Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Οι υπερευαίσθητοι λαοπλάνοι «επαναστάτες»!

Αν όλοι αυτοί οι «υπερευαίσθητοι» βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζουν κάτι περισσότερο στην πολιτική διαδρομή τους, πέραν της λαϊκής ρήσης περί… του δίκιου του πελάτη ή έστω γνωρίζουν τι εστί φιλελευθερισμός που τυπικά δηλώνουν ότι είναι εκφραστές, έχω την πεποίθηση ότι η γη μπορεί να γυρίσει ανάποδα ή ο Αλαφούζος να ασπαστεί την γαυροσύνη!
Επειδή, όμως, έχουν τόση σχέση με την ρεαλιστική πολιτική και τον φιλελευθερισμό όση η Παπαρήγα με την ελεύθερη οικονομία, τότε ούτε οι φυσικοί νόμοι θ’ αλλάξουν ούτε ο Αλαφούζος θα υποστεί ποτέ τον εξευτελισμό του ασπασμού της γαυρίλας.

Συνεπώς, οι συνεχείς επιδείξεις «ευαισθησίας» από πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούν άθλιες εκδηλώσεις ακραίου λαϊκισμού.
Με πρώτο και καλύτερο τον…λόρδο της αρλούμπας, τον Βύρωνα Πολύδωρα.
Ο οποίος, αφού έγινε πρόεδρος για 24 ώρες σε μια κλειστή βουλή, αφού κατάφερε να διορίσει τις θυγατέρες του με ταχύτητα που θα ζήλευε κι ο στρατηγός άνεμος, σήμερα θυμήθηκε να ευαισθητοποιηθεί.
Κι αν ο …λόρδος Βύρων μπορεί πλέον να ονειρεύεται ταξίδια στην αέναη αμπελοφιλοσοφία του, εκτός κόμματος, δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο με τους περισσότερους πρώην «ομοϊδεάτες» του.
Υπάρχει ένας, κάποιος Στυλιανίδης, που μόλις έμεινε εκτός κυβέρνησης θυμήθηκε να …διαφωνεί με τις επιλογές της κυβέρνησης, ενώ το περιβάλλον του διέρρεε ότι εκφράζει τον…καραμανλισμό κι ότι θα είναι ο… ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας την επόμενη ημέρα.
Υπάρχει ένας Βλάχος, ένας Ταμήλος, ένας Ταγαράς, ένας Κοψαχείλης, ένας Χριστογιάννης, υπάρχει ο γνωστός τελάλης της Βουλής που ακούει στο όνομα Δάνης και στο επίθετο Τζαμτζής, ένας άλλος Κουτσούμπας, υπάρχουν κι άλλοι…
Γνωστοί της μάνας τους και κατ’ επίφαση φιλελεύθεροι!
Μέχρι κι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ζώνεται από καιρού εις καιρό τα επαναστατικά φυσεκλίκια!
Υπάρχουν κι όλοι αυτοί που επί των ημερών τους εκτινάχτηκαν στα ύψη οι δείκτες των ελλειμμάτων και του χρέους, όπως ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης!

Είναι κατανοητοί οι λόγοι που λίγο πριν τα Χριστούγεννα εμφανίστηκαν 41 γαλάζιοι βουλευτάδες  κι υπέγραψαν την ερώτηση με την οποία ζήτησαν τη μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Άνθρωποι του καφενείου οι περισσότεροι, σκέφτηκαν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν τώρα στις γιορτές, να πάρουν σβάρνα τα καφενεία των επαρχιών που εκλέγονται και να σφίξουν χέρια των πελατών τους ή να τάξουν λαγούς και πετραχήλια…
Άνθρωποι που περιφέρονται εναγωνίως δεξιά κι αριστερά, αναζητώντας επιβεβαίωση της πολιτικής τους ύπαρξης.
Το έχουμε ξαναπεί.
Απ’ όλους αυτούς και τους περισσότερους εκ των –υποτιθέμενα- εκλεκτότερων Ελλήνων, ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα έβαζαν στα σπίτια τους οι νεοέλληνες, αν δεν είχαν να ζητήσουν κάποιο ρουσφέτι.
Όλοι αυτοί, ανθρωπάρια που κουβαλούν τα σαρκία τους στα βουλευτικά έδρανα, είναι απολύτως εξαρτημένα από την εξουσία, από την …επιθυμία τους να μας σώσουν.
Όμως, αν ήθελαν να σώσουν τον τόπο, έτσι τουλάχιστον όπως εκείνοι εννοούν τη σωτηρία, αν ήθελαν να εκφράζουν τις υπερευαισθησίες τους, αν ήθελαν να είναι πειστικά τα δήθεν επαναστατικά τους διαβήματα, θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να είχαν παραιτηθεί όλων των βουλευτικών προνομίων και κυρίως της παχυλής αποζημίωσης που λαμβάνουν. Ως ελάχιστη και μόνο συμπαράσταση στους υποφέροντες συμπατριώτες τους.
Η πολιτική είναι το μέγιστο παράδειγμα του εθελοντισμού, άρα δεν μπορεί κάποιος να αμείβεται –και δη πλουσιοπάροχα- για όσα προσφέρει στους συνανθρώπους του.
Αφού λοιπόν,  δεν το πράττουν κι επιμένουν να μας σώζουν επ’ αμοιβή και πλήρεις προνομίων, τότε ας προχωρήσουν στην μεγαλύτερη επανάστασή τους.
Να παραιτηθούν, ως ένδειξη συμπαράστασης στα …δίκαια του λαού.
Διαφορετικά, δεν μπορεί να ψηφίζουν όσα ψηφίζουν κι ύστερα να σηκώνουν τα επαναστατικά φλάμπουρα και να παριστάνουν τους ήρωες!
Διαφορετικά, είναι θλιβερά ανθρωπάκια, που νοιάζονται μόνο για τον τρόπο που θα επανεκλεγούν.
Ίδιας πολιτικής κουλτούρας –οι περισσότεροι- με τους ανεξέλεγκτους ψεκασμένους, λαϊκιστές και θεατρίνοι που αδυνατούν να κατανοήσουν ότι ο πολιτικός βιότοπος που έστησαν –επί δεκαετίες- βρόμισε και ζέχνει.
Οπισθοδρομικοί σαλτιμπάγκοι, που αδυνατούν να κατανοήσουν ότι εκείνοι κι οι όμοιοί τους συνετέλεσαν όσο κανένας άλλος στην χρεοκοπία της χώρας.
Πολιτικά ακίνητοι, δεν διαφέρουν στο παραμικρό από τους συναδέλφους τους της κρατικιστικής ουτοπίας, που κάθονται στα αριστερά έδρανα της Βουλής.

Φυσικά, πολλοί εξ αυτών, δεν θα εξακολουθήσουν να είναι επί μακρόν σωτήρες μας.
Οι περισσότεροι θα πάνε σπίτια τους, όπως ήδη πήγαν οι διάφοροι εσμοί των Λιάπηδων.
Δυστυχώς, όμως, κάποιοι θα εξακολουθήσουν να μας σώζουν….
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τους φαντάζονται, ομού μετά του πυρήνα της παλαβής Αριστεράς, του ΚΚΕ και των ανεξέλεγκτων – ανερμάτιστων ψεκασμένων, να συντάσσουν και να επιχειρούν να εφαρμόσουν κοινά προγράμματα έτι μεγαλύτερης οπισθοδρόμησης και λαϊκίστικων δρόμων, βασισμένων στην….εξιδανίκευση του πολιτικά φαύλου παρελθόντος τους….
Άλλωστε, η μόνη διαφορά που έχουν, αφορά μόνο το είδος του… παρελθόντος που ονειρεύεται ο καθένας….
Εγώ, πάντως, τους εύχομαι καλή χρονιά.
Κι αν είναι κι εκτός Βουλής, ακόμη καλύτερα.
Για εμάς!

Και κάτι τελευταίο.
Πράγματι ο ενιαίος φόρος στο πετρέλαιο δεν προσέφερε το παραμικρό στα δημόσια έσοδα. Αντιθέτως! Από το 2009 μέχρι τώρα, η ζήτηση μειώθηκε κατά 80% και μεγάλο μέρος της κοινωνίας ζει κάτω από τα όρια μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Πράγματι, εκτός όλων των άλλων, αντιμετωπίζουμε πλέον και το μέγα ζήτημα της αιθαλομίχλης που προκαλούν τα τζάκια κι η καύση ξύλων.
Αυτή, όμως, την εξομοίωση φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, την ψήφισαν όλοι, μα όλοι, οι σημερινοί υπερευαίσθητοι «επαναστάτες».
Κι αν, τότε, έκαναν λάθος, οφείλουν σήμερα να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους εξ αιτίας αυτού κι όχι να περιδιαβαίνουν τα επαρχιακά καφενεία και να παριστάνουν τους μάγκες!
Την ώρα μάλιστα, που η κοινωνία υπερφορολογείται, μετρά 1,5 εκατομμύρια επίσημους ανέργους του ιδιωτικού τομέα κι οι ίδιοι – ντεμέκ φιλελεύθεροι- ψηφίζουν βαρύτατες φορολογίες και τσακώνονται εδώ κι έναν χρόνο για να βρουν και ν’ απομακρύνουν 4 χιλιάδες από το δημόσιο…
Τζάμπα μάγκες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου