Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Έτσι θα είναι καλή χρονιά…

2014!
Αισίως!
Με δόξες και τιμές!
Αλλαχού και με αισιοδοξία….Και πολλά χαμόγελα!
Στην χώρα, όμως, που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα έρχεται και συναντά μιζέρια και κακομοιριά.
Με δυνάμεις που την κρατούν δέσμια των φαύλων συμφερόντων τους και της απομύζησής της κοινωνίας….
Με 6% ετήσιο κόστος διαφθοράς στον βωμό της επιβίωσης των διεφθαρμένων κρατικών συμμοριών που εκβιάζουν τους πολίτες και ζημιώνουν εσαεί την κοινωνία με πλιάτσικο που θα ζήλευαν κι οι πειρατές της Σομαλίας.
Με ανείπωτη γραφειοκρατία που συνεπικουρεί την αδελφή της, την διαφθορά.
Με διατάξεις και βουλεύματα που καθιστούν κάποιους περισσότερο ίσους από τους άλλους.
Με 1,5 εκ. επιβεβαιωμένους ανέργους και χιλιάδες άλλους μη καταγεγραμμένους, θύματα του κρατικού παραλογισμού και της προστασίας του, την ίδια ώρα που εδώ κι ενάμιση χρόνο αναζητούνται  4 χιλιάδες νοματαίοι για να απομακρυνθούν από το δημόσιο!

Θάναι καλύτερο το 2014;
Έλα ντε;
Θάναι!
Με προϋποθέσεις.
Οι οποίες είναι ορατές σε όλη τη σκεπτόμενη κοινωνία, εκτός από την πλειοψηφία των πολιτικών ταγών και των δήθεν Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Θάναι αν δούμε να καταγράφονται, να διαπομπεύονται και να σταματήσουν κουνάνε απειλητικά το χέρι στους πολίτες, όλοι εκείνοι οι διευθυντές και απλοί υπάλληλοι του δημοσίου, που υπηρέτησαν σε «επικερδείς» θέσεις και βρίσκονται με τεράστιες περιουσίες….

Θάναι αν όλοι εκείνοι οι κρατικοδίαιτοι αεριτζήδες επιχειρηματίες, σταματήσουν να βρίσκουν γόνιμο έδαφος για να πουλάνε άρματα μάχης κι αεροπλάνα σε πολλαπλάσιες τιμές απ’ ότι σε άλλες χώρες χωρίς μεσάζοντες.

Θάναι αν όλοι εκείνοι οι συνδικαλιστές του δημοσίου απαξιωθούν και από τον ΣΥΡΙΖΑ και βρεθούν οριστικά κι αμετάκλητα εκεί που πραγματικά ανήκουν:
Στο κοινωνικό περιθώριο.
Κι ας ζητούν εκεί ….λύτρα για να μη κάνουν απεργία και σαμποτάρουν τις υπηρεσίες όπου «εργάζονται»….

Θάναι αν πηγαίνουμε σε νοσοκομεία και πολεοδομίες και δεν βλέπουμε χέρια απλωμένα για να εξυπηρετηθούμε….

Θάναι αν κάποιοι από τους ηλίθιους γραφειοκράτες των οικονομικών επιτελείων κι ένας πολιτικός προϊστάμενος με όρχεις, μπορέσουν να συντάξουν έναν φορολογικό κώδικα 10-15 σελίδων…

Θάναι αν η εκάστοτε κυβέρνηση σταματήσει το παραμυθάκι με τον διορισμό των πονηρών πολιτευτών σε θέσεις κλειδιά του δημοσίου κι αν σταματήσει το όργιο όσων …κουμπάρων, εξαδέλφων και λοιπών συγγενών κινούνται πέριξ των εκάστοτε εξουσιών.

Θάναι αν το παπαδαριό και οι στρατόκαυλοι εξαναγκαστούν να ασχολούνται αποκλειστικά με τα του οίκου τους.

Θάναι αν τα Μέσα Ενημέρωσης σταματήσουν να διαφεντεύονται από τους υπέρμαχους του κρατισμού και  πρώην παιδιά της ΚΝΕ που διαμόρφωσαν τις «Αριστερές» κοινωνικές πεποιθήσεις της κοινωνίας και το πράττουν ακόμη…

Θάναι αν οι λαϊκιστές που υπόσχονται ανέξοδα τα πάντα στους πάντες, σταματήσουν να το πράττουν και πουν τις αλήθειες….

Θάναι αν η κοινωνία είχε μυαλό και κυρίως γνώση για να σκεφτεί…

Πόσα και πόσα μπορεί να γράψει κάποιος…..
Σελίδες ολόκληρες με «πρέπει»….
Επειδή, όμως, ο ήλιος δεν γυρίζει ανάποδα, επειδή η γη δεν θα γυρίσει ποτέ εξ αριστερών προς δεξιά, επειδή ποτέ δεν διδαχθήκαμε το παραμικρό από την ιστορία μας….
Ας περιοριστούμε μόνο σε προσωπικές ευχές, ελπίζοντας πως αν υπάρχει θεός θα κάνει το θαύμα του και θα διορθώσει τα της χώρας….
Καλή χρονιά λοιπόν.
Με πολλές και μεγάλες αγκαλιές και χαμόγελα προς εκείνους που αγαπάτε κι από εκείνους που σας αγαπούν.







1 σχόλιο: