Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Ο ανεμιστήρας άρχισε να δουλεύει…


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είχαμε γράψει εδώ και αρκετές εβδομάδες στο πολυπεριοδικό «Στο Καλντερίμι», του grpost, για αυτά που εδώ και λίγες ώρες παρακολουθούμε, αναφορικά με την υπόθεση Novartis.
Κι ακόμη δεν έχουμε δει κι ακούσει τίποτα.
Αυτή η ιστορία, είναι ο υπέρ πάντων αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς.
Τώρα, αλλάζει την
ατζέντα από το Σκοπιανό ζήτημα.
Οσονούπω, τόνοι λάσπης θα εκτοξευθούν από τον ανεμιστήρα της.
Λίγες ώρες μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας, ξεκίνησαν τα όργανα.
Και μάλιστα με επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο.
Λίγο μετά, οι δυο υπουργοί Δικαιοσύνης –χωρίς  να έχουν γνώση της δικογραφίας, αφού απαγορεύεται ν’ ανοίξουν τον φάκελο που απέστειλε η Δικαιοσύνη- πήγαν κι ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό!
Κι όπως είπαν, έλαβαν εντολή από εκείνον, να τον παραπέμψουν στη Βουλή!!!
Σαφής παραβίαση του Συντάγματος, αφού το άρθρο 86 αναφέρει ότι τέτοιες περιπτώσεις διαβιβάζονται αμελλητί.
Κι ύστερα, αφού έκαναν διαρροές για την εμπλοκή δυο πρωθυπουργών και οκτώ υπουργών (πού το ήξεραν άραγε), στήθηκαν έξω από το Μαξίμου και ανέφεραν ότι αυτό το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο της Siemens!
Δηλαδή, προκατέλαβαν τους πάντες, ακόμη και τη Βουλή!
Κι έδωσαν το ρεύμα στον ανεμιστήρα της λάσπης.
Η εμπλοκή των τριών υπουργών της κυβέρνησης στο ζήτημα, προφανώς δεν είναι τυχαία.
Ούτε οι συμβουλές, της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου.
Θέλουν να δείξουν ότι έχουν και την κυβέρνηση και την εξουσία. Ότι κινούν όλα τα νήματα, όλους τους θεσμούς. Δεν τους αφορά αν προκαλούν πλήγμα στις διαδικασίες και τη Συνταγματική τάξη. Μόνο η καρέκλα με κάθε τρόπο. Κι η ικανοποίηση των κατώτερων ενστίκτων των ψηφοφόρων τους.
Ανεμιστήρα λάσπης.
Με δυο  «κουκουλοφόρους»  -προστατευόμενους μάρτυρες, που έχουν πει διάφορα.
Όμως, στον Δυτικό πολιτισμό, είναι δυνατόν δυο πρόσωπα χωρίς ταυτότητα, που δεν τα ξέρει κανένας, να είναι αξιόπιστοι μάρτυρες που μπορούν να θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία πρωθυπουργών, υπουργών και του ίδιου του πολιτικού συστήματος;
Αρκεί αυτό για την ηθική –τουλάχιστον- εξόντωση οιουδήποτε;
Στην Ελλάδα της Αριστεράς, φαίνεται ότι αρκεί.
Άλλωστε, όλοι γνώριζαν την στοχοποίηση της αντιπολίτευσης εδώ και καιρό. Είχαν σταλεί δικαστές στις ΗΠΑ, επέστρεψαν κι έκαναν διαρροές ότι δεν βρήκαν τίποτα για πολιτικά πρόσωπα, παρά ΜΟΝΟ για χιλιάδες περιπτώσεις κατευθυνόμενης συνταγογραφίας.
Θα πει, κάποιος ότι ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα ισχύει από το 2001 (με την υπόθεση της «17Ν» και τροποποιήθηκε το 2010 (υπόθεση «Χρυσής Αυγής»).
 Η απάντηση είναι εύλογη. Δεν είναι το ίδιο. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με εγκληματικές οργανώσεις, με δολοφονίες κλπ.
Θα πει, κάποιος άλλος: Δηλαδή, δεν πρέπει να ερευνηθεί το γεγονός ότι στη χώρα μας η φαρμακευτική δαπάνη ήταν διπλάσια από τον Μ.Ο. της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Η απάντηση, είναι αυτονόητη. Όλα –αν υπάρχουν  πολιτικές ή άλλες ευθύνες- στο φως.
Μα, χωρίς τις απροκάλυπτες κυβερνητικές παρεμβάσεις  οι οποίες στοχεύουν την αντιπολίτευση και τον ψεκασμό της κοινωνίας με δηλητήριο.
Όσα συνέβησαν χθες, με τις κινήσεις Τζανακόπουλου, Κοντονή και Παπαγγελόπουλου, είναι από μόνα τους αιτίες… πολυπληθέστερου συλλαλητηρίου από αυτό της περασμένης Κυριακής. Για την καταπάτηση του Συντάγματος, την …ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου από τη Δικαιοσύνη, τις δηλώσεις των υπουργών, τις διαρροές κλπ κλπ.
Μα έχουμε πει. Πάμε σε μια μεγάλη προεκλογική περίοδο.
Ξεκίνησε με το Σκοπιανό, που δεν τους βγήκε αναφορικά με διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας.
Τώρα, ξεκινά η νουβέλα των δικαστηρίων κι οι μηχανές των ανεμιστήρων λάσπης.
Στοχοποιούν πρόσωπα που το καθένα έχει συμβολισμούς.
Τον Σαμαρά, που δικαιώνεται πλήρως. Τον Βενιζέλο, για το ίδιο. Τον Πικραμένο (ένα μήνα υπηρεσιακό πρωθυπουργό, το 2012) που τάχθηκε υπέρ Κυριάκου κι ίσως να αποτελεί «βαρύ» χαρτί της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη ημέρα. Τον Στουρνάρα που παντοιοτρόπως θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση. Τον Λοβέρδο και τον Άδωνι επειδή τους ξεμπροστιάζουν συστηματικά εντός κι εκτός Βουλής.  Χώρια που στους αναφερόμενους υπάρχει κι ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο οποίος, φτωχός μπήκε στην πολιτική, πιο φτωχός έφυγε, ενώ θεσμικά δεν είχε καμιά αρμοδιότητα με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της φαρμακευτικής πολιτικής (ΦΕΚ 2105, 9/7/2012, τεύχος Β΄). Βλέπετε, ο τελευταίος ήταν κι είναι πιστός συνοδοιπόρος του Κώστα Καραμανλή.
Ο οποίος εσχάτως έχει καταστεί εχθρός τους, με τις τοποθετήσεις του υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας.
Α, ανάμεσα σ’ εκείνους που «εμπλέκονται» είναι κι ο Μάριος Σαλμάς. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας που ξεκίνησε την έρευνα για τη Novartis!!! Ο οποίος, κατά τη διάρκεια της θητείας του διατηρούσε τις τιμές των φαρμάκων της Novartis πιο χαμηλά από τις αυξήσεις που ζητούσε η εταιρεία. Τότε που κάποιοι τον… έψεγαν…
Και μια τελευταία επισήμανση.
Το μέγα σκάνδαλο στο ζήτημα των φαρμάκων ήταν κι είναι ότι καταναλώνουμε πολύ περισσότερα πρωτότυπα φάρμακα αντί γενόσημα.
Από αυτό το γεγονός η Novartis κι άλλες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, κερδίζουν αστρονομικά ποσά. Και χάνουμε όλοι μας. Ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία.
Η στροφή προς τα γενόσημα, που επιβλήθηκε από την τρόικα, «πολεμήθηκε» σφοδρά από τον ΣΥΡΙΖΑ, με απίθανα και έωλα επιχειρήματα.
Τώρα, έρχεται ως τιμητής.
Θα δούμε και θ’ ακούσουμε απίστευτα πράγματα από την Αριστερά που με κάθε τρόπο θα δώσει τον αγώνα της ίδιας της ύπαρξής της…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου