγονός ότι  χρυσαυγίτης Μπούκουρας μεταφέρθηκε στις φυλακές του Ναυπλίου, δεδομένου ότι όλοι οι άλλοι προφυλακισμένοι βρήκαν κατάλυμα στον Κορυδαλλό.
Γιατί συνέβη αυτό;
Σας αποκαλύπτω, λοιπόν, ότι ο Μπούκουρας θεωρείται από τους υπόλοιπους «μαύρο πρόβατο» και «Πήλιος Γούσης»!
Έτσι, αντιλαμβανόμενος ότι θα «καλοπέρναγε» στον Κορυδαλλό, δεν αρνήθηκε την πρόταση των δικαστικών αρχών να μεταφερθεί στο Ναύπλιο.@ Λέγεται ότι ο Μιχαλολιάκος ήταν να διαγράψει τον Μπούκουρα, επειδή ουσιαστικά τον απαρνήθηκε στο απολογητικό του υπόμνημα, γράφοντας ότι στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας είναι ζήτημα αν έχει μιλήσει μαζί του έστω και τηλεφωνικά περισσότερες από έξι φορές….
Κι ότι δεν είχε αρμοδιότητες, ούτε είχε λάβει στρατιωτική εκπαίδευση…ούτε είχε σχέση με τους τραμπουκισμούς.
Η διαγραφή δεν έγινε για να μη διαταραχθεί η εικόνα της αρραγούς ενότητας του κόμματος…@ Όμως, τόσο ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, όσο κι ο προφυλακισμένος Λαγός, άρχισαν να κάνουν τηλέφωνα (από τα καρτοτηλέφωνα της φυλακής) και να λένε φωναχτά στους συνομιλητές τους ότι θα κάνουν μαύρο στο ξύλο τον Μπούκουρα, αν τους τον κουβαλήσουν στον Κορυδαλλό.
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μετέφεραν στους ανωτέρους τους το κλίμα, οι ανώτεροί τους το μετέφεραν στις δικαστικές αρχές κι εκείνες το συζήτησαν με τον Μπούκουρα.
Του πρότειναν για προστασία του να μεταφερθεί στο Ναύπλιο κι εκείνος δέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη….@ Πάμε, τώρα στο θέμα των καμμένων, που την εβδομάδα που πέρασε, παραλίγο να τιναχθούν όλα στον αέρα κι έμειναν τελικά με έναν βουλευτή λιγότερο, αφού διαγράφηκε ο Νταβρής.
Η τελευταία κρίση είχε ξεκινήσει με αφορμή τον ηγεμονικό τρόπο που χειρίζεται το κόμμα ο πρόεδρος Πάνος, αλλά και την απόφασή του να φύγει στο εξωτερικό την περίοδο των ψηφοφοριών για τους πλειστηριασμούς και τον φόρο ακινήτων.
Και δη χωρίς να ενημερώσει τους περισσότερους βουλευτές του.
Μόλις δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες του προέδρου Πάνου στην κοσμοπολίτικη Κουρσεβέλ, το κλίμα έγινε έκρυθμο.
Εξ ου και η …ανεξαρτητοποίηση της Ραχήλ Μακρή, όπως την δήλωσε… στους δημοσιογράφους, εξ ου και η γκρίνια των περισσότερων.@ Όταν γύρισε ο πρόεδρος Πάνος, ήταν ήδη προγραμματισμένη η εθνική συνδιάσκεψη, που έγινε χωρίς την παρουσία έξι (!!!) βουλευτών του κόμματος.
Η απουσία τους, έκανε τον μέγα Τέρενς να μιλήσει για φράξια και να δεχθεί την επίθεση της Χρυσοβελώνη (εχθρού της Ραχήλ) αλλά και του Καπερνάρου.
Ο Τέρενς είναι ίσως ο κορυφαίος των βουλευτών και στελεχών που ζητούν εδώ και τώρα να σταματήσει το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ και να ψαλιδιστούν τα σούρτα φέρτα του Μαριά με στελέχη της Κουμουνδούρου.
Μαζί του είναι ο Χαϊκάλης, ο Γιοβανόπουλος, η Χρυσοβελώνη, που ακούνε ΣΥΡΙΖΑ και παθαίνουν αναφυλαξία.@ Από την άλλη πλευρά, πλην του Μαριά,  η Ραχήλ, θεωρείται ότι ήδη συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι ήταν υπέρμαχος της προσχώρησης Νικολόπουλου στους καμμένους, γεγονός που είχε δημιουργήσει την απίστευτη διένεξή της με τον Νταβρή.
Μύλος!
Μια χαρούμενη ατμόσφαιρα!@ Θα σας πω και για τα κλάματα που έβαλε η Ραχήλ, όταν μετά την διαγραφή του «εχθρού» της Ντάβρη, ο πρόεδρος Πάνος της είπε ότι …διαγράφεται κι εκείνη.
Να τα πάρουμε με τη σειρά.
Η Ραχήλ συγκέντρωσε τα πυρά σχεδόν όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας των καμμένων.
Εκτός άλλων, την επέκριναν για την δήλωσή της σε δημοσιογράφους ότι ανεξαρτητοποιείται και την εν συνεχεία εξαφάνισή της, που δημιούργησε αναβρασμό στο εσωτερικό του κόμματος και στον Τύπο.
Η συζήτηση είχε ανάψει, η Ραχήλ ψέλλιζε ότι…ενδεχομένως να είχε κάνει λάθος, αλλά πέταξε και την βόμβα, λέγοντας ότι…ενδεχομένως είναι στις προθέσεις της η ανεξαρτητοποίηση!@ Τότε ανέλαβε δράση ο πρόεδρος Πάνος.
«Δεν μπορεί να σέρνεται αυτό το θέμα», της είπε, «αν είναι να το σκέφτεσαι ακόμη, τότε διαγράφεσαι κι εσύ»!
Τον σιγοντάρισε, λένε, κι η Μίκα Ιατρίδου.
Η Ραχήλ, έβαλε τα κλάματα και λίγο μετά είπε ότι….είχε πρόβλημα με τον Γιοβανόπουλο, επειδή νόμιζε ότι ήθελε να της αφαιρέσει αρμοδιότητες….
Τότε εκστόμισε και την φράση που περίμεναν στους καμμένους αλλά δεν περίμεναν στον ΣΥΡΙΖΑ:
«Θα προσπαθήσω μέσα στο κόμμα»….@ Όλα αυτά και πολλά άλλα με κυριότερο τις σαφείς πολιτικές αποστάσεις των βουλευτών και στελεχών του κόμματος εξ αιτίας της ιδεολογικής και πολιτικής πανσπερμίας τους, είχαν δημιουργήσει κλίμα διάλυσης.
Όλη η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας που οδήγησε στη διαγραφή του Νταβρή, περιστράφηκε πέριξ των προσωπικών διενέξεων.
Κι αν πολλοί έβαλαν το όπλο παρά πόδα κι αν βγήκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα αγκαλιασμένοι και γελαστοί ως θίασος που διαφήμιζε το έργο του, το επόμενο διάστημα που θα πρέπει να οριστικοποιηθεί ποιους θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και ποιοι θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο για το μέλλον.@ Μου λένε ότι ήδη κάποιος βουλευτής εκφράζει σαφώς τις ηγετικές του φιλοδοξίες.
Να σας πω την αλήθεια, όταν κάποιος έχει περάσει από όλα τα κόμματα του τόπου κι έχει επιβιώσει, τίποτα δεν τον εμποδίζει να έχει φιλόδοξα και ηγετικά σχέδια.
Όπως φιλόδοξα σχέδια για να ηγηθούν του ευρωψηφοδελτίου έχουν και κάποια επιφανή μέλη του κόμματος, που βλέπουν τις Βρυξέλλες ως νέα γη της επαγγελίας τους.@ Μου λένε ότι πρώτη και καλύτερη είναι η Ραχήλ.
Κι ο Τέρενς έχει φιλοδοξίες κι ο Χαϊκάλης, ακόμη κι ένας που κάνει το διαδίκτυο να γελάει με όσα γράφει και κυρίως με την ορθογραφία όσων γράφει.
Κι επειδή ο πρόεδρος Πάνος σκέφτεται να βάλει επικεφαλής προσωπικότητα εκτός κόμματος για να περιορίσει τις αντιδράσεις, οι ψίθυροι και τα παρασκήνια δίνουν και παίρνουν…
Πάντως, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα πορευτούν προς τις ευρωεκλογές.
Κι επειδή οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι το κόμμα δεν μπορεί να έχει μεγάλο χρόνο ζωής, έχουν αρχίσει να κάνουν τα κουμάντα τους.
Προαισθάνομαι ότι με τους καμμένους δεν θα πλήξουμε…@ Έχω πολύ καιρό να μάθω νέα από το dress code της μεγάλης Θεοδώρας - της Τζάκρη ντε- κι ανησυχώ σφόδρα….μη τυχόν και διαψευστεί η ρήση του Γάλλου φιλέλληνα –πολιτικού και συγγραφέα, Φρανσουά –Ρενέ ντε Σατωμπριάν, που έλεγε ότι … «οι τρελοί εφευρίσκουν την μόδα κι οι συνετοί την ακολουθούν»….
Φρονώ ότι υπάρχουν συνετοί….@ Ναι ρε σεις…
Ο Σατωμπριάν ήταν υποστηρικτής της ελληνικής επανάστασης, εμπνευστής του Βίκτωρος Ουγκό στην περίφημη αποστροφή του «θέλω να είμαι Σατωμπριάν ή τίποτα»…. και δεν είναι μόνο φαγητό με μοσχαρίσιο φιλέτο, μανιτάρια πορτομπέλλο, σάλτσα από κρασί Μαδέρα, κονιάκ και ροκφόρ….@ Θα σας πάω τώρα σε άλλο θέμα.
Μου λένε ότι η τρόικα πιέζει ασφυκτικά για την κατάργηση των διαφόρων φόρων υπέρ τρίτων.
Κι ότι η ελληνική πλευρά ανθίσταται με το επιχείρημα ότι θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο τα ήδη διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία, με ποσά που υπερβαίνουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Κι ότι τις τρύπες στα ταμεία γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων αλλά και στον ΟΓΑ, θα κληθεί να καλύψει ο προϋπολογισμός.
Η τρόικα επιμένει.
Κάτι μου λέει ότι δεν θ’ αργήσει η ώρα που τα οινοπνευματώδη θα γίνουν απλησίαστα….
Από την μπύρα και το κρασάκι μέχρι τα βαριά ξύδια….@ Στην επιτροπή της Βουλής που συζητείται το θέμα του Διαχειριστή Μεταφοράς Ενέργειας, παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως ο υπόδικος πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος.
Κι όταν όλοι αναρωτιόντουσαν τα πώς και τα γιατί, έγινε γνωστό ότι ήταν προσκεκλημένος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου, ο οποίος είναι επικεφαλής του τομέα Ενέργειας.
Σχόλιο;
Ουδέν!@ Καρατσεκαρισμένο, που λένε.
ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ μπορεί να έχουν διαφορές για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αλλά σε ένα θέμα τα βρίσκουν.
Στον υποψήφιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.
Ο Βασίλης Αλεξανδρής είναι κοινή τους επιλογή.@ Κοντεύω, κοντεύω…
Έχω και να μαγειρέψω άλλωστε….@  Τώρα που ο αοιδός Γιώργος Τσαλίκης ξεκαθάρισε ότι καθημερινά φλερτάρει 5 ώρες, ομολογώ ότι αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω δημοσίως την αμέριστη συμπαράστασή μου προς όσες υφίστανται την πολιορκία του.@ Έμαθα ότι άλλος αοιδός, που το όνομά του θυμίζει τις σαμπάνιες, έλαβε αναβολή από τον στρατό, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και κατάθλιψης!
Φυσικά, αυτό δεν τον εμποδίζει να άδει καθημερινά σε… πολιτισμικά κέντρα και να δίνει συναυλίες εδώ κι εκεί.
Όμως, όσοι τον εξέτασαν, επιστήμονες άνθρωποι, ψυχίατροι της Ιατρικής υπηρεσίας του Στρατού, ασφαλώς και ξέρουν όσα δεν ξέρει ο κόσμος όλος….@ Με ρώτησε ένας φίλος αν ξέρω κάτι για την Κούλα.
Εγώ τι να ξέρω;
Απλά λέω ότι η πιάτσα βοά πως ο επόμενος προπονητής της έχει παρελθόν στην Λάρισα, στον Βόλο, στην Τρίπολι και στην Ήπειρο.@ Κοντεύω σας λέω…@ Αλλά δεν θέλω να ξεχάσω να σας πω ότι εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι το έδρανο που καθόταν ο Πέτρος Τατσόπουλος στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έμεινε λεπτό κενό.
Το κατέλαβε ο άνθρωπος που τον χαρακτήριζε μαλάκα και προβοκάτορα, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος!
Όποιος δεν με πιστεύει, ας ψάξει να βρει τις φωτογραφίες από την τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.@ Λέτε να έγιναν όλα για ένα έδρανο;@ Αυτοί στην ΕΡΤ –έτσι έχουμε μάθει να τη λέμε- μπορούν να κάνουν κάτι να σταματήσει το χάλι των μεταδόσεων των αγώνων της Ευρωλίγκα;
Ακατάσχετη φλυαρία και πάμπολλες γραφικότητες που έρχονται από άλλες εποχές, δεν μπορεί να τις πληρώνουμε ακόμη εμείς…
Ούτε τον οπαδισμό και την προσωπολατρία του Βαγγέλη…που σε κάθε μετάδοση παιγνιδιού του Ολυμπιακού αν δεν αναφωνήσει εικοσάκις το περίφημο «Kill Bill», δεν τελειώνει το ματσάκι….@ Εκπέμπει και πάλι το Τρίτο Πρόγραμμα!
Χαράς ευαγγέλια.
Ότι άξιζε από την σάπια κατάσταση της ΕΡΤ.
Στην ίδια συχνότητα, στους 90,9 και 95,6 στα FM@ Ρένα η σπιούνος ή Μαρία Μενούνος;
Ρένα, Ρένα…
Βίβα κορίτσι μου!@ Η μεγαλοαστική (τρόπος του λέγειν) τάξη του Κολωνακίου, μου λένε ότι μέχρι τις Απόκριες θα συζητά ένα πολύκροτο διαζύγιο που θα «σκάσει» με πάταγο….
Ενός μεγαλοεπιχειρηματία με επώνυμη γκόμενα…
Θα χωρίσει τη γυναίκα του!@ Τον θυμάμαι να ωρύεται και να φωνάζει από τηλεοράσεως.
Φέρτε πίσω τα κλεμμένα, έλεγε κι ξανάλεγε….
Και ξανά μανά:
Φέρτε πίσω τα κλεμμένα….
Τώρα που γύρισαν κάποια, δεν είπε κουβέντα…
Βλέπετε, ήταν από οικείες τσέπες…..@ Σιγά μη κάνουμε το «Καλντερίμι» Εσπρέσο…
Τελειώνω.
Έχω και μαγείρεμα.
Αλλά και μια απορία:
Αν συμπέσουν οι ευρωεκλογές με την κυκλοφορία του βιβλίου με τα tweets του Πέτρου Τατσόπουλου, θα αναβληθούν οι πρώτες;@ Τώρα που αναλαμβάνει εκπομπή στην τηλεόραση ο φίλος μου ο Πέτρος, αναρωτιέμαι από ποια μεριά της Αθήνας θα είναι οι προσκεκλημένες του.
Από τη γνωστή μισή ή από την άλλη, την άγνωστη μισή;@ Πριν κλείσω να σας πω ότι η ΕΣΗΕΑ διέγραψε την Πόπη Τσαπανίδου, επειδή ένας δημοσιογράφος δεν μπορεί να διαφημίζει καλλυντικά.
Σχόλιο ουδέν.
Όταν οι τύποι ξεπερνάνε επί δεκαετίες την ουσία, η μαλακία έχει περάσει επάνω κι από σύννεφα κι από ατμόσφαιρα κι από στρατόσφαιρα…@ Ένα ένα τα θυμάμαι.
Κάποια στιγμή αποφάσισα να δημιουργήσω ερεθίσματα στην κόρη μου, ούτως ώστε να αγαπήσει το τένις κι άνοιξα την τηλεόραση αναζητώντας το Eurosport που μεταδίδει το open της Αυστραλίας.
Στην πορεία του τηλεκοντρόλ, πέφτω επάνω στον Αυτιά και τον βλέπω να συζητά με κάτι συνταξιούχους από το Ρέθυμνο. Γεροντάκια με όλη τη σημασία της λέξης.
Κι ακούω τον Αυτιά με το γνωστό γλοιώδες ύφος του να τους λέει:
«Θα δώσουμε ραντεβού στο Γεράνι, να πιούμε μια τσικουδιά με τους φίλους μας, όποτε ο Θεός το θέλει και το ορίσει»….
Όχι τα γεροντάκια δεν είπαν…φτου φτου φτου για να ξορκίσουν την… ευχή του Αυτιά!
Απλά τον κοίταξαν με απορία.
Μια απορία που έλεγε πολλά…..@ Αυτά!
Να προσέχετε και να φροντίζετε με την προσήκουσα επιμονή κι υπομονή όσους σας αγαπάνε.
Την άλλη Κυριακή, ορίζουμε τη νέα μας συνάντηση με μπόλικο «Καλντερίμι»…
Φιλούρες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου