Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Δεν είναι καυγάς Κανέλλη – Κασιδιάρη



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Αν δεν το έχετε καταλάβει, η χώρα μας απεμπόλησε εδαφική της κυριαρχία στα Ίμια.
Δεν είναι, όπως λένε κάποιοι, δυο βράχοι στη θάλασσα θάλασσα στους οποίους οι Τούρκοι εγκατέστησαν θερμικές κάμερες για να καταγράφουν κάθε κίνηση. 
Είναι πολλά περισσότερα.
Είναι ότι περιορίζεται η ελληνική ΑΟΖ όπως στοχεύουν οι Τούρκοι,  είναι η υφαλοκρηπίδα, είναι πολλά που δεν είναι του παρόντος.
Η ουσία είναι ότι με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και την παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου στην κορυφή της χώρας, η Ελλάδα συρρικνώνεται.
Κι όμως! Δεν μιλάει κανένας!
Οι Έλληνες
βγήκαν στους δρόμους κι έκαναν συλλαλητήρια για ένα ζήτημα υπό συζήτηση, το Σκοπιανό, αλλά δεν βγάζουν τσιμουδιά για το τετελεσμένο.
Εμβολίστηκε ελληνικό πολεμικό πλοίο από τους Τούρκους κι οι Τσίπρας – Καμμένος και Παυλόπουλος έβαλαν την ουρά στα σκέλια!
Ναι, αναμφισβήτητα στο κάδρο των ευθυνών είναι και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Εκείνος ανέχθηκε κι ανέχεται τον κυβερνητικό θίασο και τις παλινωδίες και το μόνο που έχει βρει να πει τόσα χρόνια είναι ότι περίπου φταίει ο… μινώταυρος του νεοφιλελευθερισμού!
Εκείνος άνοιξε κουβέντα περί Λωζάνης στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, χωρίς ο Τούρκος να έχει πει μέχρι εκείνη τη στιγμή τίποτα.
Εκείνος παρακολουθούσε αμέτοχος την περιοδεία Ερντογάν στη Θράκη, όταν διπλωματικοί κύκλοι και πολιτικοί αναλυτές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση κάνει παραχωρήσεις.
Εκείνος παρακολούθησε χωρίς αντίδραση τον υπουργό Άμυνας να το βάζει στο πόδια πριν δυο εβδομάδες που πήγε για στεφάνι στους ήρωες των Ιμίων (1996) και του το απαγόρεψαν οι Τούρκοι!
Εκείνος είναι εξαφανισμένος εδώ και τόσες ημέρες από το συμβάν που έπληξε την εθνική μας κυριαρχία.
Εκείνος δεν έχει μέχρι στιγμής καλέσει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας να ζητήσει ευθύνες για την ουρά που βάλαμε κάτω από τα σκέλια.
Εκείνος μένει απαθής στη μη σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας κι Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής.
Με πύρινους λόγους περί εθνικής κυριαρχίας εκ του ασφαλούς, δεν μπορεί να προστατευθεί η χώρα. Κι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν μπορεί να μένει απαθής.
Εδώ δεν έχουμε έναν απλό τηλεοπτικό καυγά Κασιδιάρη – Κανέλλη.
Έχουμε εθνική ήττα.
Κι αν στα οικονομικά ζητήματα τα «εγκλήματά» της κυβέρνησης πλήττουν μόνο τους Έλληνες, οι χειρισμοί της στα εθνικά ζητήματα πλήττουν την χώρα και το έθνος.
Κι όλα αυτά ο πρόεδρος Παυλόπουλος τα παρακολουθεί απλώς.
Όπως τότε που ήταν υπουργός και κάηκε η Αθήνα μ’ εκείνον απλό παρατηρητή.
Η αλήθεια είναι ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, το γνωρίζουν κι οι πέτρες, δεν είναι φτιαγμένος από στόφα ανθρώπου των μεγάλων, σημαδιακών κι ιστορικών αποφάσεων.
Μα, δεν μπορεί να παρακολουθεί απλώς μια κυβέρνηση να διαλύει τη χώρα.
Ναι, δεν διαθέτει εξουσία κι αρμοδιότητες. Διακοσμητικός είναι!
Μα αυτό σημαίνει έναν λόγο παραπάνω για να επέμβει.
Όταν η χώρα συρρικνώνεται, η ιστορία γράφει ότι αυτό συνέβη επί των ημερών της δικής του προεδρίας.
Κι εκείνος το ανέχεται, κρύβει κάτω από το χαλί του προεδρικού Μεγάρου όλες τις αβελτηρίες της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και με τη στάση του στηρίζει τις επιλογές της.
Τι θα μπορούσε να κάνει;
Ίσως τη μοναδική πατριωτική και ρεαλιστική επιλογή που διαθέτει.
Την παραίτηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.
Τότε, μπορεί η ιστορία να φανεί γενναιόδωρη μαζί του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου