Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Αφασία; Φαιδρότητα; Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…



Προσέξτε πως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας.
Η χώρα βρίσκεται στην απόλυτη αφασία.
Περιμένουμε σήμερα τον ανασχηματισμό, που θα «επιβεβαιώσει» ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν έλαβαν το μήνυμα των ευρωεκλογών.
Πιθανότατα θα δούμε κάποιες ανθρωποθυσίες προσώπων που επιχείρησαν τις μάχες με τις καταστροφικές συντεχνίες, θα δούμε και «φιλολαϊκή» στροφή κι ….όλα καλά.
Κι όταν λέμε «φιλολαϊκή» στροφή, εννοούμε «ναι» στις συντεχνίες και τις πιέσεις τους….

Από την άλλη πλευρά, η σημαντική μάζα της κοινωνίας δεν εμπιστεύεται την αξιωματική αντιπολίτευση των…οραμάτων και της…επανάστασης.
Το είδαμε στις ευρωεκλογές, το βλέπουμε καθημερινά πλάι μας.
Κι ας φουσκώνει τα μυαλά των πολιτών ο Τσίπρας, ότι όλα θα γυρίσουν εκεί που ήταν, πριμοδοτώντας τα χαμηλότερα ένστικτα.

Όλοι εμείς δε, με την καθοδήγηση των ΜΜΕ, του κ. Παπαδάκη, του κ. Αυτιά, του κ. Τράγκα, του κ. Κουρή κι άλλων κορυφαίων αστέρων της τηλεδημοκρατίας μας, ασχολούμαστε με το κόμμα του Καμμένου που φυλλορροεί, με την διάσπαση της ΔΗΜΑΡ του 1%, με τις συμπεριφορές των χρυσαυγιτών, τη στιγμή που τα πραγματικά προβλήματα λιμνάζουν κι η Ευρώπη εξακολουθεί να μας δανείζει για να επιβιώσουμε.
Κάνουμε παρεμβάσεις για να φτηνύνουν βασικά καταναλωτικά αγαθά, όπως το ψωμί και το γάλα, κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση απ’ αυτές, αλλά τα συγκεκριμένα προϊόντα…ακριβαίνουν!
Φαιδρότητα!

Ασχολούμαστε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, για να ξαναγίνει πόλος σχεδόν μονοκομματικής εξουσίας και να …ξανασώσει τον τόπο!
Λες και τόσα χρόνια κυβερνούσαν οι…νεοφιλελεύθεροι κατά πως έχει μπολιαστεί μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.
Φαιδρότητα!

Ένας κρατικός λειτουργός, υπεύθυνος για τα έσοδα, που άλλαξε την εικόνα των δημοσίων υπηρεσιών κι επιχείρησε τομές στην καθημερινότητα - εξυπηρέτηση των πολιτών, «φαγώθηκε» εν μια νυκτί επειδή δεν άρεσαν στις δυνάμεις της ακινησίας και του ρουσφετιού, όσα εφάρμοζε. Τα οποία… δεν αποφάσισε ούτε ψήφισε ο ίδιος.
Φαιδρότητα!

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μη γνωρίζει ποιος είναι ο μεγάλος ασθενής αυτού του τόπου. Δεν υπάρχει ούτε καν μικρό παιδί που να μη γνωρίζει ότι όλοι οι Έλληνες πληρώνουμε «τα κέρατά» μας σε υπέρμετρη φορολογία και λογής λογής χαράτσια, μόνο και μόνο για να συντηρείται σε κωματώδη κατάσταση ο ασθενής, δηλαδή ο δημόσιος τομέας.
Κι όμως, μεγάλη μερίδα των Ελλήνων, γαλουχημένοι στις «βρύσες» ή τα λεφτόδεντρα των δανεικών, δεν επιθυμούν ν’ αλλάξει τίποτα.
Ούτε σε δομές, ούτε σε γραφειοκρατία.
Φαιδρότητα!

Προστατεύουμε κάθε τι αντιπαραγωγικό για να μη θίξουμε τις στρατιές των βολεμένων πελατών. Κουβέντα για παραγωγική ανάπτυξη, για καινοτομία, για υγιή επιχειρηματικότητα, για δημιουργία υποδομών ανάπτυξης (π.χ. λιμάνια για αναχωρήσεις κρουαζιερόπλοιων) ή για αποκόλληση από τον κομματισμό.
Φαιδρότητα!

Η ανατολίτικη νοοτροπία της αρπαχτής και του βολέματος, σε πλήρη αναντιστοιχία με τον Δυτικό ορθολογισμό των νόμων και των αυστηρών διατάξεων, επιμένει να θέλει να φορά κοστούμι και γραβάτα, ταυτοχρόνως με φουστανέλα και τσαρούχι.
Φαιδρότητα!

Η επαιτεία του ψιλικατζή πολίτη –πελάτη συνεχίζεται μέσω εικονικών πλεονασμάτων, προς δόξα και μακροημέρευση του «ευεργέτη» πολιτικάντη.
Φαιδρότητα!

Ησυχία!
Έρχεται ο ανασχηματισμός.
Η Ελλάδα, λέει, ποτέ δεν πεθαίνει…
Μόνο που δεν ζει…
Ή ζει στην κοσμάρα της…



1 σχόλιο: