Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Οι ανοησίες της κυβέρνησης κι ο πανικός


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι στριμωγμένος από παντού.
Κι αυτό, ευνόητα, δημιουργεί πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κυβέρνηση.
Πανικός που οφείλεται στο γεγονός ότι τίποτα της «βγαίνει».
Η αλήθεια είναι ότι η πλήρης κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ( με μονοψήφια δημοσκοπικά ποσοστά στη Μακεδονία) κορυφώνεται με αφορμή τα εθνικά θέματα.
Ο Τσίπρας νόμιζε ότι το 36% της κοινωνίας που τον ψήφισε
αδιαφορεί για τα εθνικά θέματα όπως ο ίδιος κι η πλειοψηφία της συν αυτώ Αριστεράς.
Δεν αντιλήφθηκε ότι το μεγάλο ποσοστό αυτού του 36% που τον ψήφισε δεν προέρχεται από τις Αριστερές συνιστώσες, αλλά σέβεται την πατρίδα, τη σημαία, τις παραδόσεις.
Κι αντιδρά σε όσα έκανε δια πράξεων στο Σκοπιανό ζήτημα.
Δεν είναι μόνο οι αποδοκιμασίες των υπουργών της κυβέρνησης, των βουλευτών και των στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ. Ο πανικός μεγεθύνεται κι απ’ το φυλλορρόημα της κοινοβουλευτικής ομάδας τους και το φευγιό βουλευτών των ΑΝΕΛ, που δεν μπορούν να σταθούν πουθενά, επειδή το κόμμα τους, ο Καμμένος κι οι ίδιοι κορόιδεψαν την κοινωνία, βίασαν ασυστόλως τη λογική της και συνετέλεσαν στην βρόμικη εθνογένεση των Σκοπιανών.
Ήδη, πλην της εκπροσώπου Τύπου Μ. Παπαδοπούλου, έφυγε ο Δ. Καμμένος κι έφυγε χθες κι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης  Γ. Λαζαρίδης.
Κι ο πανικός της κυβέρνησης, όπως είπαμε, μεγεθύνθηκε αφού η κυβερνητική πλειοψηφία καθίσταται πια πιο εύθραυστη από ποτέ.
Η αντίδρασή της αστεία.
Με ένα γελοίο non paper καταγγέλλουν … αποστασίες, βρόμικα σχέδια ανατροπής της κυβέρνησης κι άλλα τέτοια φαιδρά.
Μα δεν έκαναν το ίδιο όταν άλλοι βουλευτές έφευγαν από τα κόμματά τους (Τζάκρη, Παραστατίδης, και προσφάτως Μεγαλοοικονόμου) για να προσεταιριστούν τον ΣΥΡΙΖΑ.  Δεν το έκανε ο Καμμένος όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία ο Νικολόπουλος και τον πήρε στους ΑΝΕΛ.
Τότε όλα ήταν καλά καμωμένα.
Δεν θυμούνται ότι οι ίδιοι μέσα στη Βουλή καλούσαν τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να πράξουν… κατά συνείδηση!!!
Γιατί είναι αποστάτης ο Λαζαρίδης κι όχι ο Δανέλης του Ποταμιού, που είναι με τα δυο πόδια στον ΣΥΡΙΖΑ ή κι οι Κουντουρά και Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ;
Σ’ αυτό, λοιπόν, το γελοίο non paper που βγήκε από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρεται ότι «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας».
Πόση γελοιότητα, πόσος πανικός μπορεί να κρύβεται πίσω από τις 19 αυτές λέξεις;
Ας το δούμε αλλιώς.
Είσαι κυβέρνηση και καταγγέλλεις σχέδιο αποστασίας.
Προφανώς, για να το ισχυρίζεσαι έχεις συγκεκριμένα στοιχεία.
Γιατί δεν φωνάζεις, λοιπόν, το ΣΥΡΙΖΑ CHANEL ( ΕΡΤ)  και να πεις στον ελληνικό λαό ποιοι απεργάζονται αποστασίες;
Γιατί αρνείσαι να κατονομάσεις αυτούς που εννοείς, δηλαδή τους Μαρινάκη και Σαββίδη, τη στιγμή που εκείνους υπονοείς;
Γιατί γεμίζεις δηλητήριο την πολιτική ζωή και την Ελλάδα;
Εδώ, όμως, αρχίζουν και υα πιο περίεργα.
Καλά ο Μαρινάκης.
Σ΄ αυτόν, όπως και στη Μαρέβα Μητσοτάκη,  είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ καταλογίζουν όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα και δεν τους ευνοούν.
Αλλά, τον Ιβάν Σαββίδη γιατί;
Γιατί τον έδειξαν με το δάκτυλο;
Αφού μέχρι προσφάτως ήταν ένθερμος υποστηρικτής της κυβέρνησης, στενός συνοδοιπόρος του κυβερνητικού εταίρου, προνομιακός συνομιλητής κορυφαίων στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου (Παππάς, Φλαμπουράρης, Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου κλπ), ενώ τα ΜΜΕ που διαθέτει είναι πιο κυβερνητικά κι απ’ την «Αυγή».
Χώρια που είχε πει ότι «ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός», ενώ είχε χαρακτηρίσει ως «νέο Πούτιν» τον Τσίπρα…
Τι συνέβη, λοιπόν, και μπήκε στο στόχαστρο του Μαξίμου ο μέχρι πρότινος συνοδοιπόρος τους;
Η φημολογία αναφέρει ότι μόλις πριν δυο μήνες (χωρίς να έχει γνωστό το «γιατί») ο Τσίπρας έδωσε εντολή να μη ξανακουστεί στο Μέγαρο Μαξίμου το όνομα του Σαββίδη.
Κι έκτοτε, αυτό ισχύει.
Στην κυβέρνηση όμως, βλέπουν παντού φαντάσματα κι επιπλέον, λόγω Αριστερής κουλτούρας αλλά και Καμμένου, ασκούνται εντατικά στις θεωρίες συνωμοσίας.
Θεωρούν, λοιπόν, ότι επειδή ο Σαββίδης έχασε τα ερείσματά του στην κυβέρνηση, έβαλε τον  Γ. Λαζαρίδη που τυγχάνει της εύνοιας του, ν’ ανεξαρτητοποιηθεί, εξυπηρετώντας τα σχέδια της Μόσχας!!!
Επιπλέον, θεωρούν ότι ο Ιβάν Σαββίδης ανέχεται τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ για το Σκοπιανό κι ότι δεν τους μαζεύει!!!
Α και κάτι άλλο:
Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι Μαρινάκης και Σαββίδης τα έχουν βρει μεταξύ τους και ως απόδειξη αναφέρουν ότι συμπορεύτηκαν στην ανάδειξη νέου προέδρου στη… Σούπερ Λίγκα!!!
Φυσικά, πρόκειται περί αστειοτήτων.
Αφού εκτός πολλών άλλων, την ώρα που μιλούν για ...αποστασίες βγαίνει ο Σκουρλέτης και δηλώνει ότι η κυβέρνηση διαθέτει εφεδρείες από άλλα κόμματα να την στηρίξουν!!!
Όπως, αστειότητα είναι κι η υπόθεση Κατσίκη.
Που βγήκε και κατάγγειλε ότι κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στο γραφείο του για να τον απειλήσουν κι αμέσως μετά ο Καμμένος … ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης αφού κατά τη γνώμη του τεκμηριώνεται η… ανατροπή του πολιτεύματος.
Λίγη ώρα μετά, αποδείχθηκε ότι την εισβολή στο γραφείο του βουλευτή πραγματοποίησε ο … Ρουβίκωνας!
Είπαμε. Η κατάρρευση δημιουργεί πανικό….
Πάντως, μπροστά στον κίνδυνο πολιτικής ανωμαλίας που διαβλέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, οι ανησυχίες αμβλύνονται από την επίσκεψη της Βάνας Μπάρμπα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι δηλώσεις κι οι απαραίτητες φωτογραφίες, προφανώς σήκωσαν το ηθικό τους… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου