Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Οι άπληστοι τενεκέδες & δραχμιστές



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Η ιστορία με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου είναι από μόνη της το απαύγασμα της απληστίας.
Η κυρία, παρά το ότι είχε σπίτι στην Αθήνα (Γλυφάδα), παρά το ότι δήλωνε μόνιμη κάτοικος εξωτερικού και παρά το ότι είναι πάμπλουτη, καταδεχόταν να εισπράττει χίλια ευρώ από ένα κράτος ρημαγμένο κι από φορολογούμενους που
η κυβέρνησή της έχει εξαθλιώσει.  
Πάλι καλά που δεν εισέπραττε και τα κοινόχρηστα…
Το ότι εκείνη κι ο σύζυγός της πήγαν σπίτι τους δεν αλλάζει στο παραμικρό τις θλιβερές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν.
Πολύ περισσότερο αφού έγινε γνωστό ότι κι άλλοι υπουργοί (Μάρδας, Σγουρίδης , Φωτάκης) έκαναν χρήση αυτής της γελοίας διάταξης που είχε φέρει νύχτα –μαζί με το τρίτο μνημόνιο- η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015.
Φυσικά, παρά το επιδοματάκι της πάμπλουτης υπουργού, εξακολουθούν με θράσος να μιλάνε για το…ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς!
Ένα χιλιαρικάκι μηνιαίως για ενοίκιο η πάμπλουτη υπουργός αλλά μούγκα στη στρούγκα που ο δάσκαλος ή οι υπόλοιποι εργαζόμενοι πρέπει να νοικιάσουν σπίτι και να τα βγάλουν πέρα με 400- 500 και 600 ευρώ!
Και ξέρετε ποιο είναι το περίεργο;
Ότι για το χιλιάρικο της πάμπλουτης Ράνιας θύμωσε και ξεσπάθωσε όλη η κοινωνία.
Η ίδια κοινωνία που δεν θυμώνει με τα μνημόνια που χωρίς λόγο έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ κι οι ΑΝΕΛ, με τις νέες περικοπές συντάξεων ή με την υπερφορολόγηση της Αριστεράς.
Για ένα επίδομα, λοιπόν, θύμωσε η κοινωνία.
Μα, πού θα πάει; Αυτή η κοινωνία κάποια στιγμή θα μάθει.
Θα μάθει τι εστί Αριστερά. Θα μάθει τι είναι οι περισσότεροι εξ αυτών που μας κατσικώθηκαν στο σβέρκο. Θα μάθει ότι όλοι αυτοί που το παίζουν αντισυστημικοί, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τενεκέδες ξεγάνωτοι…
Όπως η κυρία που εμφανιζόταν υπέρμαχος της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή και το έπαιζε ειδήμων στα εργασιακά και στις μεθόδους μείωσης της ανεργίας και τελικά κατέστησε τους Έλληνες ημιαπασχολούμενους ή απασχολούμενους των 400 ευρώ!
Θα μάθει ότι εν μέσω της τεράστιας κρίσης που προκάλεσε το κόμμα τους το ζεύγος Παπαδημητρίου – Αντωνοπούλου, πρώτο εξάμηνο του 2015, δημοσίευαν μελέτη (σε συνεργασία με το Levy Economics Institute of Bard College και τη ΓΣΣΕ στην οποία πρότειναν ως λύση στο ζήτημα της ανεργίας την… πρόσληψη 500 χιλιάδων ανέργων στο δημόσιο, με αύξηση του ελλείμματος κατά 5,4% του ΑΕΠ! Το οποίο έτσι θα μείωνε, έλεγαν το δημόσιο χρέος κατά 9%!!!!
Και γιατί να προσλάμβαναν μόνο 500 χιλιάδες κι όχι όλη την Ελλάδα για να μειωθεί έτσι περισσότερο το χρέος;
Καταλαβαίνετε για ποιον λόγο μιλώ για τενεκέδες ξεγάνωτους;
Να μη ξεχνιόμαστε: Επιλογές Τσίπρα κι αυτοί…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου