Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Εμείς κι η επιχειρηματικότητα και φορολογία στην Κύπρο


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται μια ελληνική εταιρεία καλλυντικών και μεταξύ άλλων να δηλώνει ότι «αυτή πέτυχε επειδή είχε βασικό αξιακό θεμέλιο ότι η κερδοφορία δεν είναι πάντα αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα», αναλογίστηκα αν κατανοεί τι πιστεύει και τι λέει.
Υπάρχει άραγε έστω και μια επιχείρηση στον
κόσμο που να μη λειτουργεί με στόχο το κέρδος; Μπορεί να μας την υποδείξει ο πρωθυπουργός;
Ή θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα ή μη κυβερνητικές οργανώσεις;
Όσο για την εταιρεία καλλυντικών που επισκέφθηκε και μας έφερε ως πρότυπο, πράγματι είναι πρότυπο. Μόνο που δεν είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι αυτή η ελληνική εταιρεία αναγκάστηκε λόγω της έλλειψης ρευστότητας και των  capital controls που ο ίδιος κι η κυβέρνησή του έφεραν στην Ελλάδα, ν’ αφελληνιστεί και να πουληθεί πριν λίγους μήνες στον Ισπανικό όμιλο Puig.
Δεν το ήξερε; Δεν του το είχαν πει; Πάλι θέλησε να μας παραμυθιάσει; Ποιος ξέρει;
Την ίδια ώρα που η ελληνική επιχειρηματικότητα κι οι επενδύσεις γενικότερα διώκονται ανηλεώς  από την κυβέρνηση από την υπερφορολόγηση, τις τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές, τη γραφειοκρατία και τους δαιδάλους της αλλά και από την αργοκίνητη και δύσκαμπτη Δικαιοσύνη, στην Κύπρο σημειώνεται «χαλασμός» κόσμου από μικρές και μεγαλύτερες επενδύσεις και φιλική διάθεση του κράτους στην επιχειρηματικότητα.
Ιδού τα πλεονεκτήματα ίδρυσης εταιρείας στην Κύπρο και κάντε μια απλή σύγκριση με το τι συμβαίνει εδώ και για ποιους λόγους αναγκάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις να μεταναστεύουν είτε εκεί είτε στη Βουλγαρία.
Στην Κύπρο, επί παραδείγματι, οι εταιρείες απολαμβάνουν:
  1. Χαμηλό φορολογικό συντελεστή στα κέρδη, 12,5%.
  2. Μηδενικό φόρο επί των μερισμάτων.
  3. Μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές στους μετόχους.
  4. Σταθερό νομικό και φορολογικό περιβάλλον.
  5. Φιλικότατο επιχειρηματικό περιβάλλον σε επιχειρηματίες και επενδυτές.
  6. Νόμιμη ανωνυμία στο μετοχικό σχήμα και στους μετόχους.
  7. Πολλαπλή χρήση δραστηριότητας της εταιρείας.
  8. Απαλλαγή ΦΠΑ μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και αναγνώριση των τιμολογίων τους σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.
Κάθε σύγκριση, δυστυχώς, πληγώνει…




1 σχόλιο:

  1. Η μαρτυρία μου Γεια σε όλους. Είμαι εδώ για να καταθέσω πώς έλαβα το δάνειο μου από τον κ. Μπέντζαμιν αφού υπέβαλα αίτηση αρκετές φορές από διάφορους δανειστές δανείων που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, αλλά δεν μου έδωσαν ποτέ το δάνειο. Μέχρι που ένας φίλος μου με εισήγαγε στον κ. Μπεντζάιν Λι υποσχέθηκε να με βοηθήσει και μάλιστα το έκανε όπως υποσχέθηκε χωρίς καμία καθυστέρηση. Ποτέ δεν πίστευα ότι υπάρχουν ακόμα αξιόπιστοι δανειστές δανείων έως ότου συνάντησα τον κ. Benjamin Lee, ο οποίος πράγματι βοήθησε το δάνειο και άλλαξε την πεποίθησή μου. Δεν ξέρω αν χρειάζεστε με κανέναν τρόπο ένα γνήσιο και επείγον δάνειο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin μέσω του WhatsApp +1-989-394-3740 και το email του: Lfdsloans@outlook.com ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή